Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@PetiteFillette píše:Právě bych nedokázala to, co v úvodu popisuješ. Sedět/ležet vedle dítěte, které tě vidí a zoufale chce pochovat, ale ty ho odmítáš, díváš se na něj a necháváš ho trápit z jemu neznámého důvodu. To bych teda nedala.
Každá to chápem jinak
A Ty ho netrápíš, když odejdeš, necháš ho z jemu neznámého důvodu plakat, mimi neví, kde jsi a která bije? ![]()
@Verca1989 píše:
Věřím tomu, že některé děti na to přijdou samy ale kdybych měla čekat do nějakých 14-15 měsíců (začala se takhle budit v půl roce), tak je ze mě chodící mrtvola,
taky jsem jak chodící mrtvola byla a v čase kdy Maty spal jsem visela nad záchodem ![]()
@pampeliš přesně jak píše @Mišamila. pokud to bude pro vás obě bezbolestné tak v tom nevidím problém
@paola white „bezbolestné“…no, dneska to bolelo obě.. Já to vydržím, ale hlavně aby to tu naši berušku nebolelo, o nic jiného mi nejde..
@paola white nj, když se k tomu přidá ještě těhotenství, to musí být mazec…a už je líp? Budete mí teda překvápko? ![]()
@pampeliš hele mě se nejvíc osvědčilo vykašlat se na všechny chytrý rady a dělat to tak jak jsem cítila. někdy byly situace kdy jsem měla chuť mu vymáchat hlavu ve studený vodě, protože řval jen vzteky a pak jem ho nechala a někdy jsem měla neodbytnou touhu ho pochovat tak jsem ho chovala. řiď se tím co cítíš. mateřský pud je nejsilnější radar.
@Verca1989 už je dobře, ale zas už mám docela břicho takže se mi Maty blbě chová a nosí. vypadá to, že překvápko bude, zatím jsme to nezahlédli, ale oba máme podezření co že to bude (ale každý opačné
)
Ahojky, náhodou jsem zrovna narazila na tento prý bezbolestný způsob http://www.jaknamiminka.cz/…ley-a52.html ale nemám s tím zkušenost, takže nevím, zda to funguje. Náš malý od 8. měsíců usíná v naší posteli, ležíme vedle něj, on chvíli blbne, brblá a postupně to zabalí…a spí s náma až do rána
. Na vlastní postýlku časem dojde, ale ještě nám na to přijde malý… ![]()
Holky, prosím Vás ještě o poslední radu - co dělat, když se vzbudí v noci???Běhá mi mráz po zádech z toho, že by v noci plakala
![]()
@pampeliš píše:
Každá to chápem jinakA Ty ho netrápíš, když odejdeš, necháš ho z jemu neznámého důvodu plakat, mimi neví, kde jsi a která bije?
@katka379 by mě zajímalo jak mám v tomhle pařáku udělat teplotu na spaní 20°C
ale jinak je to co píše pravda
@pampeliš nabídni jí pití ale nerozsvěcuj (max. tlumené světlo), nevytahuj ji z postýlky, zase jen hlaď a utěšuj
určitě se v noci vzbudí, asi to nebude hned tak, že bude spát celou noc ![]()
@katka379 Díky!! V podstatě jde ale o stejný princip těch, které nepozžily Estivilla, ale naučily své děti (postupně) usínat samotné, takže o většinu maminek této diskuze. Někdo uklidní prsem, nekojící hlazením či chováním. Věřme tomu, že to funguje ![]()
@paola white
no to je fakt…i když dneska venku 16, doma už 22…už by to skoro šlo
. Já budu asi něco podobného používat při stěhování do vlastní postýlky, ale to má ještě chvíli čas.
@katka379 to vedro je fakt hnus. synátor je studený odchov takže teď spí a usíná hůř- a to spí jen v pleně.
@Verca1989 Díky
To dělám vždy, dnes spala poprvé ve své postýlce celou noc, zvládla to krásně, vzbudila se dvakrát, dala jsem ji ruku, se kterou do 5 min. usnula ![]()