Samovolný potrat bez krvácení?

81
30.8.12 09:07

Samovolný potrat bez krvácení???

Ahoj holky, mám takovej velkej problém. Stalo se to, že jsem otěhotněla a včera jsem začala krvácet. Jako při normální menstruaci. Jela jsem za svým doktorem, který tam viděl váček, ale před váčkem i krev a říkal, že se váček odlučuje na 90procent, takže to vypadá na potrat. Řekl mi, že to zkusíme, aby to samovolně odešlo, než jít na kyretáž. Jela jsem domů s informacema, že budu krvácet tak 2-3dny jako při menstruaci a pak jen špinit. No, ale já jela domů, dala si sprchu a můžu říct, že od té sprchy už ze mě krev nekapala, celou noc na vložce nic nebylo a jen při utírání mám na toaleťáku lehounce krev, ale fakt málo (až bych řekla do oranžova) - vůbec tomu nerozumím. Můj doktor má dnes dovolenou a já nevím, jestli je to normální, nebo co to je? Nemáte s tím někdo zkušenost, fakt jsem z toho na rozpacích :-((((( Děkuji za reakce předem - Roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59395
30.8.12 09:17

Nezbývá než čekat, třeba to krvácelo z hematomu ale vyčkala bych, je možné že se krvácení zase rozjede, já když potratila poprvé tak jsme v neděli šíleně krvácela pak dva dny klid a pak zase. No a ted u posledního těhu šílený krvácení 4h a pak už nic, doktoři radili ukončit že to nemá cenu udržvat ale srdíčko bylo tak jsme odmítla a jen ležela, od té doby už jsme ani nešpinila a mimi to zvládlo :palec:. Asi bych dodržovala klidový režim a po víkendu kontrola jak to vypadá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.8.12 09:22

Takže je to možný??? Upřímně, nechce se mi do špitálu na tu kyretáž, takže raději bych byla, kdyby to odešlo samo, nebo jinak, samozřejmě bych byla nejraději, kdyby se to udrželo, ale vzhledem k tomu, že už i doktor řekl, že to je pravděpodobně špatný, tak ať to odejde normálně, strašně mě to zarazilo, že už nekrvácím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
30.8.12 09:36

@roli no já už na řeči doktorů tolik nedam, u Tomíka mě posílali na revizi že tam roste jen váček ale mimi tam není a nebude, za 3dny bylo mimi i srdíčko a ted teda to krvácení bylo šílený tak jsem jela k doktoru že jsem potratila a on že srdíčko vidí ale potrácim že mam ject do nemocnice, že už tam na mě bude čekat jeho manželka a že mě udělá lepší utz a uvidí se ale že nejspíš potratim ještě ten den :? .Utz dopadl ok, mimi že tam je a vypadá dobře ale celý gestační váček obklopuje hematom 6,3× 4,5cm :( a všichni že by bylo lepší ukončení, což jsme nemohla když mimi žilo navíc těhu víceméně zázrak tak jsme řekla že budu jen ležet auvidíme no a malá si to vybojovala ;)

já na revizi tenkrát musela stejně protože v děloze něco bylo a samo by to asi hned tak neodešlo. Max bych ještě dneska si zašla na krev a pak v pondělí jestli hcg roste, pokud poroste jak má, ob den by mělo zdvojnásobit hodnotu tak to vypadá nadějně, pokud hcg neroste nebo klesá tak je konec a radši revizi aby se to rychle vyčistilo. pak jsme měla ještě jeden potrat bez revize ale to jsme krvácela v kuse několik dní jako při MS. Držim palce at to dopadne co nejlépe :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.8.12 09:51

Já na revizi už nechci, upřímně, byla jsem na ní teď v polovině července, moc jsme tomu šestinedělí nedali a znovu jsem otěhotněla (doktor mi včera říkal 5týden), ale od otěhotnění 3,5týdne. Říkal, že je ta děloha poškozená a ten potrat je vysoce pravděpodobný. Prý bude pro mě lepší to nechat odejít přirozeně, než další výškrab po tak krátké době. Jdu za ním příští týden v úterý, jestli to odešlo nebo ne. Myslíte, že mám čekat až na ten příští týden nebo to mám řešit hned??? Já fakt nevím…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
30.8.12 09:54

Být tebou, tak počkám, pokud se s tím má tělo vypořádat samo a přirozeně, může to chvíli trvat a na tom za týden nic neuspěcháš. Druhá kyretáž po pár týdnech opravdu není žádná hitparáda. Držím pěsti, ať to vše dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
13755
30.8.12 10:10

Být tebou bych taky počkala, pokud nekrvácíš, tak je to v pohodě. Do nemocnice pouze pokud by z tebe krev tekla proudem (třeba 3, 4 vložky během krátké doby). Jinak tomu dej čas, na revizi nemusíš, jen je potřeba dělohu sledovat ultrazvukem, jestli plod odchází nebo se vstřebává nebo co dělá. A taky kontrolovat hCG, jestli klesá až na nulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
30.8.12 11:05

Já jsem taky před nějakým týdnem začala zase krvácet, měla jsem bolesti v podbřišku jako při prvnim potratu, tak jsem letěla do nemocnice a hematom, říkali, že je to asi začínající potrat. Chvíli jsem si tam poležela a krvácení ustalo, hematom se zmenšuje a zatim to vypadá dobře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.8.12 11:59

Pokud nemáš bolesti, tak bych počkala. Jediné, co se může stát je, že by se tam ten čípek ucpal nějakou krevní sraženinou a krev by neodcházela. Takže bych to nechala utz ještě překontrolovat, že se v děloze nehromadí krev. Je možné, že jen odešel hematom a embryo se udrželo. Kyretáž po tak krátké době by byla opravdu hodně na škodu, děloha by se mohla zjizvit a pak by tam mohli vznikat i srůsty, pokud si tělo v případě SP je schopné poradit samo, tak je kyretáž opravdu jen risk navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.8.12 13:07

Souhlasím, teď bych řekla, že jen tak trošku špiním, trošku ze mě vylezla tmavá krev, ale zase jen trošku…nic velkého. Říkám si, že třeba tolik nekrvácím (resp. téměř vůbec), protože jsem ještě krátce těhotná (váček měří 4mm). Tak třeba proto je toho tak málo??? Nevím… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
30.8.12 19:02

Ahoj. Já po SP krvácela cca 6 dní, ale tak divně. 2 dny to byla síla a bolesti k tomu, pak třeba den nic - prostě čisto a pak další den /dva zase krvácení, ale už daleko slabší a pak asi 4 dny špinění. Taky mi to přišlo divný, ale byla jsem potom na kontrole a vyšetření ukázalo, že je to Ok a nic tam nezůstalo a je to v pořádku. Ono se to u tebe třeba rozjede, rozhodně by to bylo lepší, než jít na revizi. A taky psýcha děla hodně, já když sem začla krvácet a Dr.mi řek, že to nezachráněj, tak sem byla úplně v… :zed: Posílám hodně sil, ať to máš za sebou a můžeš se pustit zase do zkoušení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.8.12 13:13

Dnes jsem volala svému doktorovi, zda je to možné, co se děje. Bylo mi řečeno, že to mi nebude dávat nějaké velké naděje, že by se to mohlo udržet, ale že možné by to i bylo, ale hodně malá pravděpodobnost. Já totiž ani včera a ani dnes nekrvácím. Říkal, že už to třeba odešlo, že viděl na ultrazvuku, že už větší část vajíčka odešla, ale že se mohl stát „zázrak“ a může se to držet. Ptal se, jestli mě pobolívají prsa a musím uznat, že hodně. Dnes jsem si dělala test a je tam pořád silná čárka. Tak nevím, slyšela jsem, že za dva dny od toho potratu by ten hormon slábl. Tak u mě zatím asi ne. Ale třeba se to ještě všechno rozjede…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
2.9.12 13:24

@roli já jsem nekrvácela vůbec, když jsem potratila. Mimi odumřelo, ale samo ze mě neodešlo vůbec nic.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3071
3.9.12 11:20
@roli píše:
Dnes jsem volala svému doktorovi, zda je to možné, co se děje. Bylo mi řečeno, že to mi nebude dávat nějaké velké naděje, že by se to mohlo udržet, ale že možné by to i bylo, ale hodně malá pravděpodobnost. Já totiž ani včera a ani dnes nekrvácím. Říkal, že už to třeba odešlo, že viděl na ultrazvuku, že už větší část vajíčka odešla, ale že se mohl stát „zázrak“ a může se to držet. Ptal se, jestli mě pobolívají prsa a musím uznat, že hodně. Dnes jsem si dělala test a je tam pořád silná čárka. Tak nevím, slyšela jsem, že za dva dny od toho potratu by ten hormon slábl. Tak u mě zatím asi ne. Ale třeba se to ještě všechno rozjede…:-(

já měla dvoučárkovej těhotenskej test ještě 10 dní po potratu. Hormon Hcg se z krve odplavuje pomaleji a nad hodnotu 20 ti // ukáže téměř každej test a přitom už být těhotná nemusíš. Jinak naopak přeju jen dobré a pokud se „malej“ udrží, tak je to pašák :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.9.12 12:15

Zítra jdu na ultrazvuk, tak uvidíme. Testy mi pořád reagují neskutečně rychle a dvě čárky jsou pořád hodně silné. Krvácení ještě neproběhlo a prsa mě bolí víc, než kdy jindy. Tak to vypadá, že se to zatím drží, ale bojím se, že se to do budoucna stejně neudrží :-(((( Blbý pocit…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty