Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky,
z ničeho nic mi umřel tel. Samsung (ještě v záruce).
Odeslala jsem ho na reklamaci a bylo mi řečeno, že je vadná základní deska. Ovšem, že reklamace nebyla vyřízena, protože z. deska je drahá a nevyplatí se jí měnit.
Jsem z toho teda dosti rozčarovaná. Je to přece v záruce ne? Mě nezajímá, že se jim to nevyplatí. Mám nárok na výměnu telefonu nebo alespoň té z. desky? Je možné, že tato vada z nějakého důvodu nebude uznaná? Rozhodně se tel nijak nekoupal nebo něco takového.
Ještě to půjdu řešit přímo s nimi až si ho půjdu vyzvednout, tak abych věděla co a jak ![]()
Pokud je oprava nerentabilní-tudíš se nevyplatí, jak píšete, máte nárok na nový kus nebo vrácení peněz ![]()
Já jsem volala na linku, protože jsem si všimla, že si na mě napsali špatně číslo. A ten, co seděl za tím tel a u pc mi řekl, že reklamace nebyla uznaná z důvodu vadné desky. Ptala jsem se ho co jako s tím, že já ho mám v záruce a potřebuju ho. A on neustále mlel tu svou o těch penězích. Ovšem, že by mi řekl, že mi místo toho dají náhradu nebo něco to ne… tak já nevím. Zbytek budu řešit, až tam půjdu, ale chtěla bych na to být maximálně připravená.
Reklamovala jste přes prodejce nebo jste sama posílala telefon do servisu? Samsung servisuje servis Britex nebo VSP data…
Reklamovala jsem přes prodejce, ale pokud vím, měli to posílat přímo na autorizovaný servis.
Tak to oni posílají. A telefonicky jsi mluvila se servisem nebo prodejcem?
Asi s nějakou jejich linkou (prodejce), který jen četl záznam z PC.
Záruku Vám můžou zamítnout pouze kvůli mechanickému poškození.
No každopádně máš nárok na to, co psala @Smarcie . Většinou servis napíše tohle vyjádření s dovětkem, že je to na dořešení u prodejce.
Přesně tak @Teruna000 byly by jsme chytřejší vidět tu servisní zprávu
![]()
A myslíte, že mám šanci nějak dostat tu zprávu dřív, než se tam o tom půjdu dohadovat? Že by třeba mělo smysl jim zavolat, jestli to lze poslat mailem nebo tak?