Samoživy - dokument v TV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9452
24.3.15 22:18

Ja sem u dokumentu i slzy uronila.Maji to tezke ti samozivitele. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
24.3.15 22:19

@lechem Tento dokument měl podle mě poukázat na to, že pokud rodič (ať muž, či žena, ve výsledku je to jedno) od rodiny odejde a přestane platit, je to špatně vymahatelné (ne-li vůbec) a to by se mělo změnit. Problém je, že u nás jsou za tohle směšné, případně žádné, tresty a ti nahoře s tím již x let nejsou schopni cokoliv udělat.
Přiznávám, že ty nářky na stát my tam také vadily. I když ty rodiče částečně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
24.3.15 22:21

Uženu si dítě v 18 z vlastní blbosti a neopatrnosti, ale nadávat budu na stát :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:23

@lechem a já mám prostě dojem, že stát dělá málo. Nepodporuje zkrácené úvazky, raději vyplácí soc dávky, podpora předškolních zařízení je sice z velké části na obcích, ale už je na státu aby dohlížel na tom jestli je opravdu nutné aby krajské město mělo obr stadion, nebo další 1-2školky. Neplacení výživného je běžný kolorit, se kterým se dá něco dělat, ale zase není vůle, je přeci snazší honit se vzájemně po osudech kde se to neježe nevyřeší, ale zase to stojí jen peníze na víc a kupodivu zase jen ten stát. Tedy opakuji, stát má možnosti, ale dělá prd a jde cestou nejmenšího odporu, vyplácne dávky a děj se vůle boží, nějak to dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
24.3.15 22:26

@Pherenike která byla z Farmáře? Mě to teda dostalo. Zapnula jsem si to až v půlce a bylo mi úplně líto toho dítěte od paní, co měla 25 Kč na den. Jenže kolik takových v ČR je, že? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
24.3.15 22:27
@bozska-mrcha píše:
@lechem a já mám prostě dojem, že stát dělá málo. Nepodporuje zkrácené úvazky, raději vyplácí soc dávky, podpora předškolních zařízení je sice z velké části na obcích, ale už je na státu aby dohlížel na tom jestli je opravdu nutné aby krajské město mělo obr stadion, nebo další 1-2školky. Neplacení výživného je běžný kolorit, se kterým se dá něco dělat, ale zase není vůle, je přeci snazší honit se vzájemně po osudech kde se to neježe nevyřeší, ale zase to stojí jen peníze na víc a kupodivu zase jen ten stát. Tedy opakuji, stát má možnosti, ale dělá prd a jde cestou nejmenšího odporu, vyplácne dávky a děj se vůle boží, nějak to dopadne

Máš v tom hokej. Investice, tedy i ten stadion si schvalují orgány samosprávy jednotlivých měst. Do toho jim stát kecat nesmí. Ty ale můžeš jako volič obecních zastupitelů jejich priority ovlivnit.Nebo zvednout zadek a místo nářků do té komunální politiky vstoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:27
@lechem píše:
Uženu si dítě v 18 z vlastní blbosti a neopatrnosti, ale nadávat budu na stát :nevim: :zed:

rodila jsem v sedmnácti, nikoli z vlastní blbosti, a na stát nadávám při každém stání o výživné…jistě můžeš si být jistá, že tobě se tohle nikdy nestane, ale… ;) to je asi to samé jako si být jistá, že ráno vyjdeš z domu a večer se vrátíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
24.3.15 22:28

@circus Právě ta s 25,– na den byla z Farmáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
24.3.15 22:29
@bozska-mrcha píše:
rodila jsem v sedmnácti, nikoli z vlastní blbosti, a na stát nadávám při každém stání o výživné…jistě můžeš si být jistá, že tobě se tohle nikdy nestane, ale… ;) to je asi to samé jako si být jistá, že ráno vyjdeš z domu a večer se vrátíš :D

Nadávat na stát je fakt pohodlný. Ten ale nemůže za to, kým se nechám oplodnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
24.3.15 22:30

@bozska-mrcha

Souhlasim s tebou v tom, ze clovek si nikdy nicim nemuze byt jisty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
24.3.15 22:31

Koukala jsem, jen mi přišlo škoda, že je to tak jednostranné. Že nenechali vyjádřit se taky ty otce, ono to nebývá černé a bílé. Jinak to tragedie všeobecně je, vyrůstala jsem jen s mámou, takže moc dobře vím, jaké to je když peníze chybí a chybí. Nicméně to výživné, ikdyž ho bude proplácet stát, to nespasí. Často jsou to částky 1-2000. Určitě by to chtělo ucelenější systém pomoci.

Taky tam byla zmínka o tom vymáhání dítěte ke styku. To mi též přijde šílený, hlava mi nebere, jak může defacto cizí chlápek co dítě nikdy neviděl přijít a dítě obratem za asistence policie dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:31
@lechem píše:
Máš v tom hokej. Investice, tedy i ten stadion si schvalují orgány samosprávy jednotlivých měst. Do toho jim stát kecat nesmí. Ty ale můžeš jako volič obecních zastupitelů jejich priority ovlivnit.Nebo zvednout zadek a místo nářků do té komunální politiky vstoupit.

a já si do dneška myslela, že kraj má peníze od státu, kurdeš asi mu je posílá sám duch svatý. Myslíš, že by pro státní aparát bylo takovým problémem dohlédnout na to, aby nejdřív města měla to co opravdu potřebují a až po té investovala ze zbytku do toho zbytku, ono by to ve finále i dost ušetřilo. Komunální úroveň ty peníze doslova proje@ává …no i když v dnešním binci už by to asi problém byl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
24.3.15 22:33
@bozska-mrcha píše:
a já si do dneška myslela, že kraj má peníze od státu, kurdeš asi mu je posílá sám duch svatý. Myslíš, že by pro státní aparát bylo takovým problémem dohlédnout na to, aby nejdřív města měla to co opravdu potřebují a až po té investovala ze zbytku do toho zbytku, ono by to ve finále i dost ušetřilo. Komunální úroveň ty peníze doslova proje@ává …no i když v dnešním binci už by to asi problém byl

Stát nemůže obci poručit, kolik čeho má mít. Od toho jsou orgány samospráv, které si priority stanoví. Nemusí se ti to líbit, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
24.3.15 22:33

@ZItu dík! Už si ji matně vybavuji.

@bozska-mrcha já na to mám stejnej názor jako ty. Nikdy si nemůžeš být jistá…ani po desetiletým vztahu. Teď vím, že by přítel platil, kdyby od nás odešel, ťuk, ťuk, ťuk. Ale nevím co může být za rok. Může začít brát drogy nebo hrát automaty a mít mozek tak zatemněný, že by mu byla malá jedno i když teď je to pro něj láska č. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
24.3.15 22:34
@lechem píše:
Nadávat na stát je fakt pohodlný. Ten ale nemůže za to, kým se nechám oplodnit.

no to jistě nemůže, ale může za to že když si někdo řekne a mě se makat oficiálně nechce, tak to prostě budu dělat načerno a ty drahý státe mi vlez na záda. Nikdo mi nic nedokáže a ještě budu brát hmotku bo každá koruna dobrá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí