Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@2121978 Víš, dávat dítěti jméno s tím, že budu doufat, že ho nebude říkat pohromadě s příjmením je hodně hloupé. Co když v životě hodně dokáže a bude veřejně známá osobnost - bude taky známý jen pod svým příjmením? Jestli se to jméno ve spojení s příjmením zakladatelce líbí, ať ho dá - ale pokud doufá, že pohromadě se vyslovovat nebude, tak ať dá raději úplně jiné.
Nedela bych..je tam 2krát po sobě L, My take chtěli dát jméno, kde by končilo na M a začínalo příjmením na M..a znělo to blbě..
@leviska007 Samuel je krásné jméno, mám doma pětiměsíčního Samíčka
Prý jeho obliba roste, ale já v okolí taky žádného neznám. S tím příjmením to není špatné, sice L na konci jména a na začátku příjmení, ale když si na to dá pozor, aby to nesplynulo, tak dobrý ![]()
@marketa0211 píše:
Taky ma syn jmeno po tatovi a nevidim na tom nic spatneho.
přesně a nejvíc mě fascinujou ty, co to krituzují, jak je to nepraktické - přitom s tím nemají žádnou osobní zkušenost ![]()
@leviska007 mám syna Samuela, za mě ano, někomu se jméno nelíbí, někomu ano, těžko si vybereš, ale vy dejte s manželem na svůj pocit ![]()
@brumdinka Prave,proc bych mela resit nejake dopisy apod…Holka se treba bude jmenovat Laura Mia a taky nepotrebuji, aby se to vsem libilo. ![]()
@marketa0211 přesně a hlavě to je taková hloupost, dopisy
…když odhlídnu od toho, že dneska se stejně většina korespondence jede přes net, a úřady maj jasně specifikovaný údaje dle rodnýho čísla - tak u nás v baráku se stejně jmenuje děda, táta, syn a stejně každej dostane svůj dopis, čím pak to asi bude ![]()
@leviska007 nečetla jsem zbytek odpovědí, ale za mne taky ne. ty dvě L jsou fakt krkolomné. a jméno bude mít celý život a používat ho celé dost často on sám i ostatní. jinak četnost jména najdeš na netu, já znám jen asi dva samuely v okolí, ale tím bych se neřídila. nám se líbilo jedno jméno, vybrali jsme si ho a pak jsme zjistili, že dvě kámošky bydlící ob dvě ulice každá na jednu stranu mají děti o měsíc a o dva starší jak my a stejného jména. no a co. my ho prostě tak chtěli.
@brumdinka Taky to nejak neresim.Nez zacnou chodit i ty „blbe“ dopisy, tak to stejne potrva. A chlap ma ted trvale bydliste jinde. ![]()
@hanka.br. píše:
@2121978 Víš, dávat dítěti jméno s tím, že budu doufat, že ho nebude říkat pohromadě s příjmením je hodně hloupé. Co když v životě hodně dokáže a bude veřejně známá osobnost - bude taky známý jen pod svým příjmením? Jestli se to jméno ve spojení s příjmením zakladatelce líbí, ať ho dá - ale pokud doufá, že pohromadě se vyslovovat nebude, tak ať dá raději úplně jiné.
Tak doufat je určité hloupé, s tím souhlasim. Ale já jsem přesvědčena o tom, ze člověk řekne cele své jméno pohromadě tak málokdy, ze to neresim.
Můžeš mi prosím přestat můj názor do diskuze překrucovat, děkuji, rada bych aby zde zůstal v nezměněné podobě. Ty se do toho stále navazis, nech to byt, je normální, ze každý to může mít jinak. Díky.
Ve vší úctě, to spojení nelíbí. Krkolomný. Děloha lodyha pic.
@2121978 Zarazilo mě, že jsi psala, že člověk málokdy za život vysloví celé svoje jméno. Třeba já se často představuji celým jménem a nevidím na tom nic pozoruhodného. Svoje celé jméno jsem už za svůj život vyslovila tak milionkrát. Taky chápu, že když má někdo krkolomný jméno, bude se snažit představit vždy jen jedním jménem, takže právě proto bych vybrala dítěti k příjmení nějaké ladící jméno. Dávat dítěti k příjmení neladící jméno a omlouvat to tím, že se vždy bude představovat jen jedním jménem, je dost krátkozraký.
Zakladatelko, nedávej jméno Samuel, špatně se to v kombinaci s příjmením vyslovuje. Robert nebo Robin je mnohem lepší volba.
@leviska007 Tady se můžeš podívat, kolik Samuelů kde je a kolik se dává jiných jmen:
http://www.kdejsme.cz/…uel/hustota/
@leviska007 píše:
Holky ja se urcite nezlobim, dekuji za prispevkyJe to jedine jmeno, na kterem se s manzelem shodneme.. on si preje Roberta (to je jmeno po manzelovi
, mne se taky libi, ale jedine, co mi na tom vadi je to, ze by meli stejne jmeno mlady a stary
) Mame o cem premyslet, ale cas uz nas tlaci..
za sebe, mám taky syna jménem po manželovi. ze začátku jsem to strašně nechtěla… za prvé se mi jméno radim nelíbilo ani trochu a za druhý taky-mladej-starej. jenže, všechno je to jinak. malýmu se říká jinak, než velkýmu a hlavně, když vidím, jak je na to manžel pyšnej, pro ty chlapi je tohle prostě jako nositelství rodu, je to pro ně víc než jen jméno, pokud si to manžel přeje, vůbec bych v tom nebránila..a za další, to jméno se k příjmení hodí daleko líp, než samuel a ještě navíc je daleko neotřelejší a není to modní vlna
takže za mě rozhodně roberta jooo
![]()
Kombinace L-L mi moc nejde přes pusu. Jméno po otci bych nedávala, nelíbí se mi to. Partner to chvíli zkoušel, že by případný syn byl po něm, ale s tím jsem nesouhlasila
Naštěstí máme dceru. Ani při druhém nehodlám podlehnout a najedeme jméno jiné. U vás bych zvážila ještě nějaké jiné jméno, nebo jak někdo zmínil Robina. Je to podobné Robertovi a k příjmení to sedí ![]()