Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anna766 píše:
To je fakt. Aspon se může připravit na to, jak se někde můžou matky či zaměstnanci školky chovat.
I když, je to těžký no někdy. Moji dcery kamarádka má dítě v první třídě a teď na třídních schůzkách řešili, že si děti nechtějí hrát s jednim dítětem, nikdo s ním nechce sedět, prý se mu smejou že má blbý svačiny, jestli suchý rohlík nebo co, nevím přesně, prý se mu smejou že smrdí a má žlutý zuby a podobně. A paní učitelka se jala rodičům vysvětlovat, jak mají dětem domluvit, aby to dítko neodstrkovaly a kamarádili s ním atd atd…podle mě by spíš těm rodičům onoho dítka, kteří samozřejmě na schůzky nedorazili že, měli domluvit, aby se o dítě lépe starali, místo cigár kupovali děcku poradny svačiny a naučili ho čistit si zoubky.
To dítě za to může ze všeho nejmíň, ale ti spolužáci taky.Tady paní učitelka chce něco po špatné straně barikády.
Omlouvám se taky za OT.
Já bych teda se svym dítětem klidně probrala, že existují i chudé děti a že ta chudoba není jak z prvorepublikového filmu (zaplatovany prostý šat a zlaté srdce) že to není důvod se někomu smát.
Místo toho, abych jako panička ohrnula nad děckem nos, ať si ho rodiče nejdřív vypucujou. ![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl Což o to já bych si jí i předcházela ale ona by to stejně zapomněla je ve 3 stadiu demence a s manželem jsme se o ní starali
když je na tom babička takhle a vy ji máte v péči, nepobíráte na ni příspěvek na péči? To by ti finančně mohlo pomoct…
@Dědek 66 píše:
Rozhodně žádat o nějaký příspěvek, ať se režim osype, když může invalidní důchodce pracovat, a ničit si zdraví dál, no tak vám patří příspěvek to jste žádný nebraly. Nestydět se chromajz se také nestydí.
Vy byste nedopřál stary dementní paní příspěvek, aby mohla zůstat doma a někdo o ní pečoval? Ale fuj!
@Bábrdl píše:
Já bych teda se svym dítětem klidně probrala, že existují i chudé děti a že ta chudoba není jak z prvorepublikového filmu (zaplatovany prostý šat a zlaté srdce) že to není důvod se někomu smát.Místo toho, abych jako panička ohrnula nad děckem nos, ať si ho rodiče nejdřív vypucujou.
Koukám že to asi nevysvetlim.Kdyz se nechce pochopit, tak se nechce…
Ano, ať se dětem vysvětlí že to dítě za to nemůže, že by ho neměly odstrkovat.
Ale opravdu si i já myslím, že snaha o pomoc tomu dítěti by měla směřovat zejména na jeho rodiče.
A klidně i přes ospod třeba.
@berďana píše:
@marcellia a kdo tu prosím kope? Já si nikoho nevšimla. Jinak, asi nevíš, jací jsou jiní rodiče a co všechno děti slyší. Oni mají fakt uši všude. A ještě mi prosím vysvětli, kde vidíš tu šikanu, o které tu píšeš. Nikdo nikoho nešikanuje.
Jinak, já osobně tedy, pokud vím, že je otec určitého dítěte kriminálník, nepustím k nim vlastní dítě. Co uděláš ty, je tvoje rozhodnutí. Samozřejmě musíš pak jen ty sama žít s následkama. Tedy vlastně ty a tvoje@berďana píše:
@marcellia a kdo tu prosím kope? Já si nikoho nevšimla. Jinak, asi nevíš, jací jsou jiní rodiče a co všechno děti slyší. Oni mají fakt uši všude. A ještě mi prosím vysvětli, kde vidíš tu šikanu, o které tu píšeš. Nikdo nikoho nešikanuje.
Jinak, já osobně tedy, pokud vím, že je otec určitého dítěte kriminálník, nepustím k nim vlastní dítě. Co uděláš ty, je tvoje rozhodnutí. Samozřejmě musíš pak jen ty sama žít s následkama. Tedy vlastně ty a tvoje dítě.Vubec jsi me nepochopila, ale to je uz fuk. Jsem zvykla, ze se tu vse prekrouti.
@lebambule píše:
Napsala jsem ho úplně normálně, nemusíš mě poučovat. Ze pases po soukromí rodičů děti ze skolky nemá nic společného s mateřstvím. Příště ještě vic smajliku, prosim, abych náhodou nezustala na pochybách, ze jsem to trefila. Mmch. z tvych příspěvků úplně čiší takový to kadrovactvi. Brr…
Jo, to jsi vystihla dobre.
@Anna766 píše:
Koukám že to asi nevysvetlim.Kdyz se nechce pochopit, tak se nechce…
Ano, ať se dětem vysvětlí že to dítě za to nemůže, že by ho neměly odstrkovat.
Ale opravdu si i já myslím, že snaha o pomoc tomu dítěti by měla směřovat zejména na jeho rodiče.
A klidně i přes ospod třeba.
Treba smerovala. Verim, ze tam apel byl, kdyz uz to doslo do faze, ze se prosi o shovivavost vrstevniku. To asi uca nebude vypravet na tridni schuzce, ze uz s nimi mluvila a oni na to pecou. Kazdopadne… Posmivani sikana je.