Samostatný vchod

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
16.10.15 12:32
@Poustevnice píše:
Na toto potřebuješ stavební povolení, a ke stavebnímu povolení potřebuješ předložit na stavebním úřadě projekt. Je to zásah ho vzhledu a konstrukce domu. A jestli se pustíš do stavby na černo, tak počítej, že si všímaví sousedi všimnou - třeba jim bude vadit, že jim koukáte z toho schodiště do zahrady, oni si už něco vymyslí…a máš zaděláno…
Navíc, pokud by se jednalo o zásah do nosné zdi domu, tak potřebuješ posudek statika…
A schodiště nemůže mít jedno megadlouhé „rameno“, jak už tu zaznělo, je na to norma…A taky, jak by to vypadalo z estetické stránky…takové jako dlouhé „bidýlko“…ROzhodně to doporučuji důkladně promyslet, a tu žádost na stavební úřad podává samozřejmě majitel domu, takže hlavně, aby s tím souhlasil…
Raději bych si hledala jiné bydlení, než toto.
:lol: u na sprobehla cela rekonstrukce domu, ktery je snami uplne spojeny bez…od strechy, pro stavbe ktere se najednou octli u nas na pude…kdyz se tam volalo, bylo jasne, ze nekdo si to zaridit umi…neresilo s enic…doted ti ldi nejsou ani prihlaseni, nemaji ani popelnici.
  • Citovat
  • Upravit
1528
16.10.15 12:37

No jo, neříkám, že se to děje, ale nespoléhala bych na to, že to sfouknete na černo…sousedské války jsou nekonečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
16.10.15 19:43
@Cuddy píše:
Mne ta dira ve fasade na tom prijde jako to nejvetsi :)

Máme za sebou několik děr do fasády a jedno betonové schodiště a to schodiště byla podstatně větší pakárna a to bylo vnitřní, takže se neřešily základy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
16.10.15 20:08
@j.a.n.i1 píše:
Máme za sebou několik děr do fasády a jedno betonové schodiště a to schodiště byla podstatně větší pakárna a to bylo vnitřní, takže se neřešily základy.

Vychazim ze svych zkusenosti, vzdy, kdyz se opravovala mala cast fasady, se musela vzit cela stena roh-roh, aby oprava nebyla videt. A presto v rozich to videt je. I kdyz mozna, ze u stareho domu by to tchyni nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.10.15 22:36

@artepka

@artepka píše:
Bydlíme v druhém patře, pod námi jsou tchánovci, nemáme nijak extra špatné vztahy, ale přesto… no jak bych to řekla, prostě žiju v permanentním stresu, že mi tu někdo vleze, sice zaklepou, ale stejně… Tchýně je tu několikrát za den a popravdě ji mám plné zuby, tchána jakbysmet… Takže jsem se rozhodla pro vybudování samostatného vchodu, jednaloby se o venkovní schodiště, díra do zdi a vchodové dveře… Takto už to bylo v plánu dříve, ale vždy se našetřené finance použili na něco potřebnějšího, nyní ale už jsem v situaci, kdy si klidně pujčím, ale dál už to asi nevydržím. Prosím Vás, kdokoliv, kdo by mi k tomu mohl něco říct, pište… Uvítám všechny rady, tipy, triky, cokoliv, nebo pokud jste někdo dělal v nedávné době podobnou věc, tak kolik Vás to vyšlo, nebo i odkazy na ověřené firmy, weby apod. Moc děkuji..

Podle Tvého popisu, rodiče manžela moc ráda nemáš. Díra ve zdi nic nevyřeší. Trik - vyzkoušej si bydlet ve svém. Pokud nemáš finance na vlastní, tak si nastavte pravidla, co se Ti nelíbí a vzájemně se respektujte. Buď ráda, že Ti poskytli bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.10.15 22:51
@KackaDoup píše:
@jowana asi jo…ja bych chtela proste svuj vchod…svoji predsin, tohle je silene…nejlepsi jsou vchody dva…u nas to bohuzel nejde…ikdyz se o tom uvazovalo, kdyz tady tata delal nejakou rekonstrukci, tak to bylo prvni co ho napadlo, stejne tak samostatny vodomer, plynomer a elektromer, bohuzel nic z toho neni mozne.

Proč je každá diskuze jen o tobě :think:
Když něco chceš, tak se snaž a nenadávej jak je něco šílené :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.10.15 23:57

@vyrovnaná žena :lol:chce to cist, a ne vypichnout jeden prispeek, nic neni o me…

• Citovat
  • Upravit
1721
16.10.15 23:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.10.15 23:59
@KackaDoup píše:
@vyrovnaná žena :lol:chce to cist, a ne vypichnout jeden prispeek, nic neni o me…

právě, že jsem četla, ale zase jen tvoje problémy :zed:

jedna prosba-nečuč mě pořád na profil, jestli potřebuješ něco vědět, tak se zeptej :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
17.10.15 08:41
@vyrovnaná žena píše:
právě, že jsem četla, ale zase jen tvoje problémy :zed:jedna prosba-nečuč mě pořád na profil, jestli potřebuješ něco vědět, tak se zeptej :potlesk:

Proc by se ti nemohl koukat clovek na profil? Kdyz se tu opakuji porad stejne diskuze, prvni rada byva, at se uzivatelka nepta, ale nejprve hleda. Tak proc ted opak, nehledat, ale ptat se? Pry vyrovnana zena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.10.15 12:02
@Cuddy píše:
Proc by se ti nemohl koukat clovek na profil? Kdyz se tu opakuji porad stejne diskuze, prvni rada byva, at se uzivatelka nepta, ale nejprve hleda. Tak proc ted opak, nehledat, ale ptat se? Pry vyrovnana zena…
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.10.15 12:03

@vyrovnaná žena ty me budes zakazovat a prikazovat o cem mam diskutovat??To snad ne, pokud ti tak vadim, poradim ti strasne jednoduchou vec, IGNORUJ me prispevky, je to strasne lehke.Ale to ty nechces vid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.10.15 12:07

Je vubec mozne ze si nekdo mysli, ze ma koupelna samocistici schopnost??babicka uklizi sprchac atd mozna trochu jen na Vanoce…nemuzu to pochopit, krasna nova koupelna a hnede spary. humac v odtocich, no radeji to nebudu rozepisovat…odjeli na cely den, tak jsem to jakz takz vydrhla…kdyz jsem se nastehovala, rekla me ze na uklid neni no, chapu ze na to nekdo neni…ale wc, koupelna to me nici…kdyz jsme jeste meli spolecnou, vyhybali jsme se jí…bylo to tezke období.

• Citovat
  • Upravit
101533
17.10.15 12:12

@KackaDoup Ne, fakt ti @vyrovnaná žena nebude zakazovat co máš psát, ale jinak má pravdu, zakladatelka tu začala řešit technickou a finanční stránku vybudování schodiště a spousta příspěvků je tvoje stěžování na tvoje bydlení u příbuzných :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.10.15 12:12
@Ya-ya píše:
8o kolik vas v tom baraku bydli? ty, manzel, syn, svagr, tchyne, tchan, deda? :think:

deda je tchan…jelikoz mam dite ze jo.Deda s babickou, obcas jejich starsi syn, pracuje jinde.Ja,manzel, a dva synove. Bydlivalo tady tolik lidi, ze kdyz byla babicka mala, zbylo na ní misto az na pude…nebyla chtena, ale to uz je jiny pribeh…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max