Samozvací kamarádi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.5.25 09:44

Samozvací kamarádi

Ahojte, rozmohl se nám tady takový nešvar.. :mrgreen:
posledni roky pozoruju, ze co mam známé (nevim, jestli muzu říct kamarádi), tak mam pocit, ze treba jsem u nich nikdy nebyla nebo jen párkrát v životě a u me je to casto ve stylu, ze se staví na kafe, ze muzeme dat u me vínko, vodarku.. ted mi zacali psát uz i o grilovačce :D ve stylu ze mam proste dum a je tady víc možnosti, prostoru atd. Jenže uplne nevim, jestli se mi to libi - taky na ne nechci byt škaredá a odmítat to, ale chápete ten princip.

Vy by jste jak na tohle reagovali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.5.25 09:52

Anonym - nechci aby mě sousedka poznala.

Rozumím ti. Důležité je, zda třeba i něco donesou (ke kávě, víno, k vínu apod.).

Máme takové sousedy v paneláku. Jezdíme tedy společně i na dovolené. Nicméně vždy se pozvou na návštěvu, na kafe, víno, chodí na Silvestra. Ale je pravda, že vždy něco donesou - sousedka si donese víno, na Silvestra si donesou svoje pití, chlebíčky apod. Vždy to pak zmixujeme a každý jí od každého. Nicméně jeden čas jejich návštěvy byly velmi časté (skoro každý víkend) a bylo to unavující. Manžel nadhodil, že bychom mohli my k ním, ale to bylo, jako když nic neřekne.
Je to blbý, ale přece jenom hostitel má víc práce - obsluhuje, nosí pití všeho druhu, občerstvení apod. Samozřejmě pak následuje úklid.

Pozvali nás minulý rok na chatu. My řekli že jo, že se domluvíme na termínu a byl konec. :) Ale mě to nevadí.
Nicméně bych řekla, že až budete grilovat, tak se ozvete, že hromadná grilovačka bude a že se domluvíte. Nebo se zkusit pozvat k nim na kávu apod.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.5.25 10:03
@Anonymní píše: Více

A když takhle přijdou, přinesou aspoň to víno nebo buchtu ke kafi?
Ad grilovačka nebo podobná velká akce, tam bych jim s klidem napsala, že až budu mít chuť něco takového organizovat, dám jim vědět a víc bych se tím nezabývala. Někteří lidé jsou fakt hrozný vtěrky, jen proto, že máš barák přece nebudeš co víkend hostit dvacet „kamarádů“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
14.5.25 10:04

Kamarádi? Ano, podle vlastni nalady a moznosti.

Znami? Když to jsou znami, tak je otazka, jeslti te fakt bavi s nimi travit cas. To orece nemusis.

Prostě jim buď rekni, ze se domluvite jindy nebo ze ted sous travite radi cas doma zevlovanim sami jako rodina. Hotovo vyrizeno. Pripadne ze ted hodne jezdíte taky k jinym znamim, tim by je to mohli trknout, ze vy taky chodite na navstevy, ale jinam🤣

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
14.5.25 10:08

Jinak my to takhle zakladatelko mame s chalupou rodičů. Dvakrát jsme tam udelala vikend pro tri pary (nekteri s detmi) a ten jeden par hned jak to bylo super a kdy se zas uvidime a co podniknem.

Dokonce mi ti jedni znami volali, ze by se stavili o vikendu. Tak jim rikam, jo ale my tam nejsme..
Podotykam, ze chalupa je rodicu a neni to tak, ze bychom tam byli kazdy vikend nebo tam bydleli…

Někteří lidi jsou proste drzí

• Citovat
  • Upravit
33287
14.5.25 10:08

Jestli ti to vadí, tak se máš ozvat. když nic neřekneš tak si asi myslej že je to v pohodě. Nosej taky něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
14.5.25 10:14

Pokud nechci mít z baráku průchoďák, řeknu to, napíšu, což je jednodušší, než říct pravdu očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.5.25 10:34

My na návštěvy moc nejsme, takže na toto bych nepřistoupila. S kamarády se scházíme v naprosté většině případů mimo bydlení, v hospodě, v kavárně, na výletě,… takže bych odmítla a navrhla jiné místo setkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.5.25 10:35

@terien Ano, nebo to normálně otočit jako „jé, ty jsi tady, tak super, vezmu si kabelku a jdeme na kafe do města“ případně „grilovačka? Bezva, koukala jsem do mapy, že tam a tam je ofiko kempingové místo, tak se tam můžeme sejít v 18 a každý přinese, co chce opékat“ :mrgreen: Ono je to přejde drzouny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 10:50

O dvaceti kamarádech to není, vzdy tak max pro 3.. co si pamatuju, tak mi tady nic nenosí. Ale grilovačka jeste nebyla, to je novinka - takze nevim, jestli by neco donesli.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
14.5.25 10:50

Nemusis byt rovnou skareda. Na telefonaty stylu „zrovna jedu kolem, stavim se na kafe“ bych reagovala „nezlob se, dneska se mi to nehodi, ale co se sejit treba ve meste pristi tyden?“ Treba jim to casem docvakne, kdyz nebudes porad k dispozici, ale das jim najevo, ze je rada uvidis jindy a JINDE. Grilovacky ja rada poradam, ale kdyby se nekdo zacal ke me domu pozvavat sam s tim, ze prece barak, tak bych s tim mela taky problem. Asi bych jim rekla, ze az nejakou grilovacku budu mit v planu, ze jim dam vedet a hotove. Nebud moc hodna, lidi jsou kolikrat oprskli a zkousi to.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.5.25 10:54

No a je ti ta návštěva nepříjemná? Mě osobně by to třeba nevadilo, ráda uvařím kamarádům kafe, když mají cestu kolem, i když raději mám plánované návštěvy, abych si trochu poklidila :mrgreen: Ale mít zahrádku, vůbec neřeším. Pokud tě návštěvy obtěžují, tak je odmítej. Slušně, jasně, teď se mi to nehodí, příště se ozvěte dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 10:54

@Silverine247 ja prave mela vzdy problem rikat ne. Tak jsem pak raději rekla, ze nakonec nemuzu, nez ze proste ne. Ale štve me to - co kdybych vecer přijel a dali jsme si víno. U tebe na baráku je to větší, tady to nejde.
Posledni dobou nemam vubec chut se s někým ani takhle scházet, jsme rádi spolu s mužem sami.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
14.5.25 10:55

Jo, přesně, na jdou kolem, „promiň, me se to teď nehodí“.

„Az budu delst grilovacku, dam ti vědět.“

• Citovat
  • Upravit
34473
14.5.25 10:55

Jestli je ti to proti srsti, tak na to vůbec nepřistupuj. Bez ohledu na to, co kdo donese. Oni koupí flašku vína a ty budeš uklízet, nakupovat, připravovat, obsluhovat, sklízet, dolívat,… když to někoho baví, tak prosím, ale mě by ani nehlo. Navíc mě nebaví pořád sedět doma a ráda někam vyrazím, takže co je tohle pro hostitele za zábavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová