Samostatný vchod

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
15.10.15 19:12

Samostatný vchod

Bydlíme v druhém patře, pod námi jsou tchánovci, nemáme nijak extra špatné vztahy, ale přesto… no jak bych to řekla, prostě žiju v permanentním stresu, že mi tu někdo vleze, sice zaklepou, ale stejně… Tchýně je tu několikrát za den a popravdě ji mám plné zuby, tchána jakbysmet… Takže jsem se rozhodla pro vybudování samostatného vchodu, jednaloby se o venkovní schodiště, díra do zdi a vchodové dveře… Takto už to bylo v plánu dříve, ale vždy se našetřené finance použili na něco potřebnějšího, nyní ale už jsem v situaci, kdy si klidně pujčím, ale dál už to asi nevydržím. Prosím Vás, kdokoliv, kdo by mi k tomu mohl něco říct, pište… Uvítám všechny rady, tipy, triky, cokoliv, nebo pokud jste někdo dělal v nedávné době podobnou věc, tak kolik Vás to vyšlo, nebo i odkazy na ověřené firmy, weby apod. Moc děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
15.10.15 19:17

Jen tak díra do nosné zdi v baráku asi není úplně to ončo. Já bych si na to vzala nikoliv zedníka, ale firmu, co ručí. Musí se nejdřív vysekat překlad, zabetonovat, pak z druhé strany, spojit, nechat vytvrdnout pak se teprve mlže bourat otvor. Pozor na svévolné zásahy do nosné obvodové zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
15.10.15 19:19

Nemyslím si že si tím pomůžeš

• Citovat
  • Upravit
15408
15.10.15 19:21
@terinka4444 píše:
Jen tak díra do nosné zdi v baráku asi není úplně to ončo. Já bych si na to vzala nikoliv zedníka, ale firmu, co ručí. Musí se nejdřív vysekat překlad, zabetonovat, pak z druhé strany, spojit, nechat vytvrdnout pak se teprve mlže bourat otvor. Pozor na svévolné zásahy do nosné obvodové zdi.

Tomu by se dalo vyhnout pokud by se dveře udlělaly ze stavajícího okna. Jinak souhlasím s firmou, ona to fakt není sranda.
Jinak snahu o vybudování vchodu naprosto chápu. Popravdě nas nezachránil ani ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
15.10.15 19:22

Ten původní vstup zazdíte? To bezpochyby vylepší vztahy v domě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.10.15 19:24
@Nafrněná píše:
Nemyslím si že si tím pomůžeš

no jasně že raději než vchod bych si postavila samostatný barák, to je jasné :lol: ale to si bohužel nemůžeme dovolit, my se tu nemáme špatně, ona tchýně není nějaká zákeřná nebo tak, a představa, že by museli zazvonit než vejdou mi přijde dostačující…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.10.15 19:27

Tak já bych hlavně řekla, že se chystáš vytvořit problém tam, kde teď žádný není. Kdyby neklepali a lítali vám tam, jak se jim zachce, tak to pochopím, ale takhle :nevim: Tak tchyně půjde k vám jinými dveřmi. V tom lepším případě. V tom druhým ji to asi i docela urazí :think:
Jinak takové vchody nejlíp budovat už z něčeho, co tam je, nejlíp z balkonu, pak z okna. No budete si muset vyběhat stavební povolení a pak pracně dělat otvor. Ale jestli vám to za to stojí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2874
15.10.15 19:27

Takže ty chceš dělat zásahy v baráku, kde ti nic nepatří? Chceš investovat do něčeho, co ti neříká má paní? A tchýně s tím souhlasí jako majitelka, že jí tam budeš dělat přestavbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.10.15 19:31

@artepka spíš si říkám, jaký bude rozdíl v tom, jestli tchýně zaklepe, nebo zazvoní? :think: na zvonek reagovat nebudeš? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.10.15 19:32
@artepka píše:
Bydlíme v druhém patře, pod námi jsou tchánovci, nemáme nijak extra špatné vztahy, ale přesto… no jak bych to řekla, prostě žiju v permanentním stresu, že mi tu někdo vleze, sice zaklepou, ale stejně… Tchýně je tu několikrát za den a popravdě ji mám plné zuby, tchána jakbysmet… Takže jsem se rozhodla pro vybudování samostatného vchodu, jednaloby se o venkovní schodiště, díra do zdi a vchodové dveře… Takto už to bylo v plánu dříve, ale vždy se našetřené finance použili na něco potřebnějšího, nyní ale už jsem v situaci, kdy si klidně pujčím, ale dál už to asi nevydržím. Prosím Vás, kdokoliv, kdo by mi k tomu mohl něco říct, pište… Uvítám všechny rady, tipy, triky, cokoliv, nebo pokud jste někdo dělal v nedávné době podobnou věc, tak kolik Vás to vyšlo, nebo i odkazy na ověřené firmy, weby apod. Moc děkuji..

mam to uplne stejne, jen bych dodala ze me vadi to ze musim jit vzdy pres ne…cili oni vzdy cumi a resi kam co a jak…mame jeste jedny dvere u nas v druhem patre, ale vychod je na zahradu..na ulici bych musela pres sousedy…jeste navic se silene stydim za jejcih predsin,,,to by jste musely videt :roll: otresna nefunkcni mistnost.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
15.10.15 19:33

Ja mysli ze vetsina tady vubec netusi o cem mluvi…ten pocit nesoukromi atd je sileny.

• Citovat
  • Upravit
851
15.10.15 19:36

A kde je rozdíl? Myslíš, že vám tam nebude chodit? Že k těm druhým dveřím netrefí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.10.15 19:36

@KackaDoup já zakladatelku docela chápu, jen si říkám, že pokud bude koule na dveřích, tak stejně bude „muset“ otevřít a pokud klepe, předpokládám, že čeká na vyzvání..takže když bude chtít jít k nim, přijde tak nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
15.10.15 19:37

@jowana asi jo…ja bych chtela proste svuj vchod…svoji predsin, tohle je silene…nejlepsi jsou vchody dva…u nas to bohuzel nejde…ikdyz se o tom uvazovalo, kdyz tady tata delal nejakou rekonstrukci, tak to bylo prvni co ho napadlo, stejne tak samostatny vodomer, plynomer a elektromer, bohuzel nic z toho neni mozne.

• Citovat
  • Upravit
101452
15.10.15 19:40

@artepka A nebylo by jednodušší dát kouli na ty vnitřní dveře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí