Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lebambule píše:
To te ale nezajímalo jako matku, ale jako drbnu. S kym je tvé dítě ve třídě neovlivníš a myslim, ze ti ani není nic do toho, co dělají rodiče spolužáků tvého dítěte. Dáváš ho do skolky, ne k nim domu. Tyhle zvedavky fakt miluju
Ja drbny?
, my si dávaly děti i do školky, i domů
. Klidně i na celé víkendy. Neirážej mě. Já tě také neurážím. Pokud máš určitej názor, napiś ho prosím jako člověk a ne jako pr.se, jak to děláš ty.
@lolink píše:
Vyhoda meho zamestnani je, ze ldyz reknu, co delam, vetsina zenskych nevi, co to znamená.Kazdopadne patrim do vzorku, ktery vi prd o rodicich a jejich zamestnani. Nezajima mne to. To jako kdyz nekdo nema prachy a zpozdi se se splatkou, tak doma reknete detem, ze jsou ty deti fuj? A jak se to vubec dozvite?
To se řekne už přímo dítěti ve školce, protože mu musíš vysvětlit, proč nedostane oběd. Ono, ten oběd mu můžeš dát 3× třeba, ale po čtvrté to prostě nejde. Školka obědnává každému dítěti vlastní porci a jak chceš, když třeba z 20 ti dětí 4 obědy nejsou zaplacené, tudíž máš těch dodaných obědů pouze 16, těch 20 dětí prosím nakrmit? Řekneš pak tomu dítěti, že mu prostě jenom jíst nechceš dát? Ne. V tomto případě se říká dítěti, jelikož matka neřešila problém, že jìdlo nemůže dostat, protože ho maminka nezaplatila. Mamince se to samozřejmě říkalo dost často předem, ale tej to prostě bylo fuk no. Ta si ve školce řekla, že prostě peníze nemá a tim to končilo. tolik třeba k problému s obědem.
A úplnê stejné to je v případě, když rodiče nezaplatí školku. Řekne se to rodičům před ostatníma rodičema. Nebo myslíš, že vychovatelka má čas, chodit s rodiči do kanceláře? Ta tam je od toho, aby se starala o děti a ne o finanční situaci rodičů. A zadarmo ti ta vychovatelka to dítě také hlídat nebude ![]()
@berďana a to jich je tam tolik jo, tech neplaticu, ze se to hlasi takhle pred nastoupenymi rodici? Dle meho jdou tyto situace resit korektneji. Ale kazdy to ma jinak postaveny. Mne by bylo prijemnejsi, kdyby tp s rodicem neplaticem resili v soukromí a ne prede mnou.
@lolink píše:
@berďana a to jich je tam tolik jo, tech neplaticu, ze se to hlasi takhle pred nastoupenymi rodici? Dle meho jdou tyto situace resit korektneji. Ale kazdy to ma jinak postaveny. Mne by bylo prijemnejsi, kdyby tp s rodicem neplaticem resili v soukromí a ne prede mnou.
Hm, to jde jednu dobu, ale když rodiče neplatí často, ani vychovatelka to nepochopí. Ta chce pouze dobré pro dítě a nebude už brát ohledy na matku. Jak chceš taky furt říkat dìtěti, že nesmí opět jíst. ![]()
Jinak, vem si, že školky mají i 90 dětí. 4 rodiče pak nejsou moc. Věř mi, bejvá jich i víc, co neplatí. Ono se to tak nějak točí. Některá nezaplatí oběd, některá nezaplatí školku, některá nezaplatí výlet,…je to furt něco.
@Anonymní píše:
Ahoj holky vím že to sem nepatří ale potřebuji možná trochu podpory nebo se možná vypovídat dnes jsem zůstala se synem 6 měsíců sama manžela dnes zatkla policie Nechci tady rozebírat co provedl nebylo to nic strašného Ale nebude doma skoro 5 let. Maminky co jste sami jak to zvládáte? Mám hrozný strach abych to všechno zvládla prosím nějaké komentáře s kým jsem si dělala dítě a mě v téhle situaci nepotřebuju děkuju
Dnes zatkla a ty uz vis, kolik dostane?
@berďana ano. To se stava. I tak by to melo byt v korektnejsi rovine. Ale jak jsem psala. Kazdy tpohe vnimame jinak. Ja tyhle veci dost nemusim. Takze pokud se neco deje, vyklizim pole a nenatahuju usi. Myslim si, ze zadna mama nechce, aby diteti nebyl podan obed. Takze bud zapomene, coz se stane, nebo je v situaci, ve ktere by zadna z nas byt nechtela. A vetejne reseni problemu tomu nepomuze.
@PetraJ píše:
Fakt jo? A co to slavný GDPR?
normálně tabulka jméno a kolik za co není zaplaceno ![]()
@ka2ka píše:
normálně tabulka jméno a kolik za co není zaplaceno
To si dovolí v době, kdy jiní vyšilují, že děti mají podepsané výkresy svým jménem? Ti jsou stateční ![]()
@vokishka píše:
To si dovolí v době, kdy jiní vyšilují, že děti mají podepsané výkresy svým jménem? Ti jsou stateční
@vokishka píše:
To si dovolí v době, kdy jiní vyšilují, že děti mají podepsané výkresy svým jménem? Ti jsou stateční
loni to tak bylo, třeba letos už ne, syn už tam nechodí
@vokishka píše:
@lolink píše:
@berďana ano. To se stava. I tak by to melo byt v korektnejsi rovine. Ale jak jsem psala. Kazdy tpohe vnimame jinak. Ja tyhle veci dost nemusim. Takze pokud se neco deje, vyklizim pole a nenatahuju usi. Myslim si, ze zadna mama nechce, aby diteti nebyl podan obed. Takze bud zapomene, coz se stane, nebo je v situaci, ve ktere by zadna z nas byt nechtela. A vetejne reseni problemu tomu nepomuze.
Vyklidit pole nemůžeš, protože si přebíráš dítě, oblékáš ho, nebo dostáváš jiné informace od vychvatelky…
A pokud žádná máma nechce, aby její dítě nedostalo oběd, tak ho musí snad zaplatit. Tak to vidím já. Koneckonců má za dítě zodpovědnost ona a jeji partner.
Jinak, budeš ty řešit její problém? Věř mi, nebudeš.
Ty vychovatelky ale taky takhle nereagujou, pokud se to stane vyjímečně, ale u některých rodičů se to stává furt. Hlavně, že maj třeba cígo u huby nebo tetování pomalu i na zadku. Na to peníze mají ![]()