Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bohulinka píše:
@circus Právě. Na jednu stranu všude melou psychologové jak dítě má mít pocit bezpečí a pak tohleNejlepší je, že ten chlap ani nemusí platit alimenty a přesto může dítě vyžadovat ke styku podle toho jak stanovil soud.
To mi přijde na tom všem úplně nejšílenější. Nestará se, neplatí, nezajímá a najednou přijde a dejte mi na víkend děcko, které mě nezná. Hrůza! ![]()
Příspěvek upraven 24.03.15 v 22:50
@Samamama právě,zálohování výživného je hovadina. Je to zase jen takové vyhovění, aby se jako pro ně něco udělalo. Chce to si pořádně došlápnout na ty co svoji povinnost flákají. Jednou máš děti, tak se starej
@circus píše:
@Bohulinka no já v tom vidím jediné řešení. Pořádně si rozmyslet s kým si to dítě udělat.
tohle taky úplně pravda není, můžeš s někým být třeba 10 let, funguje to bezvadně, a nejednou se to změní, může se zamilovat jinde a neuděláš vůbec nic, i přesto, že jsi dobře vybírala. Partnera nikdy 100% nepoznáš, jak můžeš vědět dopředu jakej bude otec, když jste dítě nikdy neměli, to je prostě utopie, každý vztah je sázka do loterie, bud to vyjde nebo ne.
@bozska-mrcha píše:
@Samamama právě,zálohování výživného je hovadina. Je to zase jen takové vyhovění, aby se jako pro ně něco udělalo. Chce to si pořádně došlápnout na ty co svoji povinnost flákají. Jednou máš děti, tak se starej
Souhlasím, zálohování výživného nic neřeší, ve finále to bude taková další dávka hmotné nouze, protože stát to z těch otců stejně nedostane.
Je třeba změnit zákony a tvrdě trestat a jít po otcích neplatičích.
@lechem píše:
Jde o děti, ale na druhou stranu je to odpovědnost rodičů, s kým si je pořídím.
to sice máš pravdu, že je to odpovědnost rodičů, ale pokud se jeden vyhýbá své vyživovací povinnosti, tak by se měl stát postarat o to, aby se vyživovací povinnosti vyhýbat nemohl.
@bozska-mrcha @ZItu ale to už zase ženeme do extrému. Samozřejmě taky znám ženský, kterým chlap neposílá ani korunu. Sama jsem dítě, které od otce alimenty NIKDY nedostala. Fotr frnkl do USA a hotovo. Nikdo ho nenašel. Ale všechny mají něco společné i moje mamka. Dítě vzniklo po krátkém vztahu a v mládí. Tím ovšem netvrdím, že se to nemůže stát po desetiletém vztahu. Může, ale pravděpodobněji se mi jeví, že alimenty nebudou právě po té krátkodobé lásce.
Jinak mě překvapilo, že v dokumentu vůbec nezmínili prarodiče. Vím, že nemají povinnost nějak vnoučata sponzorovat, ale myslím, že to tam žádná nezmínila, že jí vypomáhá třeba maminka.
Teď jsem to zkoukla, ten pán je sice borec, že si takhle vzal prcky, ale jak říká, že nechodí do práce, protože se kdo nemá starat o děti a že žijí ze 12 tis..a každý měsíc chodí pro dávky. Dětem je 9,8,7 a 6 let..takže všichni asi na ZŠ. To už jsem chodila normálně do družiny do 17 hod a pak hezky sama domů s klíčem na krku..Tak se mi to taky moc nezdá.
Jinak pěkný dokument, docela mě to zasáhlo, jak to (ne)funguje a jak je to nespravedlivý..byť si taky myslím, že stát rozdává až až, ale mělo by se to všechno posuzovat individuálně a ne plošně (což je samozřejmě utopie).
@Sunnny píše:
Ano samozřejmě, ale obou rodičů, takže i těch otců. Tak ať pěkně platí co mají.
Samozřejmě, zcela souhlasím. Hledat okamžité účinné páky na neplatiče. Nikoli ale polovině národa zálohovat výživné z veřejného rozpočtu. Už vidím, kolik vychcanců i jejich partnerek to očůrá a podojí stát. Viz výkup kovového šrotu: dotyční to začínají vozit do Polska, kde je vše bez problémů. Český lid je velmi vynalézavý.
Mimochodem, jako v dokumentu - dnes má hodně lidí více úvazků, aby vyžili. Akorát s tím nechodí do televize.
@circus píše:
@bozska-mrcha @ZItu ale to už zase ženeme do extrému. Samozřejmě taky znám ženský, kterým chlap neposílá ani korunu. Sama jsem dítě, které od otce alimenty NIKDY nedostala. Fotr frnkl do USA a hotovo. Nikdo ho nenašel. Ale všechny mají něco společné i moje mamka. Dítě vzniklo po krátkém vztahu a v mládí. Tím ovšem netvrdím, že se to nemůže stát po desetiletém vztahu. Může, ale pravděpodobněji se mi jeví, že alimenty nebudou právě po té krátkodobé lásce.Jinak mě překvapilo, že v dokumentu vůbec nezmínili prarodiče. Vím, že nemají povinnost nějak vnoučata sponzorovat, ale myslím, že to tam žádná nezmínila, že jí vypomáhá třeba maminka.
To by nebylo tak srdceryvné
.
@Sunnny píše:
Souhlasím, zálohování výživného nic neřeší, ve finále to bude taková další dávka hmotné nouze, protože stát to z těch otců stejně nedostane.
Je třeba změnit zákony a tvrdě trestat a jít po otcích neplatičích.
No a dyť o to jde, vyplatit dětem zálohu a jít tvrdě po otci. Nikoli jako matka, která to může udělat jednou za 4 měsíce bez výsledku, ale stát.
Dokument jsem viděla v samém závěru a zcela mi to stačilo.
@marg píše:
Teď jsem to zkoukla, ten pán je sice borec, že si takhle vzal prcky, ale jak říká, že nechodí do práce, protože se kdo nemá starat o děti a že žijí ze 12 tis..a každý měsíc chodí pro dávky. Dětem je 9,8,7 a 6 let..takže všichni asi na ZŠ. To už jsem chodila normálně do družiny do 17 hod a pak hezky sama domů s klíčem na krku..Tak se mi to taky moc nezdá.
Jinak pěkný dokument, docela mě to zasáhlo, jak to (ne)funguje a jak je to nespravedlivý..byť si taky myslím, že stát rozdává až až, ale mělo by se to všechno posuzovat individuálně a ne plošně (což je samozřejmě utopie).
A tobě bylo v té době 6 let, měla si tři malé sourozence (rok po sobě), jednoho rodiče, který o vás všechny pečoval, a žili jste (usuzuji podle toho co jsem viděla) na vesnici? Tak to byl tvůj rodič vážně machr, že ještě chodil na celý den do práce! ![]()
@circus Jak už ti tu bylo řečeno, byla to právě ta, která měla 25,–Kč na den. Jako já neříkám, je to strašný, když ty otcové neplatí, dětí mi je líto, ale třeba zrovna v případu téhle maminky jsem si říkala, že ta se evidentně nepoučila a stále tíhne k takovým typům chlapů…To bys musela vidět toho Farmáře…
Většinou tam ti chlapi, co měli hospodářství, byli od rána na nohou, skákali kolem zvířat, polí atd.
A ten „její“? Šílený! To bylo nemakačenko…ona ho musela do všeho tlačit, zvířata měl v hrozném stavu, hospodářství to samé…děs. Tak takový chlap by jí vážně nebyl přínosem a byla by tam, kde byla před ním…
Tak si fakt u některých říkám, že je to tak trochu jejich vina, když si pořídí děti s několika tatínky a všichni jsou jak přes kopírák ![]()
Jo a o prarodičích tam mluvila tuším jen jedna. Že má 4 práce a rodiče jí hlídají dítě. Že by jí pomáhali finančně, to neříkala…
@Pherenike Co se té z farmářů týče, tak on si vybral jí. Sice po dobu natáčení spolu kamarádili, ale ona s ním do vztahu nešla; mě to rozhodně vyznělo tak, že s ním do vztahu nechce.
@LadyLada No nepamatuju si to úplně do detailu, ale pokud vím, o vztah s ním se pokoušela…nebyli úplně jen kamarádi ![]()
@Pherenike Já mám dojem, že do vztahu s ním nešla a ani se o to moc nepokoušela. Sice ho jako kamaráda donutila jít k zubaři, ale to bylo asi tak všechno.