Zlíňačky, co říkáte na Podlesí

15225
13.10.15 20:50

Zlíňačky, co říkáte na Podlesí

Hledáme bydlení na Zlínsku, začíná se nám to zužovat na Zlín nebo Otrokovice. Nejraději bychom do novostavby bytu. Jsou k mání byty na Podlesí. Jak se tam bydlí? Co školky, školy? Já před x lety ve Zlíně bydlela (v domku), Jižní svahy mám za sídliště a mám z toho trochu „strach“. Manžel žádné předsudky nemá (Zlín znám málo), líbí se mu poloha Podlesí - blízké lesy, koupaliště…
Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4471
13.10.15 21:23

@Ukulina nevim jestli znáš tuhle stránku http://www.dnynovevystavby.cz/byty/ jsou tam všechny nové byty teď na zlínsku..krásné bydlení bude ve Višňových sadech, ale to jsou řadové domky.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.10.15 21:26

@reinkarnace Díky, stránky znám, na domky jsme se nedívali. :) Podívám. Višňové sady, kde to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
13.10.15 21:47

@Ukulina Březnice. Je tam krásně a je to do Zlína co by kamenem dohodil. Tipuju, že tam brzy začne jezdit i MHD. Kdybychom měli ty možnosti, stěhujem se tam hned ;) my půjdeme do jiné lokality…trochu méně žádané :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.10.15 21:49

@reinkarnace No, my bychom chtěli být na MHD, prostě víc „v civilizaci“. Domky jsou pro nás zbytečně velké. Hledáme 3+1, 3+kk.
Kam máte namířeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.15 21:52

Holky, můžu se přidat do diskuze? Ve Zlíně bydlím, ale chtěla bych se zeptat na Otrokovice, jsou tam přecijen byty levnější. Jak se tam žije? Není tam nějak moc romských spoluobčanů?

• Citovat
  • Upravit
15225
13.10.15 21:54

Anonymní - v Otrokovicích mám rodinu, Romy tam nepotkávám. Nežijí tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.15 21:58
@Anonymní píše:
Holky, můžu se přidat do diskuze? Ve Zlíně bydlím, ale chtěla bych se zeptat na Otrokovice, jsou tam přecijen byty levnější. Jak se tam žije? Není tam nějak moc romských spoluobčanů?

raději anonym, jsem z OT, romové žádní, hodně mongolců (hlavně na Baťově). Problémy žádné, max. sem tam smrad z pneumatik, hlavně v létě..občas tam něco hoří v těch různých továrnách…ale je to tu lepší jak např. před deseti lety..přibývá zeleně a je tu docela dost vyžití. Asi 7 mateřských škol, několik základních, gympl, zuška..vcelku pokidné, něco mezi není to velkoměsto, ale ani vesnice, kde by se lidi všichni znali..jediné, co mi tu chybí je příroda…nejblíž ji mají asi na tom Baťově vzadu kolem řek, ale tam zas hrozí povodně…jinak lesy, kam se dalo dřív chodit, nám odřízli obchvatem.

• Citovat
  • Upravit
7725
13.10.15 21:59

Jsem z Otrokovic, a nemyslím si že by tady bylo přeRomováno. Bydlím na Trávníkách, nestěžuju si, chybí mi možná trošku víc zeleně, procházky v ní - na to jsem byla zvykla z původního domova (rodiště).

Příspěvek upraven 13.10.15 v 22:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.10.15 22:01

Ano, v Otrokovicích mi chybí možnost jít se pořádně projít. Max tak žlutavský kopec, pak jsou ještě nějaké ty lesy podél Moravy, ale nějak mi to tam nesedlo (bála bych se tam sama).
V některých lokalitách taky smrdívá kafilerka.
Míst ve školkách dostatek - my sehnali v pohodě na začátku října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
13.10.15 22:09

@Ukulina Tak esli bych si měla vybrat mezi JS nebo Otrokama, tak jednoznačně JS :D Je to sice sídliště, ale spousta zeleně, hezký výhled na město, kousek do lesa… Otrokovice jsou levnější, ale možnost hezkých procházek minimální… Působí to ne mne jak průmyslová čtvrť, ve které se bydlí. Ale tak nejspíš se tam hezčí místa taky najdou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.10.15 22:14

@loves Já mám právě velké předsudky ohledně sídlišť. :)
Ano, Otrokovice jsou takové nesourodé, rozházené čtvrti okolo fabrik. Dokud tam nežila část mé rodiny, nikdy bych nad nimi neuvažovala. Ono zas je tam všechno po ruce, žádná velká doprava… Na Baťově je hezké bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.15 22:17

Znám Podlesí, bydlela jsem poblíž. Je to sídliště. A to se vším všudy. Jsem ráda, že bydlím ve Zlíně, ale Jižní Svahy a tam spadá i Podlesí bych si k bydlení nevybrala.

Školy 16., 17. s 18. ZŠ, já chodila na 16. ZŠ, nemám dobré vzpomínky. Blízko k Podlesí ty školy nejsou, na to pozor. Školky rovněž nejsou úplně blízko. Je to taková II. etapa Jižních Svahů. Když, tak bych si vybírala I. etapu, tam je co se týká škol a školek vše blíže, stejně tak obchody a lékaři.

A to koupaliště PANORAMA je hodně malinké.

K bydlení bych si nevybrala ani Otrokovice, tam máme hodně známých, vím jak to tam chodí, jaké to tam je. V létě smard, občas tam něco hoří, hodně drogové aktivity. A taková menší vesnice, to rozhodě je.

Nekritizuji, píši pouze fakta, prosím o respektování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
4148
14.10.15 11:17

@Ukulina Tak já bydlení v bytě nesnáším všeobecně, natož sídliště. přesto jsem byla na JS spokojená. Bydlela jsem tam 6 let a poslední 3 roky i se psem. Je tam spousta hezkých vycházek, zeleň:) Bydlela jsem poblíž 16cté základky, takže asi ta I. etapa. Blízko pěšky klidně i do centra, takže za mne spokojenost:) Na druhou stranu, bydlela jsem tam jako student, takže jsem věděla, že to není doživotní bydlení :) Osobně nevím, kde ve Zlíně bych si vybrala bydlení, kdybych musela. nejspíš lesní čtvrť nebo mladcovou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.10.15 11:23

@loves Já v bytě žila pár let jako svobodná. Teď jdeme z domu se zahradou. Nechceme už do staršího domku, finančně bychom zvládli postavit na vsi, ale to nechceme, chceme do města, klidně menšího (proto ty Otrokovice). Takže výsledek je byt, nový, s terasou, abychom mohli na vzduch a nemuseli do parku na lavičku. :)
Jsem zvědavá, jak to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1