Samoživy - dokument v TV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12895
24.3.15 22:35

@Bohulinka jo, to bylo taky šílený jak tam vyprávěla, že mu musela dát dvouletou holčičku a jak ta malá plakala a ona s tím nemohla nic udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
24.3.15 22:35
@bozska-mrcha píše:
no to jistě nemůže, ale může za to že když si někdo řekne a mě se makat oficiálně nechce, tak to prostě budu dělat načerno a ty drahý státe mi vlez na záda. Nikdo mi nic nedokáže a ještě budu brát hmotku bo každá koruna dobrá :D

pleteš dvě věci dohromady - pravomoce obcí a podvody v soc. dávkách. Že je škemračů o dávky nekonečnej zástup, to máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
24.3.15 22:36
@bozska-mrcha píše:
a já si do dneška myslela, že kraj má peníze od státu, kurdeš asi mu je posílá sám duch svatý. Myslíš, že by pro státní aparát bylo takovým problémem dohlédnout na to, aby nejdřív města měla to co opravdu potřebují a až po té investovala ze zbytku do toho zbytku, ono by to ve finále i dost ušetřilo. Komunální úroveň ty peníze doslova proje@ává …no i když v dnešním binci už by to asi problém byl

V našem státě bohužel neproveditelné. To by se muselo odshora úplně překopat. A vzhledem k tomu, jak u nás stát funguje, byla by spousta lidí, kteří by byli zásadně proti, protože už by z toho neměli profit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.3.15 22:36

Nijak extrémně, mě tento pořad za srdce nechytl.
Nic nového pod sluncem. Šlo hlavně o to poukázat na nevymahatelnost výživného z otců, co ho platit nechtějí. S tím by stát něco dělat měl. A na 100% by ho to vyšlo levněji, než vyplácet dávky. Zde bych nasadila velmi tvrdé, nekompromisní zákony, že výživné prostě otcové platit budou a pokud ne, velmi vysoké postihy.
Hodně z Vás to bere stylem, prostě ty ženské byli hloupé a naivní udělaly si děti s nezodpovědnými muži, jejich blbost, tak ať za to pykají. Jenže nejde o ty matky, ale o děti. A hlavně o jejich otce- udělali si děti, tak ať platí půlku nákladů na dítko, stejně jako jejich matky.

Příspěvek upraven 25.03.15 v 01:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
24.3.15 22:37

@circus Právě. Na jednu stranu všude melou psychologové jak dítě má mít pocit bezpečí a pak tohle :nevim: Nejlepší je, že ten chlap ani nemusí platit alimenty a přesto může dítě vyžadovat ke styku podle toho jak stanovil soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
24.3.15 22:38
@Sunnny píše:
Nijak extrémně, mě tento pořad za srdce nechytl.
Nic nového pod sluncem. Šlo hlavně o to poukázat na nevymahatelnost výživného z otců, co ho platit nechtějí. S tím by stát něco dělat měl. A na 100% by ho to vyšlo levněji, než vyplácet dávky. Zde bych nasadila velmi tvrdé, nekompromisní zákony, že živné prostě otcové platit budou a pokud ne, velmi vysoké postihy.
Hodně z Vás to bere stylem, prostě ty ženské byli hloupé a naivní udělaly si děti s nezodpovědnými muži, jejich blbost, tak ať za to pykají. Jenže nejde o ty matky, ale o děti. A hlavně o jejich otce- udělali si děti, tak ať platí půlku nákladů na dítko, stejně jako jejich matky.

Jde o děti, ale na druhou stranu je to odpovědnost rodičů, s kým si je pořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:39
@bozska-mrcha já na to mám stejnej názor jako ty. Nikdy si nemůžeš být jistá…ani po desetiletým vztahu. Teď vím, že by přítel platil, kdyby od nás odešel, ťuk, ťuk, ťuk. Ale nevím co může být za rok. Může začít brát drogy nebo hrát automaty a mít mozek tak zatemněný, že by mu byla malá jedno i když teď je to pro něj láska č. 1.

právě, holce bude 16 let. Do jejích 10let to byl otec jako z čítanky ačkoli jsme spolu už dost let nežili, všechno fungovalo. Pak se ovšem znovu oženil, kde jeho žena nejdřív zkoušela, že platil občas, ovšem pak přišli na fígl kdy začal dělat jen načerno, tedy příjem 0,– a od té doby se potkáváme u soudu, kdy mě to stojí čas, soud peníze a ex…ten je vysmátý jako měsíček na hnoji, na něj a tisíce jiných je stát prostě krátký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
24.3.15 22:41

@lleennttiillkkaa díky! zkouknu to na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
24.3.15 22:41

@Bohulinka no já v tom vidím jediné řešení. Pořádně si rozmyslet s kým si to dítě udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:43
@lechem píše:
pleteš dvě věci dohromady - pravomoce obcí a podvody v soc. dávkách. Že je škemračů o dávky nekonečnej zástup, to máš pravdu.

no ale právě ta obec má možnost té kontroly, vždyť to jsou předvším jejich peníze. Mě stačí když v ročním zúčtování vidím kolik naše město vyplatí na dávkách :poblion:.Boha co já jen znám dvojic co spolu bydlí, ale ona je oficiálně "samoživitelka " ale zase je sem tam rodič co fakt mele z posledního a ten utře nos :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:43
@ZItu píše:
V našem státě bohužel neproveditelné. To by se muselo odshora úplně překopat. A vzhledem k tomu, jak u nás stát funguje, byla by spousta lidí, kteří by byli zásadně proti, protože už by z toho neměli profit.

ale utopie je to pěkná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
24.3.15 22:44
@lechem píše:
Jde o děti, ale na druhou stranu je to odpovědnost rodičů, s kým si je pořídím.

Ano samozřejmě, ale obou rodičů, takže i těch otců. Tak ať pěkně platí co mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
24.3.15 22:44
@circus píše:
@Bohulinka no já v tom vidím jediné řešení. Pořádně si rozmyslet s kým si to dítě udělat.

Rozmýšlet můžeme, ale občas je to houby platné. Mám nejeden příklad v okolí i rodině. Chlap chtěl děti, všechno ok, do doby, než se dítě narodilo - pak převrat, našel si milenku a dítě je mu ukradené, jsou před rozvodem. (A to je jen jeden příklad z mnoha). Dítě si pořizovali po 5 letech společného žití. :nevim:

Příspěvek upraven 24.03.15 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:45
@circus píše:

a jak bys to chtěla udělat :lol: nějaká smlouva, že do dovršení zletilosti potomka protistrana nezblbne :lol: no tak to dřív přistaneš na Slunci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.3.15 22:47

Těch dětí je mi líto, za nic nemůžou. Ale dokument byl opravdu hodně jednostranný a povrchní, těžko jednotlivé případy posoudit objektivně, když to bylo letem, světem. A upřímně řečeno, vůbec se mi nelíbí návrh, aby stát dával samoživitelkám zálohové výživné, protože myslím, že to nic neřeší. Oni to pak z těch otců stejně nevymohou, pokud to nezvládají doteď, takže jediný výsledek je, že to za ty hajzlíky zaplatí daňoví poplatníci. Prostě by se mělo zapracovat na tom, aby pro ty oplodnitele nebylo tak snadné se z placení vyvléci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí