Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A co zkusit psychosomatiku nebo něco podobného a najít tak pravou příčinu potíží?
Vzdyt to je prechod… To vam ani lekarum nedoslo?
Po takove operaci prichazi prechod
Vždyť ty jsi v přechodu, proč tě honí od čerta k ďáblu? ![]()
zajdi na gyndu, domluv se tam. Bereš zbytečně AD ![]()
Příspěvek upraven 11.03.15 v 20:24
A je dobře dávkovaný letrox? Jinak nevím ![]()
Deprese? To znám a také od štítné žlázy.. Jenže já to mám po porodu a nemám na to ani prášek.. Mě už taky napadlo, že si dojdu k doktorovi pro prášky, ale pořád nějak sbírám odvahu..Dceři je necelý rok a kolikrát je mi tak zle a když jsem s ní tak i pláču, nevím. Nespavost? Usnu až třeba ve tři ráno..
Prosím anonymně.
@Nina Filipi Píše jen dělohu, ne vaječníky, ale v 48 může přechod nastupovat i tak.
@j.a.n.i1 píše:
@Nina Filipi Píše jen dělohu, ne vaječníky, ale v 48 může přechod nastupovat i tak.
Jo to jsem prehledla, je to psano tak kostrbate. Ale vek odpovida prechodu s cimz souhlasim s ostatnimi. Sokuje me ze to ani gynekologa nenapadlo
@Nina Filipi Tak podle toho leku napadlo, pomkud vim dobře, tak ten se dává a potlačení přechodových příznaků…
Přečetla jsi si příbalový leták olwexy?
Loni jsem chvilku brala AD na chronickou bolest, musím říci, že to pro mne byla hrůza.
To co si vyjmenovala - únava-byla a jsem zvyklá hodně chodit, v té dob jsem s problémy chodila tak polovinu. Pocení - zprvu jsem to přičítala létu a ejhle, já se pak potila i při 10stupních. Spala jsem jak mimino 12 hodin denně, přitom jiný mluvili o opačném efektu. Plus další jiné problémy.
Přečti si příbalák od AD.
Já je loni užívala na chronickou bolest a měla podobné problémy. Takže také jedna z možností. Nežádoucí účinky se nemusí objevit hned.
Gynekologa to zjevně napadlo, když předepsal Estrofem, tedy hormonální substituční léčbu, ne? Ta antidepresiva podle popisu taky asi nebudou od věci, prvotní příznaky jsou popsané spíš jako panická porucha, pak se asi přidaly postmenopausální příznaky. A porucha štítné žlázy se může objevit kdykoli komukoli, hypofunkce je v populaci hl. u žen dost častá, tam je nasazení jasně dané hladinou hormonů, takže suma sumárum mi přijde, že o nasazení žádného léku nelze polemizovat, otázka je pak, pokud dostatečně nefungují, zda není třeba zvážit jejich změnu, ale to je na ošetřujících lékařích, přes net těžko soudit.
Nevím jak začít, protože je toho moc a možná to nebude srozumitelné.
Je mi přes 40 let, před několika lety jsem byla na hysterektomii z důvodu myomu. Odstraněna děloha jen. Několik let vše v klidu. Vše začala asi před 3 lety. Nespavost, bušení srdce, tlak na hrudi, nechut vstát z postele, hrozná únava. Navštívila jsem psychiatra s tím, dostala jsem léky na depresi. Ulevilo se mi asi na 1 rok a pak jsem přestala pocitovat ulevu a zdálo se, že se vše vrací opět k horšímu ale ne k takovému stavu jako předtím. Snažila jsem se co to dalo myslet optimisticky, cvičit ale stejně jsem přibírala pořád, únava setrvala stále.
že to bude ono, že ta unava je ze štítné žlázy. Mám za sebou braní 3 měsíce a stále hrozná únava, deprese a pocení.
Lékařka mě poslala na endokrinologii a já se skoro radovala, že příjdou na to, že mám špatnou štítnou žlázu, dostanu léky a bude mi lépe. Takže jsem začala k antidepresivům brát letrox s nadějí,
Při návštěvě gynekologa jsem sdělila své trápení a také že nenávidím teplo, stále jsem mokrá zpocená, unavená. Dostala jsem hormony Estrofem. Takže 3 léky.
Stále mi není dobře, dnes venku jsem byla mokrá i v tričku, jsem unavená, bez nálady, buší mi srdce, každý den asi už 14 dní mám v sobě lexaurin, abych pracovala a přežila den.
Takže sumasumárum:
Antidepresiva Olwexa
Letrox
Estrofem
Ve svých 48 letech tuto škálu tablet a cítím se na 60. Už nevím co vyhodit co vynechat, netuším co je špatně jestli vyhodit vše fakt nevím. Každý mi dá lék ze svého oboru a mi je stále zle:::