Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych, že vše má své meze. Určitě je fajn se kvůli dětem snažit udržet rodinu, ale ve chvíli, kdy máte pocit, že pro štěstí dětí obětujete svoje vlastní já, tak to opravdu nemá smysl.
Může bejt chlap, kterej toho moc nenamluví, může se vytratit vášeň, ale musíte mít pořád pocit, že se na vás ten člověk těší, že je s vámi rád, že neutíká z domu, jen aby s vámi nemusel být… Ve chvíli, kdy cítíte opak, je načase to zabalit. Je to kruté, ale proč se trápit po boku někoho, kdo vás nemiluje (i když s ním máte dítě, děti).
Káťo, asi budu vyjímka, ale ani nevíš, jak tě chápu a přeju ti najít dost síly k tomu kroku… určitě to není lehké, ale stejně jak píše Simanovska - myslím, že časem si člověk řekne, že udělal dobře.
Ano,souhlasím Ivíku, člověk kvůli dětem lecos překousne, ale aby to byly spolu s financemi a bydlením jediné důvody, proč s někým být, to se mi moc nezdá.
Vím,že to tak spoustu lidí má a jsou „relativně“ spokojení, ale já to takhle mít nechci.Já si zase říkám,že než špatný vztah, tak snad raději žádný. Ale teď jsem ještě hrdinka, ještě sama nejsem : ![]()
Zajímavé je,že manžel se vždycky rozvodu, i když ty problémy trvají už dlouho, bránil jako čert kříži. Teď jezdí pro jinou firmu, má tam nové kamarády a ti jsou všichni rozvedení a najednou nejenže není proti ale dokonce to sám navrhnul a včera se prý byl sám od sebe zeptat u soudu ,co je vše potřeba atak. Takže ho asi kamarádi navnadili,jak je skvělé být rozvedený- můžeš kam chceš ,dělat si co chceš.....a on je hodně ovlivnitelný jinými lidmi, hlavně „kamarády“ (to je taky jedna z vlastností,které mi na něm vadí). ..asi bych potřebovala taky nějakou kámošku, která je na tom podobně jako já a je samoživitelka s děckem, moje kamarádky jsou ale všechny šťastně vdané (alespoň se tak tváří) a vlastně ani o nás to nikdo neví- neventilujeme to před lidmi- o to to potom bude větší šok pro okolí, hlavně pro rodiče. Manžel navrhnul,že jim to řekneme až po svátcích,abychom jim nekazili Vánoce, ale já nějak nemám už chuť hrát někde divadýlka , ale asi to vydržim no...... na Vánoce se letos těším jenom kvůli malé,jinak vůbec.....
káťo, psala jsem ti soukromou zprávu, nevím, jestli jsi na to přišla…
ano, přišla a teď jsem ti odepsala, ale nevím jestli ti to došlo ( v odeslaných se mi nezobrazila)- dej vědět… ![]()
Káťo, přiznám se, že nevím, jestli vůbec po tolika letech ještě mezi lidmi může být ta tvoje vysněná láska, aby jsi nemusela měnit partnery co 7 let… To co popisuje šmi přijde jako normální fungující manželství. Měli jsme stejné problémy a málem se i rozvedli, pak jsme to srovnali v poradně, ale co mi pomohlo, přestat myslet na sebe, parnet má taky svoje potřeby, celý den někde pracuje asi by rád doma měl milou ženu a upřímně na mateřské to prostě honička není ( mám 3 děti a pracuji s nimi na md, tak vím, o čem mluvím), takže přichází nuda tím pádem roupy, tak co se stane, začne se prudit do partnera.
Co by měl dělat, aby jste byla spokojená? Děláty vy to, co by chtěl on, aby byl spokojený? Zkuste s ena to podívat z tohoto úhlu a možná vám pár věcí dojde.
On není každý takvý, platit dům a dvě auta, také můžete zůstat celý život sama s dítětem, bez peněz, v drahém pronajatém pididbytě..
Já říkám, že člověk si začne věcí vážit, až když je ztratí.
PS: Neberte to jako atak, jen jiný pohled na věc.
Teď se ale musím Katky zastat anonymní i můj manžel mi upřímně řekl než aby byl s malým(máme jedno)na mateřské tak bude mít raději dvě práce,takže bych netvrdila,že na mateřské se člověk nudí nebo chytá roupy,já na to rozhodně nemám čas,občas nemám čas ani na věci,které bych měla udělat
![]()
Paradise, asi jde i o organizaci času, já to stíhám, ale prostě pracuju denně do půlnoci. Zkus se zeptat nějakého psychologa, poradce, jenvíc problémů je v době, kdy je žena na mateřské a většinou rozvod iniciuje ona, a paradoxně se to zlepšuje s nástupem do práce, nemá čas myslet na blbosti a musí se nevovat práci. Vím, zní to nepříjemně, ale je to prostě tak. I já si uvědomuju, že jsem dělala z komára velblouda a dneska jsem ráda, že jsme stále spolu.
Doporučuju si přečíst knížky od Olgy Sommerové O čem ženy sní 1,2 3 a O čem ženy nesní.
Aha o organizaci času!!!A ty jako nespíš jo?Ono je asi málo když v šest vstávám s malým a v deset až jedenáct ulehám a během toho dne se zastavím jen s malým na pohrání a v poledne na oběd a kafe,to je asi taky přežitek,ne promiň,ale tvůj příspěvek mi přijde jaksi mimo. ![]()
ještě by mě zajímalo jestli uklízíš,pereš,vaříš apodobné věci máme barák,zahradu(jo vím je zima),ale barák má 8 místností a jsme 4lidi plus mimi,do toho mám takovou pidipráci,pár hodin měsíčně,ale moc se u toho nudím,tak tos mě fakt dožrala ![]()
Paradise proč se rozčiluješ? Jak mimo? Prostě si myslím, že to je o zvládnutí času, na tom snad nic špatného není. Vstávám také v 6 a spím normálně. Děkuji, že respektuješ také odlišné názory, než ten tvůj. Prostě vím, že jde v pohodě zvládnout 3 děti, práci na částečný úvazek a vlastně starost o celou domácnost / manžel pracuje 7 dní v týdnu od 7 do 24h /. Hlídací babičky nemám. Je to můj názor a snad ho sem můžu napsat.
Paradise píše:
ještě by mě zajímalo jestli uklízíš,pereš,vaříš apodobné věci máme barák,zahradu(jo vím je zima),ale barák má 8 místností a jsme 4lidi plus mimi,do toho mám takovou pidipráci,pár hodin měsíčně,ale moc se u toho nudím,tak tos mě fakt dožrala
Ano, denně zametám, vytírám, peru minimálně jednou denně, každý večer žehlím, také pracuji, cca 3-4 hodiny denně delám doklady na pc, pravda místostí máme jenom 5. Vstávám v 6 a do 24h se nezastavím a přesto nemám pocit, že bych nestíhala. PS: Manžel pracuje 7 dní v týdnu od 7 do cca 24h, často ani nespí doma, babičky nehlídací.
anonymní, gratuluji,pokud se sejde superžena a supermuž, tak mají baječný život plnejch báječnejch dům bez útrap…
Nejsem ovšem z těch, co by chtěli, aby moje děti viděli tatínka jen na fotkách, protože člověk, který pracuje od 7 do 24 hod. si jich zřejmě moc neužije.
ono s tím názorem to je u nás asi podobné,že já si melu svoje a ty taky,tak co si vyčítat,Ivi bravo!!!Vystihla jsi to přesně,…
Ivik, přesně toto jsem čekala, ty zdejší jedovatosti.
Nejsem ani náhodou superžena a manžel není supermuž, ale nějak žít musíme a před vánoci to holt nejde jinak.
Asi bych si měla zvyknout, že zde se nesmí „čůrat proti větru“.
Já se omlouvám zakladatelce, že je to mimo téma, ale prostě mi to nedá: anonymní poslední, neříkej mi, že opravdu DENNĚ zametáš, vytíráš, pereš, žehlíš a pracuješ a kdovíco ještě?? A co odpočinek? A koníčky? A volný čas pro sebe? A prostě nějaký „normální“ život… to přece zrovna běžné není, dělat od nevidím do nevidím a zachovat si při tom zdravý rozum, navíc při 3 dětech… Nerýpu, jen se prostě ptám…