Sama v letadle s miminkem

Lenka76
28.6.19 17:02

Ahoj, to zvladnes. Ja litala s malou porad. Je pravda, ze jsem do letadla brala golfky, bylo to lehci slozit. A vzdycky mi nekdo pomohl, malou podrzet, bud pasazeri nebo zamestnanci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15879
28.6.19 17:03

Sám jsem ještě nikdy neletěl, ale pokud si udělám PPL(A) licenci, tak poletím. S miminkem už asi ne, respektive ne s vlastním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
28.6.19 17:04
@ocean.mama píše:
Bohuzel musim letet sama s 9mes synem, ale mam starost, jak to sama zvladnu. Letate nekdo sami? Pomohli vam s ditetem? U kontroly ho musim vyndat z kocaru, projit kontrolou, nechat zkontrolovat kocar, pak ho pred letadlem slozit… v letadle snad budu ok, budu mit jen jeho prebalovaci tasku, tu dam pod nohy… rikam si, ze na letistich musi byt na tohle zvykli, nebo ne?

Ahoj, já jsem takhle lítala pravidelně od 3. měsíců miminka a pak i s miminkem a dvouleťákem. A bylo to v klidu. Brala jsem si nosítko + skládací golfky. Většinou mě pustily diplomatickou cestičkou, abych nemusela čekat a u kontroly mě pomohli i s kočárkem i podržet mimčo. I kočár musel projet rentgenem, i hajánek :lol: Před letadlem u schodů, nebo když se jde tunelem tak těsně u vchodu do letadla necháš golfáče, požádala jsem buď to letušku nebo nějakýho sympatickýho cestujícího, aby mi podržel mimčo. V letadle je to ok, mimi bude sedět na tobě, připásaný k tobě. Jen doporučuju přebalit dítě před odletem na letišti, protože přebalovák v letadle na wc je miniaturní…Hodně štěstí a neboj, všichni ti pomůžou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
28.6.19 17:11

Ikdyby si sebou mela nekoho, stejne ti nepomuze, v letadle je malo mista, tam se 2 vedle sebe + kocar nevejdete. Pri kontrole stejne se musi vse postupne. Me treba pani u ramu dite podrzela, bez problemu, ani jsem nechtela ale capla ji automaticky. Bylo to pro me teda lehci, nez obvykla jizda mhd s 2 prestupama, to jsou kolikrat vetsi nervy :lol: na letistich ty lidi jsou vetsinou ochotni nez kdekoliv jinde at jde o deti nebo starsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
28.6.19 17:15

Dekuju za reakce. My letame hodne, ale vzdy jsme na to dva a vzdy mame plne ruce prace tak se ted sama trochu bojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.19 17:29

Litala jsem s miminem od dvou mesicu, bud jen s nim, nebo i s triletakem. Pro mimino, dokud to slo, jsem mela v letadle autosedacku, tu jsem mela na letisti nacvaklou na golfky, ktere jsem predavala u vchodu do letadla. Nikdo mi nepomahal a zazila jsem i 6 hodin zpozdeni, dalo se to zvladnout ;) V letadle jsem mela vzdycky vedle sebe volne sedadlo na autosedacku, behem letu bylo mimino v ni, pripasane ke mne bylo jen pri vzletu a pristavani, nemela jsem homologovanou sedacku. Na letistich jsou zvykli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
28.6.19 17:37

@asha takze jsi nekupovala infant letenku ale dve normalni? Me uz se ve vajicku trochu macka tak ho budu mit na kline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.19 17:48

@ocean.mama Ne, infant. Ale v letadle s tim pocitali a pokud mozno davali cestujici s miminem vedle volneho mista. Zalezi, jak dlouho letite, my litali cca hodinu a pul a jak pisu, se sedackou, co to slo (i dokud nesedi tak je to lepsi), protoze bez ni to pak bylo o dost slozitejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
28.6.19 18:02

@asha a můžu se vetrit s dotazem? Miminko to ve dvou měsících zvládlo dobře? Mám za měsíc termín a ve dvou, třech měsících miminka bych chtěla letět za manželem do zahraničí ještě s pětiletým, ale říkám si aby to mimčo zvládlo a já nebyla za tyrana. Jsou to lety s přestupem 2,5 a 1,5 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.19 18:16

@M-A Nase jo :) Ale mala byla hodna a spava. Porad lepsi, nez 16 hodin autem, coz jsme taky nekolikrat absolvovali. Horsi bylo, kdyz jeste nechodila a do sedacky se uz nevesla. A taky je to horsi pak s batoletem, co uz chodi a nechce sedet. Ale taky se dalo, proste jsme let prochodili.
Jen pozor, ze ruzne spolecnosti maji ruzne podminky, je lepsi si vsechno zjistit a domluvit predem. Jednou nam sedacku nepovolili, ale to jsem mela s sebou i batole. V tom pripade je dost uzitecne nositko. A taky pozor na to, pokud vezete golfky az do letadla, aby vam je taky u vchodu do letadla vydali. Nekdy je vezmou rovnou na pas a vam nezbyde, nez vsechno vcetne ditete (deti) vlacet na ruce. Na nekterych letistich to jsou docela streky.

A jeste jeden tip, pokud cestujete s batoletem: voditko na dite. Meli jsme to na ruku, nejdriv na mne koukalo okoli jak na tyrana, ale brzo pochopili a nekteri i zavideli :D Neni nic horsiho, nez kdyz vam pri odbavovani batole vezme v plny hale roha… A pokud uz se drzi pobliz, tak aspon pasek se jmenem a telefonnim cislem na ruku. Ja to davala pro jistotu i nechodicum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
28.6.19 18:40

Manželka to dala taky sama. A to je to let s přestupem 3 a 7 hodin.
Doporučuju si zavolat min 14 dní předem a požádat o postýlku. Né všechny letadla jí ale mají. Podle mě lepší jak sedačka. Dítě si tam lehne a nebo když je na klíně, tak se zase hodně prostoru na odkládání všeho možnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.6.19 18:47
@ocean.mama píše:
Bohuzel musim letet sama s 9mes synem, ale mam starost, jak to sama zvladnu. Letate nekdo sami? Pomohli vam s ditetem? U kontroly ho musim vyndat z kocaru, projit kontrolou, nechat zkontrolovat kocar, pak ho pred letadlem slozit… v letadle snad budu ok, budu mit jen jeho prebalovaci tasku, tu dam pod nohy… rikam si, ze na letistich musi byt na tohle zvykli, nebo ne?

s 9m jsem neletela, letela jsem s 16m, coz neni to stejny. 9m je na tohle neprijemny, protoze dite uz umi lozit a lozit chce, takze hodne zalezi na tom, jak klidne dite je. Moje dcera byla k neudrzeni.

Jinak formality typu nastoupeni do letadla a tak nikdy nebyl problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
28.6.19 20:16

My leteli kdyz mu byli 2,4 a 6 mesicu. Zalezi jak byl nalozenej a jak mu rostly zuby. Kdyz jsem vedela ze muze byt potiz se zubama, dala jsem mu sirup. Ze zacatku spal celou cestu a v 6mes byl vzhuru celou dobu a ja myslela se me trefi 8o Jinak ja mam dite co ma asi redbull v mliku nebo nevim. Horor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.19 21:42

@ocean.mama To chapu, nejmladsi mi spal prvni dva mesice. Necele :mrgreen: Nastesti uz jsme nikam nelitali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí