Samozvací kamarádi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silverine247
15.5.25 16:48
@andrasteia píše: Více

Mam taky jednoho takoveho znameho. Ten, kdyz ti koupi drink, tak se ti to vzdycky nejakym zahadnym zpusobem prodrazi. :lol: Je gay a svobodny, ja za svobodna jsem ho obcas pozvala k sobe na veceri, on vzdycky, ze donese vino. Donesl flasku, kterou sam vypil (vedel, ze piju cervene a zasadne nosil bile), pak vypil moje vino a ze zajde do obchodu koupit dalsi - opet bile a zbytek flasky si s sebou odnesl domu. Kdyz si vsiml, ze zustalo jidlo, tak se nabidl, ze to doji, tim padem obed do krabicky na druhy den taky v cudu. Jednou jsme byli i pak uz s mym partnerem na pivo, kdyz na nej vysla runda, tak zahlasil, ze mi stejne dluzi nejake penize, tak ze to tedy z toho odecte, to uz jsme se s chlapem museli smat. Nekteri lide jsou skutecne neuveritelni. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3368
15.5.25 17:56
@Anonymní píše: Více

Lidi si občas dělají problémy sami…

„Mohli bychom udělat grilovačku“ „Hele, super nápad, tu jsme ještě nedělali. Já pro nás všechny zajistím pití, vy byste mohli dorazit s masem na grill, to bychom se třeba domluvili, kdo co jí a má rád no a XY by mohli zajistit pečivo, salát, tvrdý alkohol… Co ty na to?“

„Mohli bychom udělat grilovačku“ „Hele, super nápad, ale bohužel na následující 2 měsíce (tři, čtyři, léto, cokoliv) mám už víkendy rozplánované a potřebuju taky někdy odpočívat. No a během pracovního týdne to je úplně bez šance, to jsem ráda, že obstarám děti/kytky/zvířata/sebe…“

„Co kdybych večer přijel a dali bychom si víno“ „Promiň, dneska večer už něco mám“ „Promiň, dneska se mi to nehodí, už mám plány“ „Promiň, dneska na to nemám náladu, ale můžeme se domluvit na jindy…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
15.5.25 18:02
@Anonymní píše: Více

Jenže tohle je přesně případ toho, kdy si k tobě druhý dovolí jen to, co mu umožníš. Pokud nabízíš, podáváš, obskakuješ atd., tak prostě, proč by toho ti lidi nevyužili? Mohou si myslet, že ti to nevadí, že ti to dělá radost, že nemáte problém s penězi a nevadí ti se „rozšoupnout“ (zvlášť, když takhle podstrojuješ).

„Být hadrem na podlahu“ fakt není o výchově. A pakliže má člověk rodinu a děti, už není úplně akceptovatelné svalovat tu „vinu na svou vlastní výchovu“. Jsi dospělý člověk, pravidla si můžeš nastavit tak, jak uznáš sama za vhodné a „mám z toho blbý pocit, co když mě pomluví/co když xy“ je něco, co si můžeš vyřešit u psychoterapeuta, proč máš tendence se všem zalíbit. Člověk se má chovat za prvé tak, aby nikomu záměrně neubližoval (a nemyslím takové to ublížení „ona mi nedala křupky, brambůrky, neudělala chlebíčky a nepohlídala sviště“) a za druhé tak, aby mu v tom bylo pohodlně. Pakliže ti v tom pohodlně není, tak to změň a dělej si to tak, aby ti v tom bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová