Šance najít práci - Invalida
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Myslela jsem to tak, že není dobré se v tom pořád babrat a ještě mít doma o tom knížku a hledat si v ní.
Já si v ní nečtu ani se v tom už pár let nebabrám, ale přece jí nevyhodím, kolikrát někdo potřeboval poradit ![]()
- Citovat
- Upravit
Mě by napadlo třeba hlídání dětí doma. Kor teď, když jsou školky zavřené a maminky opravdu musí do práce. Co si rozhodit životopisy? Nebo nabídnout seniorům donášku nákupů, donášku léků, vyzvednutí dítka ze školky a hodinu si s ním pohrát, než si jej vyzvedne rodič?
Na avizu občas nějaký muž hledal, jestli by se nějaká žena nenabídla a nevyžehlila mu koš plný vypraných košilí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nerozumím tomu, proč u vás byla policie.
Finance, které máš, ti stačí? Jsi soběstačná finančně? Kdybys nebydlela s mamkou, tak bys zvládla bydlet sama? Mela jsi nějakého přítele? Děti nemůžeš mít ze zdravotních důvodu psychických nebo jiných? Nebo nechceš? Kolik ti je? Jakou děláš tu školu?
Až budu sama, tak budu sama… Proto tu nechci nic rozepisovat, psala jsem tu o jedné rostlince a smrti a nehodlám nikde ležet 3 měsíce v Bohnicích, to fakt nechceš
Ona za to nemohla tahle diskuze, i když to tvrdili, ale doktorka z CLB… Ale už je to nějaký rok. Tím končím vše na toto téma.
Samozřejmě, že nejsem soběstačná, vždyť kolik vše stojí, co mi chodí, by stál skoro jen byt ![]()
Ostatní jsou zbytečné a moc osobní otázky a na některé už jsem tu odpovídala.
- Citovat
- Upravit
@FraDeu píše:
Mě by napadlo třeba hlídání dětí doma. Kor teď, když jsou školky zavřené a maminky opravdu musí do práce. Co si rozhodit životopisy? Nebo nabídnout seniorům donášku nákupů, donášku léků, vyzvednutí dítka ze školky a hodinu si s ním pohrát, než si jej vyzvedne rodič?
Na avizu občas nějaký muž hledal, jestli by se nějaká žena nenabídla a nevyžehlila mu koš plný vypraných košilí.
- Citovat
- Upravit
@FraDeu píše:
Ty sveris sve deti pani, ktera bere AD a jeji psych. rozpolozeni je ovlivneno nebo utlumeno leky?
Zbytek by asi sel. Ale nesmi byt leniva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FraDeu píše:
Právě z tohoto důvodu bych nikdy nesvěřila dítě na inzerát nějaké hlídačce, nikdy nevím, jestli člověk nemá psychiatrickou diagnózu.
A to ostatní bych dělala jen přes nějakou organizaci, státní nebo neziskovou, klidně jako dobrovolník, i když ona by s 2.stupněm ID měla hledat nějakou práci. Odvody nejdou v plné výši. Existují sociálně aktivizacni služby pro seniory, nabízí donasku nákupů, léků. Ale nikdy nevím, kdo je za těmi dveřmi domácnosti, jiný senior s psychiatrickou diagnózou atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Až budu sama, tak budu sama… Proto tu nechci nic rozepisovat, psala jsem tu o jedné rostlince a smrti a nehodlám nikde ležet 3 měsíce v Bohnicích, to fakt nechcešOna za to nemohla tahle diskuze, i když to tvrdili, ale doktorka z CLB… Ale už je to nějaký rok. Tím končím vše na toto téma.Samozřejmě, že nejsem soběstačná, vždyť kolik vše stojí, co mi chodí, by stál skoro jen byt
Ostatní jsou zbytečné a moc osobní otázky a na některé už jsem tu odpovídala.
Tak jestli ti to přijde osobní… Myslela jsem, že chceš probrat situaci, myslet do budoucnosti. Co budeš dělat, jak tu situaci vyresis. Ale není to tak. Viz. tva reakce na snahu poradit:
@Anonymní píše:![]()
![]()
V tom případě se nediv, kdyz ti někdo tady odpoví stejným stylem.
- Citovat
- Upravit
Proč nezkusíš chráněnou dílnu? Za zkoušku nic nedáš a odejít můžeš vždycky.
Jestli ti nedělá problém jednání s lidmi tak můžeš zkusit dělat telefonistku, zákaznický servis, ve firmě typu Provident, prodavačku v trafice, ještě mě napadá noční strážný nějakého objektu nebo areálu, kontrolorka jakosti v nějaké výrobní firmě.
V životopise určitě zdůraznit, že jsi osoba se zdravotním znevýhodněním, pro některé firmy je to plus, místo vyjmenovávání všech nedokončených škol je lepší uvést jen jednu nedokončenou a úspěšně absolvované kurzy a zmínit se, že momentálně studuješ to a to… se zdůrazněním, že i přes své zdravotní znevýhodnění se snažíš na sobě pracovat, sebevzdělávat a nadále osobnostně růst a popsat jaké jsou tvé dobré charakterové vlastnosti (např.: spolehlivost, učenlivost), co ti nedělá problém, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emouen
@emouen píše:
Jestli ti nedělá problém jednání s lidmi tak můžeš zkusit dělat telefonistku, zákaznický servis, ve firmě typu Provident, prodavačku v trafice, ještě mě napadá noční strážný nějakého objektu nebo areálu, kontrolorka jakosti v nějaké výrobní firmě.V životopise určitě zdůraznit, že jsi osoba se zdravotním znevýhodněním, pro některé firmy je to plus, místo vyjmenovávání všech nedokončených škol je lepší uvést jen jednu nedokončenou a úspěšně absolvované kurzy a zmínit se, že momentálně studuješ to a to… se zdůrazněním, že i přes své zdravotní znevýhodnění se snažíš na sobě pracovat, sebevzdělávat a nadále osobnostně růst a popsat jaké jsou tvé dobré charakterové vlastnosti (např.: spolehlivost, učenlivost), co ti nedělá problém, atd.
Děkuji radu se životopisem, na to jsem se totiž původně ptala a na pohovor, kdyby tam po letech přišel člověk s mou minulostí. Myslím nějakou administrativu na pár hodin. Přitom se to jako vždy zvrhlo v debatu o úplně něčem jiném ![]()
- Citovat
- Upravit
@emouen píše:
Jestli ti nedělá problém jednání s lidmi tak můžeš zkusit dělat telefonistku, zákaznický servis, ve firmě typu Provident, prodavačku v trafice, ještě mě napadá noční strážný nějakého objektu nebo areálu, kontrolorka jakosti v nějaké výrobní firmě.V životopise určitě zdůraznit, že jsi osoba se zdravotním znevýhodněním, pro některé firmy je to plus, místo vyjmenovávání všech nedokončených škol je lepší uvést jen jednu nedokončenou a úspěšně absolvované kurzy a zmínit se, že momentálně studuješ to a to… se zdůrazněním, že i přes své zdravotní znevýhodnění se snažíš na sobě pracovat, sebevzdělávat a nadále osobnostně růst a popsat jaké jsou tvé dobré charakterové vlastnosti (např.: spolehlivost, učenlivost), co ti nedělá problém, atd.
Tu jsem nabízela už já. Na první stránce (myslím). Chráněná dílna = se fyzická práce, 8 hod denně a nevhodné chování k zaměstnancům.
To řekla zakladatelka. Která tu zkušenost s chráněnou dílnou, ale nemá.
Já taky ne osobně, ale mám známé a nestěžují si, dělají cca 6 hod denně, samozřejmě víkendy volné, při práci sedí a dělají rukami lehkou fyzickou práci - skládaní krabiček, dávají ubrousky do sáčku.
Někoho by z toho asi jeblo z takové velmi jednoduché práce, ale pro ně je to fajn a za ty prachy co za to mají, pohoda.
No jeden už se mě ptal co se tam dělá. Přijde mi podobně založení jak zakladatelka, protože i když nemá těžkou nemoc, tak řekl, že zvládne nanejvýš 3 hod denně.
No to, že tam jsou zaměstnaní i lidé o dost víc nemocní než on a zvládají to, na to odpověď nemel
- Citovat
- Upravit
@smajlik345
@smajlik345 píše:
Tu jsem nabízela už já. Na první stránce (myslím). Chráněná dílna = se fyzická práce, 8 hod denně a nevhodné chování k zaměstnancům.
To řekla zakladatelka. Která tu zkušenost s chráněnou dílnou, ale nemá.
Já taky ne osobně, ale mám známé a nestěžují si, dělají cca 6 hod denně, samozřejmě víkendy volné, při práci sedí a dělají rukami lehkou fyzickou práci - skládaní krabiček, dávají ubrousky do sáčku.
Někoho by z toho asi jeblo z takové velmi jednoduché práce, ale pro ně je to fajn a za ty prachy co za to mají, pohoda.
No jeden už se mě ptal co se tam dělá. Přijde mi podobně založení jak zakladatelka, protože i když nemá těžkou nemoc, tak řekl, že zvládne nanejvýš 3 hod denně.
No to, že tam jsou zaměstnaní i lidé o dost víc nemocní než on a zvládají to, na to odpověď nemel
Co pořád máš s tou dílnou? Jak můžeš vědět, kdo je víc nemocný? Čemu říkáš „on nemá těžkou nemoc“? A jak víš, jak to chodí v ostatních? Na toto téma už bylo u pana Krásy dotazů, že bych je nespočítala, v televizi pořadů… A pořád tím spamuješ diskuzi o něčem jiném, jako většina, takže už je to fuk.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Co pořád máš s tou dílnou? Jak můžeš vědět, kdo je víc nemocný? Čemu říkáš „on nemá těžkou nemoc“? A jak víš, jak to chodí v ostatních? Na toto téma už bylo u pana Krásy dotazů, že bych je nespočítala, v televizi pořadů… A pořád tím spamuješ diskuzi o něčem jiném, jako většina, takže už je to fuk.
uživatelka ty nabízela chráněnou dílnu, tak jsem ji odpověděla že tu už jsem ty nabízela já.
Dílna proto, že se to jmenuje chráněná dílna. Protože vím, protože tam mám známe a vím že nemocní jsou víc než ten známý, který mi říká o všem a tedy vím, že je tedy nemocný, ale není tak nemocný aby nezvládl práci 6 hod denně ještě když sedí, je mu totiž neděla dobře kdyby musel dlouho stát což nemusí.
Jinak název diskuze je - šance najít práci při inv. stupní. Tak jsem ty dala nabídku, kde vyděláš dost peněz a moc se nepředřeš
Ale zaujímám názor ostatních, že se jen lituješ
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji radu se životopisem, na to jsem se totiž původně ptala a na pohovor, kdyby tam po letech přišel člověk s mou minulostí. Myslím nějakou administrativu na pár hodin. Přitom se to jako vždy zvrhlo v debatu o úplně něčem jiném
Víš ale o administrativu na pár hodin je tak neuvěřitelný zájem, že moc nevím proč by si měli vybrat zrovna tebe. Vždycky pře tebou bude řada studentů nebo mamin na rodičáku, co si chtějí přivydělat na part time. Člověka bez absolutní praxe a jakékoliv perspektivy prostě nevezmou. Můžeš to zkoušet, v tom ti nikdo nebrání, ale na 99,9% prostě nemáš šanci, je mi líto.
- Citovat
- Upravit
Mám stupeň 1. Přes 10 let pracuji v administrativě, a podmínka byla maturita a ovládání PC na slušné úrovni. Pokud u nás ve městě někdo nabízí místo OZP v administrativní činnosti, tak chce maturitu a umět používat počítač.
- Citovat
- Upravit
Nerozumím tomu, proč u vás byla policie.
Finance, které máš, ti stačí? Jsi soběstačná finančně? Kdybys nebydlela s mamkou, tak bys zvládla bydlet sama? Mela jsi nějakého přítele? Děti nemůžeš mít ze zdravotních důvodu psychických nebo jiných? Nebo nechceš? Kolik ti je? Jakou děláš tu školu?