Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ono záleží na okolnostech. My se také občas scházíme u jednoho kamaráda, protože bydlí sám a má prostor na stolní hry, které hrajeme. U nikoho jiného ne, protože ostatní máme rodiny nebo třeba malé byty.
Nebo k rodině jezdíme většinou my k nim - protože máme malý byt, nevejde se k nám tolik lidí, blbě se tu parkuje…
Ale je to samozřejmě se souhlasem a dopředu domluvené…
@andrasteia Jo, s těmi obecnými řečmi máš pravdu. Jsou známí, které, když je potkám třeba jednom za deset let, mám pocit, že jsem mluvila včera, konverzace jede na plné obrátky. A pak tihle příbuzní - nikde nebyli (všechno je drahé), nic je nezajímá… je to ztráta času, který by se dal využít jinak - lépe - užitečněji a příjemněji.
@Anonymní píše: Více
Takze ty kamarádi k tobě bez pozvání přijdou na víno, které ani nedonesou? Rekla bych jim, ze nemam cas, nebo chut na víno. Grilovačka bude až se ti bude chtít,,musis je odpálkovat. Mam letitého kamaráda, který ma taky tyhle tendence, ale proste ma smůlu, kdyz se mi nechce, tak mu to řeknu.. Navic hodne střídá ženské a ne pokaždé mě bavi se seznamovat a hostit někoho koho vidim poprvé a naposledy. Nedávno se zval k nám na zahradu, jestli prý nebudem grilovat. Chtěl přijít s novou přítelkyni a jejíma třena detma. Na rovinu jsem řekla, že přijít můžou, ale ať si přinesou maso na gril atd. Samozřejmě nepřišli ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Už je pozdě, už je jednou nakrmila…
Oni pak začnou sedět přes celý oběd nebo přijdou v 11:55 a ptát se „Co vaříš?“ - „Co to tady tak voní?“, „Co je k obědu?“ ![]()
Takze prijdou a cekaj co doneses? Dala bych jim priste jen vodu a nazdar. A teda uz bych jim rekla ze takhle teda ne.
Presne, s nekteryma lidma si mam co povidat i kdyz je deset let nevidim.
Me nebavi debatovat se o provoznich vecech, nemam k tomu co rict. Naposledy jsme se tu bavili o tom, ze mame nový sodastream a proc nekupujeme sodastream šťávy. Ja na tyhle reci nejsem, zajimam se vetsinou o konicky lidi a podobně. Hrajeme hry, sportujeme. Tohle sedeni a reci o nicem (pro me) me ubiji.
Ale vzdycky jsem si myslela, ze ja jsem ta divna. Tak jsem rada, ze v tom nejsem sama.
@PaníBovaryová píše: Více
Nojo, to je zasadni chyba
k nam klidne může prijit kdokoliv, kafe dostane, i caj umim, ale povetsinou tu neni nic k němu (neb když je, tak to sežeru
a zas jsme v situaci, kdy není).
Jo a vino bych pri sebevětší snaze nenašla žádné ![]()
Normálně řekni, jak to máš, co jako chceš vymejšlet?
@andrasteia píše: Více
Tak ať se postará muž, když on to vítá a nevadí mu to.
Mě tohle mrzí (nikoliv štve, spíš je mi to líto) u mého bráchy. Máme oba přibližně stejně velké byty, bydlíme v jiném městě. Oni k nám občas jezdí (ne často, ale občas jo) - on, jeho tři děti, někdy i jeho žena. Jeho děti tu třeba na pár dní zůstanou. Mám je ráda, máme dobré vztahy, ale když jsem jednou nadhodila, že my jsme u nich doma nikdy v životě nebyli a oni měli zrovna po rekonstrukci celého bytu, tak co kdybysme se přijeli podívat… Tak jeho žena se ani nic zaobalit nepokoušela a rovnou řekla, že ne, že nechce návštěvy a šlus.
@kyslík píše: Více
Tak tohle mi přijde jako fakt extrém, když se ani nemůžeš přijít podívat na nově udělaný byt svého bráchy.
Jak nevis jestli by donesli? Tak snad se domluvite, ne? Fajn, prijdte na grilovacku ale ty prines maso, ty pecivo, a ty salat, ja dodam piti. Prijdou, nedonesou, grilovacka nebude. Priste uz se vtirat nebudou. Ne ze ty budes mit doma zasoby pro pripad, ze neprinesou, nebo ze poletis do obchodu kdyz prijdou s prazdnou. Neprinesou, nebude.
Na neohlasene/samozvane navstevy bych jim dala maximalne kafe a susenky.
@kyslík píše: Více
No a víš kolik má jednodušší život, když je schopná říct co chce a co nechce.
@hani28 píše: Více
Máš to špatně. Ne já zajistím pitím, ale já zajistím uhlí a gril.
@hani28 píše: Více
Ja zas nechapu tohle domlouvani. Oni je to vzdycky o tom jak stedry nebo setrivy je clovek od přírody a to poznas uz z normalnich návštěv.
Nekdo prijde na návštěvu prakticky s nakupem, jiny přinese jedny pufovane krupky a tri plechovky kozla, ale vyluxuje co je podle pravidla „normalne to nemusim mit ale když to tady je“, protože jini jsou stedri a přinesou neco normalniho.
Ja uz se takhle parkrat spalila taky a uz jsem si to vnitrne nastavila tak, ze jednou me nekdo zklame skz tohle skrtactvi, tak zbystrim a po druhem „incidentu“ utinam vztahy.
No asi protože neni zvykla na tuhle oprsklost, ktera je vlastne myslena v dobrým.