Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@artepka My jsme to pred casem resili, jeste v ramci stavby. Pokud by ti slo jen o schody a nejeake dvere, tak bych to tipla do 100tis, zalezi samozrejme na kvalite dveri, moznosti ukotveni schodu a zakladu pro ne. Horsi by to bylo s bouranim, jednak by byl nutny preklad a pak to znamena zasah do fasady.
@Tunrida píše:
Trošku
no je fakt, že kdysi jsem to vnímala jako hlavní problém, že musím chodit přes ně, nebo si přes ně vodit návštěvy, teď už vnímám jako hlavní problém spíš to jak jsem psala, že musím být pořád v pozoru, jestli náhodou nestojí tchán za dveřma… třebá s holkama tancujeme, zpíváme nebo blbneme a najednou babina v obýváku, možná kdyby to byla moje mamka, tak mi to tak nevadí, ale my ty vztahy máme takové chladné, oni jsou takoví neosobní, já jim vykám…
@artepka u baráku jsem někde narazila na 5tis. za m2 stavby + bych připočetla schodiště (sama nejlíp víš, jak dlouhé bude potřeba) a co jsem koukala na různé stavby, tak se pochybovalo od nějakých 40-150tis (beton s dlažbou by mohl být spíš k nižší částce).
A když nad tím přemýšlím, nikde nezmiňuješ co třeba topení, okno..nebo jak by mělo schodiště vypadat? Byste to museli udělat s nějakým zádveřím, botníkem, ne?
Příspěvek upraven 15.10.15 v 21:14
@j.a.n.i1 píše:
@artepka No a chceš to dělat nějak ofiko? Já už si tedy z hlavy různé podmínky, normy a tak moc nepamatuju (dostala jsem se k tomu jen tak lehce), ale myslím, že na patro na půl nemůžeš udělat jednoramenné, že to bude moc dlouhé a kor pokud to bude vlastně jediný vstup, pokud jsem pochopila správně, že ten přes tchány chceš zaslepit. A jaký si představuješ materiál, na to schodiště?
no ofiko určitě, a spíš jsme teď ve fázi zjišťováni, konstrukce schodiště asi železné, a před dveře k tchánům bych dala nějakou skříň, jakože botník nebo tak, zazdít uplne ne
@jowana píše:
A když nad tím přemýšlím, nikde nezmiňuješ co třeba topení, okno..nebo jak by mělo schodiště vypadat? Byste to museli udělat s nějakým zádveřím, botníkem, ne?Příspěvek upraven 15.10.15 v 21:14
no já jsem si představovala jednoduche venkovní schody, asi ocelové, asi by to chtělo nějak zastřešit, ale chlap mi zrovna říka, že to nejde, tak ale aspon nad těma dveřma nějakou stříšku, nevím, to musíme ještě probrat (u něho nejde znamená, sice by to šlo, ale je to složité
) a ty vchodové dveře by vedly do vnitřního schodiště, které už tam je, jen by se tam udělal otvor( je to lomené schodiště, tak v tom zlomu) tam by se dal botník, věšák, to už je to nejmenší, místotam na to je…
@artepka píše:
no já jsem si představovala jednoduche venkovní schody, asi ocelové, asi by to chtělo nějak zastřešit, ale chlap mi zrovna říka, že to nejde, tak ale aspon nad těma dveřma nějakou stříšku, nevím, to musíme ještě probrat (u něho nejde znamená, sice by to šlo, ale je to složité) a ty vchodové dveře by vedly do vnitřního schodiště, které už tam je, jen by se tam udělal otvor( je to lomené schodiště, tak v tom zlomu) tam by se dal botník, věšák, to už je to nejmenší, místotam na to je…
@artepka Ocelový když je mokrý, tak klouže jak blázen
jinak je to fakt asi ta nejjednodušší varianta.
My máme na druhým baráku dodělávaný druhý schodiště. Ale už k němu byl nějaký základ - balkón. Schodiště vede do druhého patra, dveře jsou uprostřed domu. Balkón zůstal a na jednom boku se odřízlo zábradlí a tudy vede schodiště dolů vodorovně s domem - hned podél zdi. Nahoře je připevněné na balkónu, dole je v zemi. Konstukce je kovová, nášlapy dřevěné. Zastřešení tam není, takže to samozřejmě klouže - ale to v závěru každý schodiště, který není zastřešený. Schodiště vede podél okna spodního patra.
@j.a.n.i1 píše:
@artepka Ocelový když je mokrý, tak klouže jak blázenjinak je to fakt asi ta nejjednodušší varianta.
mě by bohatě stačilo něco takového, manžel mi tu říká, že se mi po tom bude blbě chodit v podpadkách, ale já teda podpadky nenosím, zase třeba v zimě namrznou jakekoliv schody, z hlediska bezpečnosti už by byly lepší takovéhle, ne… nebo kloužou i tyto?
@artepka tak cenu takového tedy netuším, ale napadlo mne co @j.a.n.i1, že budou hodně klouzat, hlavně v zimě
Díry se zacpou sněhem, udělá to ledovou plochu a s malými dětmi si neumím představit po nich s nákupem chodit.
@Tunrida píše:
My máme na druhým baráku dodělávaný druhý schodiště. Ale už k němu byl nějaký základ - balkón. Schodiště vede do druhého patra, dveře jsou uprostřed domu. Balkón zůstal a na jednom boku se odřízlo zábradlí a tudy vede schodiště dolů vodorovně s domem - hned podél zdi. Nahoře je připevněné na balkónu, dole je v zemi. Konstukce je kovová, nášlapy dřevěné. Zastřešení tam není, takže to samozřejmě klouže - ale to v závěru každý schodiště, který není zastřešený. Schodiště vede podél okna spodního patra.
A nakolik Vás vyšlo to schodiště?
@artepka Jo, přesně tyhle jsem měla na mysli, mají je známí a sakra kloužou, oni je tedy mají ještě točité, takže jsem se pečlivě držela zábradlí, po dešti či v zimě i obouruč. Jako použitelné jsou, ale nevím zda je to ideální na nějaké samostatné přesuny zejména menších dětí. My je třeba máme v práci jako únikové schodiště a s ohledem na riziko pracovního úrazu jsou dveře k nim zamčené a normálně se na ně nesmíme.