Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@deniiina píše: Více
No a jak se ti lidi zvou? Ja si to moc nedokážu představit
@andrasteia píše: Více
Zazvoni, ze jdou na vino, ktere ani neprinesli. To fakt chces. ![]()
@Anonymní píše: Více
Chápu, muj partner taky pochazi z rodiny, kde je normalni se „kolem protahnout“, prostě přijít, zastavit se na jedno kafe, poklabosit na dvacet minut a jit. Jenomze nikdy nevis, hak dlouha ta navateva ve skutecnosti bude, ze jo. Ja to nemam rada a byla jsem za divnou a chladnou a tu, co se bere vážně.
A taky mi rikal, ze přece nemusim nic chystat ze kafe a susenky jsou doma vzdycky.
Tak příklady - mám společnou skupinu se dvouma známýma, toho času dost neaktivní, a proste tam jednou přišla zpráva: právě jsem nás pozvala na kolaudačku, no, doteď nebyla
další kamarádka, kterou bych zase klidně zvala, ale prostě na to není ani z jedné strany stejně čas, jednou prohlásila, že prostě půjdeme ke mně, když jsme domlouvaly nějaké plány. To je možná příklad trochu mimo, ale jde o to, že některý lidi jsou prostě vtěrky.
Upřímně tohle určitě ne ![]()
Aby se ke mě zvali a já k nim nemohla.
Vždy ve všem musí být rovnováha.
Určitě bych nechtěla nikomu dělat hotel…
Podle mě zkouší co můžou. Řekla bych jim že se budeme střídat.. že mám své povinnosti a tyhle jednostranné návštěvy mě zatěžují.
Přišel manželův kamarád, řekl, že je to prý hrozné, že by něco tak velkého (myšleno náš dům) nikdy nechtěl.
A následně chtěl u nás uspořádat třídní sraz. ![]()
@terien píše: Více
Přesně tak…nerada trčím doma..mám velkou rodinu když obsloužím je tak chci jít ven.
Ne další povinnosti ![]()
@PaníBovaryová píše: Více
blbců přibývá. Ještě k tomu ročníku, kam vůbec nechodil
.
Komu? Manželovi? Ten byl u toho ![]()
A nebylo to poprvé, co někdo řekl, že máme dům a tedy bude něco u nás. A nejvíc to dělají ti, co říkají, že by do baráku nikdy nešli.
@andrasteia Přesně tak. Kafe je vždycky a sušenky být nemusí (v podání jeho původní rodiny). Já mám ale zcela opačnou výchovu. Host do domu = Bůh do domu. Bohužel pro některé lidi je to spíš pozvánka na neomezené, jednostranné all inclusive. Ještě bych překousla, kdyby to bylo vzájemné, ale tenhle model nee. Plus teda servis - děti si pohrají, najíst dostanou, rodiče vegáč. Já uhoněná.
Takže ve výsledku všichni jsou spokojení - ušetří, zabaví se, rozvíjí rodinné vztahy (haha), jen ty jsi jak hadr na podlahu.
No a proc tedy te návštěvě nedáš akorat to kafe? Když uz nedokazes rict, ze ted se ti navsteva nehodi ![]()
Ja jim ty susenky i kafe klidne dam. Me spis vadí ze nevim jak dlouho se stavi a me ty kavickovy reci proste nebavi. Kdybych vedela ze tu budou pul hodky, ok, rada je uvidim. Ale to je zas to, ze ja to beru tak, ze si vazim svého casu a přijde mi, ze ti lidi prostě nemaji co delat, tak se staví. Necitim tam nejaky extra napojeni, jako ze by vnimali lidi nejak do hlouby nebo jak to říct, proste ty reci jsou takový obecný. Muz naopak ma rad to probrání jak se kdo ma a pod. Asi jr to výchovou, no.
Těch věcí bylo mnohem víc. Nechci se úplně vyjadřovat k tomuhle, protože je to tak specifický popis, že se v tom možná někdo pozná. Ale co mě v tu dobu trápilo víc, bylo to, že jsme díky těmto příbuzenským věcem měli krizi s manželem. On nechápal, proč mi to vadí, že přece nemusím nic chystat atd., já jsem nechápala, proč nechápe, že mi to nepřijde slušné. Prostě odlišný styl výchovy. Paradoxně to asi udělalo nejvíc radost některým příbuzným, kteří by byli nejradši, kdybychom se rozešli, přitom jedinou příčinou našich hádek byli vyloženě oni. Myslím, že manžel už taky prozřel a máme se skvěle. Ťuk, ťuk.
Příspěvek upraven 14.05.25 v 11:17