Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já byla 10 dní po porodu, gynekolog mě posílal do nemocnice s tím, že to bude na 2-3 dny, nakonec jsem se rozhodla pro jinou nemocnici a zákrok proběhl ambulantně (příjezd v 18, prohlídka lékařem, zákrok ve 20, po 22 jsme i s prckem odjížděli)
Bylo to v celkové narkóze asi hodinu, prcka jsem nakojila před zákrokem, po probuzení 1× odstříkala (malej dostal dokrm z novorozeneckého) a po příjezdu domů jsme normálně kojili (po půlnoci)
Ja byla v narkoze asi dvacet minut. Za tri hodky po zakroku me pustili domu. Malou jsem nakojila pred a pak po.
Právě že jsem slyšela, že po narkóze se nesmí několik hodin kojit a to mléko odstříkat, tak právě proto se ptám, jak je to s kojením. Navíc kojím co 2 hoďky max, takže aby to nebyl problém.
Tak si zavolej přímo na gynekologii tam, kde má zákrok proběhnout a poptej se, jak tyto situace řeší…
pokud je to plánovaný zákrok, tak máš čas si odstříkat mlíko do zásoby, abys mohla dokrmit vlastním MM (nebo ten, kdo se o něj bude starat)
mě automaticky nabídli, že použijí dokrm, který mají pro novorozence
Taky jsem byla na revizi (slovo vyskrab se mi fakt prici), nakojila jsem ho pred tim a odstrikala mliko do zasoby, to odstrikane mlicko mu pak daval tata kdyz plakal a znovu jsem kojila az nejak vecer (byla jsem rano). Zkus si taky odsat nebo odstrikat mliko a tim ho krmte po zakroku ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Potřebuju poradit, jak dlouho jste byly v nemocnici při výškrabu dělohy-revizi? Mám jít po šestinedělí, že tam něco zůstalo a vůbec nevím, jak to bude s malým. A jak s kojením?
děkuji