Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@romype Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce hledá důvody. Znám lidi, kteří to zázračně dovedou.
@Lidym píše:
Já jsem nemyslela brigádu, ale hlavní pracovní poměr. To má být na dávkách než jí dítě dospěje? Malý chodí do školy. Já pracovat musím, neměli bychom na jídlo.
Ale psala jsi o brigádě. Ale i tak, proč se má vzdát své jistoty a jít do zaměstnání, kde nemá potřebnou jistotu? Ty máš pořád příjem svého muže, proto to nemůžeš pochopit. Navíc ona je opravdu na vše sama - doktory, nemoce dítěte, její,… když vyhodí za přílišnou absenci jí, její příjem se bude rovnat nule. Když vyhodí tebe, nejste na tvém příjmu 100 % závislé, i když to bude rána do rozpočtu.
@LadyLada Kdybych nechodila pracovat, tak nemáme na jídlo. To má ona být na dávkách dokud si nenajde partnera nebo syn nedospěje? A co když manžela vyhodí? To budeme taky v zadní části. Jistota dnes neexistuje.
@Lidym píše:
@romype Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce hledá důvody. Znám lidi, kteří to zázračně dovedou.
to jsi ale neodpověděla na můj dotaz, kdo ti hlídá děti. Tvoje odpověd je rozhodně poučná pro samoživitelky, které jsou s dětmi sami, nemají nikoho na hlídání, a třeba žijou v kraji, kde je velká nezaměstnanost, tam určitě o práci zavadí.
@LadyLada píše:
Ale psala jsi o brigádě. Ale i tak, proč se má vzdát své jistoty a jít do zaměstnání, kde nemá potřebnou jistotu? Ty máš pořád příjem svého muže, proto to nemůžeš pochopit. Navíc ona je opravdu na vše sama - doktory, nemoce dítěte, její,… když vyhodí za přílišnou absenci jí, její příjem se bude rovnat nule. Když vyhodí tebe, nejste na tvém příjmu 100 % závislé, i když to bude rána do rozpočtu.
nehledě na to, že at je to jak chce, pokud dítě chodí do školy, tak družina bývá do 17.00 hodin, supermarket zavírá určitě déle jak v 17.00, takže pokud jí nenechají dělat na zkrácený úvazek, tak má matka samoživitelka smolíka, pokud ovšem nemá zajištěno hlídání.
@Lidym píše:
@LadyLada Kdybych nechodila pracovat, tak nemáme na jídlo. To má ona být na dávkách dokud si nenajde partnera nebo syn nedospěje? A co když manžela vyhodí? To budeme taky v zadní části. Jistota dnes neexistuje.
ano jistota neexistuje, ale faktem zůstává, že vy jste dva a to na všechno, kdežto samoživitel to musí zvládnout sám, pokud nemá zázemí třeba v rodičích, to je to, co ty nikdy pochopit nemůžeš, protože ty nejsi samoživitelka.
@romype Jsem se na to ptala, na pracovní době se dá domluvit. A bydlela se sestrou na rodičáku. Taky má rodiče…
Druhá kamarádka si našla náhradní babičku, která jí děti hlídá zadarmo.
@LadyLada píše:
Ale z peněz daňových poplatníků živ jsi.Aha, a tobě děti, které opustí jeden rodič a nefunguje ani jako platič alimentů, přijdou jako zvýhodněná skupina obyvatelstva? To nemyslíš vážně, viď že ne.
Jak jsi přišla na to, že mě živí daň. poplatníci? Že by nějaká křišťálová koule? ![]()
Jo, ten chlápek je dobrý, že se stará o 4 děti, jen docela nechápu, když jsou to děti od 6 do 9 let, tudíž všichni školou povinní(možná to nejmladší ještě navštěvuje povinnou mateřskou předškolní docházku), proč nepracuje a v době kdy jsou děti ve škole nechodí pracovat a vydělávat pro rodinu???Co ta volná dopoledne a kus dne vlastně dělá???Zaštiťuje se dětmi, ale ty jsou od půl 8 už ve škole a můžou být v družince, jako to mají ostatní děti!!!Tohle docela nechápu a myslím, že se mu ani pracovat nechce!!!Ostatní ženy tady měly třeba 2, 3 děti a měly i tři práce, aby své děti uživily!!!Přijde mi to od něj docela ne fér!!!Každý měsíc lítá na sociálku a ptá peníze!!!Proč nepracuje???
Ta paní z Farmy a teď ze samoživitelek mě zajímá!!!Jak má 2 děti a na nákup někdy měla jen pár korun na den…Taky jsem tak podobně žila a chtěla bych se s ní spojit a nějak jí pomoct, nevíte, kde bych ji našla a kde bych na ni sehnala kontakt???Děkuji za informace,,,Jana
@Špuntice1986 Cílem tvého příspěvku je tak maximálně ukázat to, jak jsi blbá… takový referát o tom, že neumíš hospodařit a svévolně vyhazuješ jídlo, je s prominutím vrchol debility.