Šance najít práci - Invalida
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Zuzaja píše:
A proč chceš hledat práci? Kvůli penězům nebo aby ses nenudila?
Do životopisu bych nepsala všechny neukončené školy.Můžeš zkusit něco na sebe. Venčení psů, pochůzky pro seniory, pomocnici v domácnosti, vyzvedávání dětí ze školky…
Při invaliditě 2.stupně se předpokládá, že bude člověk pracovat, i když omezeně. Kdo by za ni hradil odvody? U tohoto stupně důchodu z něj neodchazejí celé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám jen dotaz. Mám Id - druhého stupně, protože třetí by mi vrátili leda, kdybych si asi uřízla hlavu![]()
To jen tak pro odlehčení, když nás ještě zvali, tak před 10-ti lety mi říkala madam u komise, ať si najdu práci na doma - škoda, že to nenapsalo do papírů, stále mám II. stupeň a teď mám napsáno, že nejsem schopna dělat nic, něco v tom smyslu.
Ve zkratce: dalo mi dost práce udělat střední školu, takže jich mám nedokončených víc, co se týče práce, tak práce v pekárnách jako praxe, pak při studiu ve skladech, tiskárnách, doplňování zboží, později hosteska, skončla jsem v roce 2009, ted půl roku dělám vyplňování dotazníků, to není na smlouvu a je to jen takové… No přijde a za 20 minut 20kč, teď moc nechodí.
Zajímalo by mne, kdyby se mi zlepšil stav, jak by na tohle koukali někde u pohovoru? Třeba kamarádky se ptali, ať o sobě něco poví? Druhé po Vš, co za život dokázala? No mě vždy napadne: šikana, anorexie, deprese, zhroucení, druhý zhroucení, ožralej fotřík… Dny, kdy se nedokážu ani vykoupat…
Vlastně nic neumím, někdo umí účto, programovat, jazyky, nebo tak, takže teď studuji kombinovaně a mám hodně uznáno, abych to dávala, chtěla bych se věnovat alespoň jazyku, ale to je na dlouhé lokte. Je mi 37.
Nějak mě nenapadá nic moc pozitivního, krom toho, že mám ráda zvířata, přírodu, podporujeme holčičku z Bangladéše… a věci, co s prací nesouvisí…
Kouknu na životopis, je plný škol (hlavně nedokončených) a pár kurzů, ale nic z toho, přijdu si tak nějak zbytečně
Jinak už to bude 10 let, co nemám placené soc. pojištění, takže tohle mě někdy taky trápilo, ale už to pomalu vypouštím…
Přemýšlím, kdybych se naučila jazyk, jak to pak využít v omezené míře, člověk to musí umět téměř dokonale a to se bojím, že nikdy nedokážu a v téhle době někdo čeká na invalidku heh
U nás je velká firma, která zaměstnává pouze lidi se zdravotním postižením na různé zkrácené úvazky. Lidi, jako si Ty, kteří mají nízké vzdělání a nemohou toho moc nabídnout. Namátkou jsou to úklidy ve firmách, roznos pošty od soudu a úřadů kurýrem, u nás se na to nevyužívá běžná pošta nebo i kancelářské pozice. V této firmě pracují i lidé, kteří mají ID k vůli schizofrenii.
Člověk, který má vzdělání a jeho typ postižení mu nebrání ve výkonu svého povolání, se totiž normálně uplatní a pracuje s tímto stupněm důchodů.
Jinak ano, dosazene vzdělání a schopnost využít svůj zbývající potenciál bere v úvahu už komise, která rozhoduje o přiznání invalidity. Je to přímo v zákonu o důchodovém pojištění. Počítá se s tím. Takže je logické, že kamarádka s ID učitelka si pravděpodobně najde práci ve svém oboru, Ty nemáš co nabídnout, budeš se muset spokojit s jednoduchou manuální prací.
ID je pro zaměstnavatele většinou výhoda.
Aby ses uplatnila v jazyku, musela bys ho umět na úrovni C, nejlíp mít certifikát, ale ten si lze dodělat. Lidí, kteří umí anglicky, je přebytek. Je nutné umět další světový jazyk, žádaná je němčina, španělština, ruština.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini
@Serpentini píše:
A na co máš teda ID? Jinak ono ti nic jiného než fyzická práce nezbyde, když nemáš žádnou školu, žádnou praxi a žádné pracovní návyky, tak tě prostě na administrativní nebo manažerskou pozici nikam nevezmou.
Mám asi 8 diagnóz, pak ještě další fyzické, ale většinou se to nepíše, náš systém funguje tak. pokud Tě to zajímá, že musíš najít jednu a vejít se do tabulky a za ostatní nebo druhou ti připíšou max 10%, to platí od roku 2010…
- Citovat
- Upravit
@demian píše:
Pokud máš invaliditu II. stupně, do CV to naopak uveď.
Pokud má tvůj potencionální zaměstnavatel víc jak 25 zaměstnanců, může tím (částečně) naplnit povinnost podporovat lidi se zdravotním postižením.Při hledání práce buď realista.
Podívej se po manuální práci, kterou bys mohla vykonávat (třeba tiskařské dílny, krejčovské dílny, pekárny) nebo pokud se díváš po administrativě, pak juniorská pozice.
Praxi nemáš žádnou, převratné ideje, které vydělají firmě balík asi taky ne, takže neočekávej závratný plat.
V administrativě bývá přetlak, spíš najdeš manuální práci.
Žádnou fyzickou bych nemohla vykonávat… Já nic nehledám, jen mě tak do budoucna napadlo…
- Citovat
- Upravit
@hanka.br.
@hanka.br. píše:
Ono se ti hlavně nechce a to je horší, než když to nejde.
Takových jako Ty, jsem tu čekala hodně. Mno možná jsem doufala, že se občas někdo chytne přísloví: Mlčeti zlato ![]()
- Citovat
- Upravit
@LaPaloma píše:
Proč podporuješ dítě v Bangladéši, když si neplatíš sociální pojištění? Nebo tomu nějak nerozumím.
Měla bys myslet na svůj důchod a abys neměla dluhy.
Prostě tak, partnerský vztah mít nemůžu, děti též ne, tak „mám“ alespoň jednu malou holčičku, sociálka by stála snad 4× tolik měsíčně heh. Ono to člověka naučí trochu pokoře (i když to většinu lidí i nemoc), když pozná, jak se někde žije. Důchodu se nějak dožít nechci a dluhy nemám. Samozřejmě jí nepodpooruju sama a doufám, že až to nepujde, převezme tuto „funkci“ kamarádka. Nevidím na tom nic špatného, občas jsem poslala nocleženku atd. Ono člověk na tom může být i hůř ![]()
- Citovat
- Upravit
@Parninas
@Parninas píše:
Predpokladam ze tvoje invalidita je kvuli psychickym problemum. Zamerila bych se na prace s co nejmensim mnozstvim stresu a nejmensi kvalifikaci. Z toho mi vychazi libovolna manualni prace. V administrative a tak realne nemas sanci. Uz tak je tam pretlak obecne a ty realisticky nemas nic moc extra co nabidnout.Joa vymaz ty nedokoncene skoly a tu invaliditu tam prave uved. Pro spostu zamestnavatelu by to mohla byt vyhoda (jak uz tu nekdo psal).
Až budu dávat libovolné manuální práce doma, tak budu happy, takže tak. Ale překopu to, pro svůj pocit zatím.
- Citovat
- Upravit
@Pears206
@Pears206 píše:
Při invaliditě 2.stupně se předpokládá, že bude člověk pracovat, i když omezeně. Kdo by za ni hradil odvody? U tohoto stupně důchodu z něj neodchazejí celé.
To se předpokládá, ale pak čteš, jak se ptá člověk se třetím, jestli může někde 12 hodin stát a pak jsou lidi, co ujdou 100m a mají prví nebo druhý.
Nikdo je neplatí. Prý, kdyby se člověk dožit starobního, tak se tento druhý změní ve starobní.
- Citovat
- Upravit
@Pears206 píše:
U nás je velká firma, která zaměstnává pouze lidi se zdravotním postižením na různé zkrácené úvazky. Lidi, jako si Ty, kteří mají nízké vzdělání a nemohou toho moc nabídnout. Namátkou jsou to úklidy ve firmách, roznos pošty od soudu a úřadů kurýrem, u nás se na to nevyužívá běžná pošta nebo i kancelářské pozice. V této firmě pracují i lidé, kteří mají ID k vůli schizofrenii.Člověk, který má vzdělání a jeho typ postižení mu nebrání ve výkonu svého povolání, se totiž normálně uplatní a pracuje s tímto stupněm důchodů.
Jinak ano, dosazene vzdělání a schopnost využít svůj zbývající potenciál bere v úvahu už komise, která rozhoduje o přiznání invalidity. Je to přímo v zákonu o důchodovém pojištění. Počítá se s tím. Takže je logické, že kamarádka s ID učitelka si pravděpodobně najde práci ve svém oboru, Ty nemáš co nabídnout, budeš se muset spokojit s jednoduchou manuální prací.
ID je pro zaměstnavatele většinou výhoda.
Aby ses uplatnila v jazyku, musela bys ho umět na úrovni C, nejlíp mít certifikát, ale ten si lze dodělat. Lidí, kteří umí anglicky, je přebytek. Je nutné umět další světový jazyk, žádaná je němčina, španělština, ruština.
Špatně jsi četla, kamarádka, co dělá učitelku, rozhodně nemá ID.
No nejedná se o Aj, akorát si nedovedu představit umět ten jazyk tak dobře, už v 8 mě bavily, ale nikam jsem se nedopracovala, vždy to byla aj, ale vzdělání v mé době bylo trochu jinde a člověk pořád začínal. Takže teď bych se ráda někam dopracovala.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já jen uvažuji do budoucna, co kdyby. Ale chráněná dílna je většinou fyzická práce, na plný úvazek a dost si lidé stěžují na nedobré zacházení
Nemusi to tak byt v chranenych dilnach maji i kratsi uvazky a muze to vyt i vratna apod. Spise si hledas duvody proc to nejde. A z ceho zijes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Žádnou fyzickou bych nemohla vykonávat… Já nic nehledám, jen mě tak do budoucna napadlo…
Takze praci nepotrebujes a nehledas, jen se ptas jak to teoreticky by mohlo byt nekdy v budoucnu?
Jinak snad nemas v zivotopisu to dite z Bangedese ze ne? To uz si tam muzes psat hovadiny jako krmeni toulavych kocek apod., ktere zadneho zamestnavatele nezajimaji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Špatně jsi četla, kamarádka, co dělá učitelku, rozhodně nemá ID.No nejedná se o Aj, akorát si nedovedu představit umět ten jazyk tak dobře, už v 8 mě bavily, ale nikam jsem se nedopracovala, vždy to byla aj, ale vzdělání v mé době bylo trochu jinde a člověk pořád začínal. Takže teď bych se ráda někam dopracovala.
Tvl přestaň se litovat, závidět ostatním jejich schopnosti a začni na sobě makat
Už těch několik nedostudovanych škol o něčem svědčí
Jedna známá umí kromě angličtiny velmi dobře španělsky, pracuje v zahraniční firmě a oběma jazyky se baví s obchodními partnery. Syn 14 let má ve škole 3 předměty v angličtině včetně zkoušení, dále umí po 2 letech obstojně německy a až toto skončí, bude mít možnost přibrat si ještě třetí jazyk. Certifikát C v angličtině si u nás v jazykovce dělají některé děti už v 11 letech. Úroveň státních maturit je B2.
Chápu, že ne každý na to má vlohy. Pokud to nejsou jazyky, najdi si něco jiného. Jinak souhlas, neplatíš sociální a podporujes dítě kdesi v řiti
Nevěřím, že nemůžeš mít děti. Děti dnes mohou mít i vážně nemocné ženy. I s psychiatrickou diagnózou, pokud mají podporu rodiny. Spíš by mě zajímalo, jestli máš stabilní a funkční vztah ![]()
Doba, kdy lidé dostávali plný důchod na každou blbost nenenávratně pryč. Smyslem je, aby každý člověk, který trochu může, se sám podílel na svém zabezpečení. Každý musí využít svůj zbývající potenciál. Pokud někdo nemá nohu, pořád má hlavu a dvě zdravé ruce. Kdo nemá v pořádku hlavu, tak má pořád ruce a nohy. A práce je nejlepší terapie pro lidi s psychiatrickými diagnózami. Nehledej výmluvy a důvody, proč to nejde, ale způsoby, jak to udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle odpovedi je to opet troll. Je premoudrela, na vse argumenty. Neverim ani slovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Presne tak, nehradi se socialni, u trojky jo. Taky si to nedovedu predstavit jako jediny zdroj prijmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Predpokladam ze tvoje invalidita je kvuli psychickym problemum. Zamerila bych se na prace s co nejmensim mnozstvim stresu a nejmensi kvalifikaci. Z toho mi vychazi libovolna manualni prace. V administrative a tak realne nemas sanci. Uz tak je tam pretlak obecne a ty realisticky nemas nic moc extra co nabidnout.
Joa vymaz ty nedokoncene skoly a tu invaliditu tam prave uved. Pro spostu zamestnavatelu by to mohla byt vyhoda (jak uz tu nekdo psal).