Samoživitelka - jak jste se odrazily ze špatné životní situace?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Fiveone píše: Více
Neměla jsi nového přítele jak jsi opustila otce dětí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
Otce jsem opustila v roce 2020. S partnerem jsem se rozešla v září.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo a vidíš, mně to nepřijde tak hrozne. Chápu, že peněz je málo teď, ale očividně umíš aj, školu dodělas, malá půjde do školky, já tam teda vidím těžké období teď a do budoucna jen samé pozitivní vyhlídky. Pokud Tě rodiče nevyhazují, což asi určitě nechtějí, tak si myslím, že za pár let bude situace super. Vyřid si všechny možné příspěvky, na dítě, na péči a myslím, že to zvládneš jak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus si zjistit, zda by tatínek nemohl dostat příspěvek na auto, když musí dojíždět na rehabilitace. Záleží na míře postižení. https://www.kurzy.cz/…vek-na-auto/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, to jsi hustá
Já jsem utekla od agresora se třema (všechny ZŠ - první, pátá a osmá třída), bydlíme sami teprve druhý týden. Byt jsem měla hrozný problém sehnat - když jsem řekla realiťákům, že mám 3 děti, tak se na mě tvářili jako kdybych měla lepru. S pěti si to nedovedu představit vůbec. Do začátku potřebuješ dost - nejen kauci, ještě provizi realitce, první nájem platíš hned. Vůbec to, že se mi podařili sehnat byt za (relativně) rozumnou cenu považuju za zázrak. I tak je to finančně na krev. Jestli to jenom trochu jde zůstat u maminky, tak bych tam asi zůstala. Já jsem nemohla k rodičům bez toho, abych měnila dětem školu a bydliště - bydlí moc daleko. Ale finančně pomohli, jinak bych to nedala. No držím palce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je mi líto. Myslela jsem si že už na to nejsi konečně sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedy za mě velký obdiv! Odejít a postavit se takto na vlastní nohy. Cítím z Vás velkou sílu a odhodlání…A k tomu ostatnímu? Jsou to jen slova, která jsou příležitosti posílit. Když jsem odešla s tříletým synem do podnájmu, nikdo nevěřil, že to dám. Vystřídala jsem několik zaměstnání. A o rok později…Tehdy jsme šli jako obvykle do nedalekého lesa na procházku. Bylo jaro. Syn miloval letadla, co nám létala nad hlavou. Jednoho dne jsem si slíbila, že ho vezmu do zahraničí. O pár měsíců později jsme seděli na zastávce, a já si položila otázku, jak zvýšit svůj výdělek? Za necelý měsíc nastoupila do firmy kolegyně. Za další měsíc mi bylo oznámeno, že dostávám výpověď, a nechají si novou kolegyni (tehdy jsem pracovala na dpč). O měsíc později, kdy jsem začala reálně uvažovat, co budu dělat, abych nás uživila, se ozvali z firmy, kde jsem nastoupila na HPP. Jediná rada. Trpělivost. Víra ve vlastní síly. A v každé těžkosti vidět nejen příležitost k růstu, ale i něco pozitivního. Například to, že žijete s rodiči, a i přes všechny těžkosti, jste tu pro sebe…Co můžete udělat bez ohledu na cokoliv, je vytvořit domov plný krásných vzpomínek. Vše ostatní je jen dočasné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit