Šampon na mastící se vlásky

1185
25.3.13 09:14

šampon na mastící se vlásky

Ahojte, naší 4 - leté dceři se fakt mooc mastí vlásky. Jeden ji je umyjeme a druhý den už se jí začínají mastit - pramínkují. Snažíme se jí je neumývat příliš často, protože pak je to ještě horší, se mi zdá teda. Jinak by to potřebovala každý den. Používáme šampon Sebamed. Poradíte nějaký osvědčený šampon, který by pomohl? díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5533
25.3.13 10:19

Bohužel ti asi moc neporadím, dříve býval takový obyčejný kopřivový šampon, a potom ještě takový žlutý, tuším, že byl vaječný. Rodinka si je oba strašně chválila, ale je to tak 20 let zpátky a nevím, jestli se ještě dají kupovat. Jediná zkušenost, kterou mám se šampony na mastící se vlasy je ta, že po nich mám vlasy ještě mastnější :zed: (nechápu proč :think: ).
A naše Kristýnka má také mastnější vlásky, myju jí je čímkoliv, co mi přijde pod ruku a vypozorovala jsem, že se jí mastí rychleji, když se mi podaří nevypláchnout jí šampon úplně dobře (to je pokaždé, když se koupe a nechce opláchnout hlavu sprchou :? )
A mně na mastné vlasy pomohl až melír, což je u čtyřleté holčičky trochu pasé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
25.3.13 10:42

Co zkusit kondicionér :)
při mytí vlásků šamponem, se vlas „otevře“, ty vymyješ nepořádek a zůstane otevřený pokud ho „nezavřeš“ - kondicionérem. Do otevřeného vlasu se nepořádek snáz opět dostává, takže se zmastí rychleji. Samozřejmě pokud bys kupovala šampony a kondicionéry pro velký, tak bez silikonů, ty vlas obalí a časem nejdou umýt vůbec.

Správně umytý vlas vrže mezi prsty, je opravdu třeba šampon pořádně vymývat (i kondicionér). Nejvíc se vlasy mastí za ušima ;)

Potom samozřejmě pomáhá snížená frekvence mytí a hlavně nedrbat furt hlavu kartáčem a neprovokovat tím mazové žlázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.13 11:05

Ahoj já s ním měla taky problém kupovala jsem různé značky a prd pořád mastné po umytí tak jsem šáhla po obyčejným kopřivovým šamponu za 25kč a mam klid vlasy se mi nemastí a vydrží tak dva dny třeba..zkus to.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.3.13 19:11
@tterka píše:
Bohužel ti asi moc neporadím, dříve býval takový obyčejný kopřivový šampon, a potom ještě takový žlutý, tuším, že byl vaječný. Rodinka si je oba strašně chválila, ale je to tak 20 let zpátky a nevím, jestli se ještě dají kupovat. Jediná zkušenost, kterou mám se šampony na mastící se vlasy je ta, že po nich mám vlasy ještě mastnější :zed: (nechápu proč :think: ).
A naše Kristýnka má také mastnější vlásky, myju jí je čímkoliv, co mi přijde pod ruku a vypozorovala jsem, že se jí mastí rychleji, když se mi podaří nevypláchnout jí šampon úplně dobře (to je pokaždé, když se koupe a nechce opláchnout hlavu sprchou :? )
A mně na mastné vlasy pomohl až melír, což je u čtyřleté holčičky trochu pasé :?

taky si pamatuji tyto šampony. Ale myslím, že nejsou úplně vhodné pro malé děti. Nejlepší by byl ten březový, ale ten by jí štípal do očí. Občas se jí tam trochu šamponu dostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.3.13 19:16
@Žirafátko píše:
Co zkusit kondicionér :)
při mytí vlásků šamponem, se vlas „otevře“, ty vymyješ nepořádek a zůstane otevřený pokud ho „nezavřeš“ - kondicionérem. Do otevřeného vlasu se nepořádek snáz opět dostává, takže se zmastí rychleji. Samozřejmě pokud bys kupovala šampony a kondicionéry pro velký, tak bez silikonů, ty vlas obalí a časem nejdou umýt vůbec.

Správně umytý vlas vrže mezi prsty, je opravdu třeba šampon pořádně vymývat (i kondicionér). Nejvíc se vlasy mastí za ušima ;)

Potom samozřejmě pomáhá snížená frekvence mytí a hlavně nedrbat furt hlavu kartáčem a neprovokovat tím mazové žlázky.

s tím kondicionerem to je možné, ale nechce se mi pro tak malé dítě používat už i kondicioner pro dospělé, pro děti myslím žádný není.
Už jsem kdysi zkoumala to složení, jak se poznají silikony s šamponech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí