Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@misa1990 tak v tom případě bych ještě neházela flintu do žita, uvidíš ve čtvrtek, jak povyroste.
Dobrý den. Prosím o radu. Včera jsem začala krvácet, vyloučila ‚sraženinu‘ 1-2 cm velkou, a od té doby jen špiním. Nic mě nebolí, jen cítím občas tlak v břiše, ale spíš nahoře než v podbřišku. Na pohotovosti jsem nebyla, jsem hned po Novém roce objednaná ke svému dr a na pohotovost nechci, když ze mě krev neteče proudem a nemám žádné bolesti. Myslíte, že bych stejně na tu pohotovost měla jet, nebo zkusit vydržet do toho 2.1.,když se nic nebude dít?
Ja bych asi jela, preci jenom, do 2.1 je to jeste par dnu… pro svuj klid bych to udelala. Drzim palce, at je vse v poradku.
@Kristina86 jela bych, vzdy jsem jela i kvuli spineni, ale ja mam blbe zkusenosti no.
Já mám s pohotovostí obecně špatné zkušenosti a moc se mi do toho právě nechce. A když všude čtu, jak holky čekají třeba i měsíc…nejsem žádná alternativní matka, ale nechci revizi..
Ja bych koidne vydrzela. I kdyby to potrat byl, rozjede se to a vyjde ven, pokud nebudou horecky nebo krece, stejne s tim nikdo nic neudela. Ale srazenina a pak spineni vypada spis na hematom nebo tak neco. V tomto pripade, ale asi taky nikdo nic nezmuze. Ja prodelala SP v sedmem tydnu v rijnu a bylo to cca tyden a jako hodne silna ms. Dr jsem volala a stejne mi rekl, at dorazim, az prestanu krvacet, ze v tomto stadiu stejne nic nenadela. Revize nebyla nutna. Dej si nohy nahoru a odpocivej. Treba to fakt nic neni. Urcite bych kvuli tomu neplasila. Takhle brzy ne.
@Puchatka Tak moc díky. Přesně takovou reakci jsem potřebovala
trochu se bojím, že mi dr vynada, ale moje tělo mi prostě říká „Čekej, nic strašného se neděje“
Je to blbá doba, kdyby byl normal pracovní den a ne mezi svátky, tak bych jela k dr hned, ale na pohotovost prostě nechci.
@Kristina86 on ten prvni trimestr je choulostivy a fakt nikdo nic nenadela, i kdyby to potrat byl
jakekoli tabletky, ktere na pohotovosti muzes dostat, jsou spis pro psychiku nez ze by pomohly. Pokud je neco spatne, tak je dobre, ze se to deje ted a ne treba az za tri tydny. Telo si poradi. Drz se a ver prirode ![]()
Právě.. A já moc v klidu nebyla. Na sv. Martina jsme se dozvěděli, že se máme do konce roku odstěhovat z nájmu, takže dost stres, pak teda to stěhování jako takové, do toho jsme s malou nastydly a šup, byly tu Vánoce. Na Štědrý den jsem rodince nadělila, že se rozrosteme, a bum včera tohle..nějak nemůžu po 3 dnech nadšení tomu mýmu nic říct..měla jsem si to do 2.trimestru nechat pro sebe.. ![]()
Pokud to není nic velkého, taky bych nikam nejela, zvlášť když nemáš bolesti. Taky nemám s pohotovostí valné zkušenosti. Ještě bys mohla jet na hcg do laborky jako samoplátce, to budeš aspoň trochu vědět, jak jsi na tom. Já když měla na začátku pochybnosti a dr. nebyl v ordinaci, jela jsem párkrát na hcg jako samoplatce. Nejlépe dva odběry, ať víš, zda to roste..
@Kristina86 píše:
Já mám s pohotovostí obecně špatné zkušenosti a moc se mi do toho právě nechce. A když všude čtu, jak holky čekají třeba i měsíc…nejsem žádná alternativní matka, ale nechci revizi..
Revizi by ti ale hned nedělali, ne?
@Kristina86 píše:
@mau-mau A kolik to stojí? Kartou asi nelze? Díky
Nevím, jestli je to všude stejně, ale u nás 275,– A víš to za pár hodin ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.