Šance najít práci - Invalida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
11.2.21 19:55

Ještě mě napadlo zkusit nějakou vlastní tvorbu, jestli máš na něco talent. Na twitteru sleduju jednu paní, která má takové postižení, že se prakticky nemůže ani hýbat aniž by neměla šílené bolesti a ta kreslí obrazy. Má to asi částečně jako psychoterapii tím jak maluje a hodí ji to i nějakou korunu.
Ale tam máš poměrně velkou vstupní částku na materiály a musíš si vybudovat nějakou komunitu, co tě sleduje. Což realisticky nevím jak je u tebe možné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.21 19:57

A ty už jsi léta nepracovala, nemáš praxi, tak to budeš mít těžké. Z životopisu vyhoď všechny nedokončené školy, dobrý dojem to neudělá.

• Citovat
  • Upravit
66799
11.2.21 20:01
@Anonymní píše:
Ahoj, mám jen dotaz. Mám Id - druhého stupně, protože třetí by mi vrátili leda, kdybych si asi uřízla hlavu :mrgreen:

To jen tak pro odlehčení, když nás ještě zvali, tak před 10-ti lety mi říkala madam u komise, ať si najdu práci na doma - škoda, že to nenapsalo do papírů, stále mám II. stupeň a teď mám napsáno, že nejsem schopna dělat nic, něco v tom smyslu.

Ve zkratce: dalo mi dost práce udělat střední školu, takže jich mám nedokončených víc, co se týče práce, tak práce v pekárnách jako praxe, pak při studiu ve skladech, tiskárnách, doplňování zboží, později hosteska, skončla jsem v roce 2009, ted půl roku dělám vyplňování dotazníků, to není na smlouvu a je to jen takové… No přijde a za 20 minut 20kč, teď moc nechodí.
Vlastně nic neumím, někdo umí účto, programovat, jazyky, nebo tak, takže teď studuji kombinovaně a mám hodně uznáno, abych to dávala, chtěla bych se věnovat alespoň jazyku, ale to je na dlouhé lokte. Je mi 37.

Zajímalo by mne, kdyby se mi zlepšil stav, jak by na tohle koukali někde u pohovoru? Třeba kamarádky se ptali, ať o sobě něco poví? Druhé po Vš, co za život dokázala? No mě vždy napadne: šikana, anorexie, deprese, zhroucení, druhý zhroucení, ožralej fotřík… Dny, kdy se nedokážu ani vykoupat…
Nějak mě nenapadá nic moc pozitivního, krom toho, že mám ráda zvířata, přírodu, podporujeme holčičku z Bangladéše… a věci, co s prací nesouvisí…
Kouknu na životopis, je plný škol (hlavně nedokončených) a pár kurzů, ale nic z toho, přijdu si tak nějak zbytečně :nevim:
Jinak už to bude 10 let, co nemám placené soc. pojištění, takže tohle mě někdy taky trápilo, ale už to pomalu vypouštím…
Přemýšlím, kdybych se naučila jazyk, jak to pak využít v omezené míře, člověk to musí umět téměř dokonale a to se bojím, že nikdy nedokážu a v téhle době někdo čeká na invalidku heh :think:

nedokoncene skoly a kurzy do zivotopisu nepis, to spis odradi, ze nejsi schopna nic dokoncit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 20:21
@Parninas píše:
Ještě mě napadlo zkusit nějakou vlastní tvorbu, jestli máš na něco talent. Na twitteru sleduju jednu paní, která má takové postižení, že se prakticky nemůže ani hýbat aniž by neměla šílené bolesti a ta kreslí obrazy. Má to asi částečně jako psychoterapii tím jak maluje a hodí ji to i nějakou korunu.
Ale tam máš poměrně velkou vstupní částku na materiály a musíš si vybudovat nějakou komunitu, co tě sleduje. Což realisticky nevím jak je u tebe možné.

To je určitě super. Mě třeba malování dost uklidňuje, přestože jsem kolikrat netrpěliva. Jenže já neumím namalovat nic a tím myslím opravdu nic. I moje skolkove dítě, které skoro nemaluje, dokáže namalovat víc než já. Ale myslím, že vše uklidňuje. Jen najít to, co toho člověka baví a jde mu to. U mě třeba nic takového není. Nejsem manuálně zručna. Nemám fantazii, nápad a nejde mi ani něco obslehnout. Ani ty omalovánky neumím hezky vybarvit. Myslím, že to je těžké něco najít. Ale třeba je zakladatelka šikovná a mohla by to zkusit. Jedná uživatelka tady je s psychickými potizemi a taky začala něco vyrábět a prodávat. A má to moc hezké.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
11.2.21 20:26
@Anonymní píše:
To je určitě super. Mě třeba malování dost uklidňuje, přestože jsem kolikrat netrpěliva. Jenže já neumím namalovat nic a tím myslím opravdu nic. I moje skolkove dítě, které skoro nemaluje, dokáže namalovat víc než já. Ale myslím, že vše uklidňuje. Jen najít to, co toho člověka baví a jde mu to. U mě třeba nic takového není. Nejsem manuálně zručna. Nemám fantazii, nápad a nejde mi ani něco obslehnout. Ani ty omalovánky neumím hezky vybarvit. Myslím, že to je těžké něco najít. Ale třeba je zakladatelka šikovná a mohla by to zkusit. Jedná uživatelka tady je s psychickými potizemi a taky začala něco vyrábět a prodávat. A má to moc hezké.

Tomu rozumím, taky jsem kreativní antitalent. Takže mám na tenhle můj relax koupené takové obrazy plné očíslovaných políček, které postupně vybarvuju. Ale živit se mojí kreativitou, tak umřu hlady. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9001
11.2.21 21:42
@Anonymní píše:
Děkuji radu se životopisem, na to jsem se totiž původně ptala a na pohovor, kdyby tam po letech přišel člověk s mou minulostí. Myslím nějakou administrativu na pár hodin. Přitom se to jako vždy zvrhlo v debatu o úplně něčem jiném :roll:

Fascinuje mě tvoje sebelitování v kombinaci s vysokým sebevědomím. Administrativu na pár hodin mají často problém sehnat i lidi s odpovídajícím vzděláním a praxí, protože je na taková místa obrovský přetlak a ty nemáš ani jedno. Dneska už je běžné, že má každý maturitu, umí dobře cizí jazyk a ovládá PC. A ty ani sama nevíš, co bys mohla zaměstnavateli nabídnout. Zkus někde tu práci na vrátnici nebo nějakou lehčí manuální práci. Myslím, že bys tam se svými psychiatrickými diagnózámi mohla mít klid a mohlo by ti to vyhovovat. Mám z tebe ale pocit, že to nechceš ani zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 21:58

@Serpentini

@Serpentini
Fascinuje mě tvoje sebelitování v kombinaci s vysokým sebevědomím. Administrativu na pár hodin mají často problém sehnat i lidi s odpovídajícím vzděláním a praxí, protože je na taková místa obrovský přetlak a ty nemáš ani jedno. Dneska už je běžné, že má každý maturitu, umí dobře cizí jazyk a ovládá PC. A ty ani sama nevíš, co bys mohla zaměstnavateli nabídnout. Zkus někde tu práci na vrátnici nebo nějakou lehčí manuální práci. Myslím, že bys tam se svými psychiatrickými diagnózámi mohla mít klid a mohlo by ti to vyhovovat. Mám z tebe ale pocit, že to nechceš ani zkusit.

Málo čteš, teď nemůžu nic ani jednou týdně.
Nemám sebevědomí a nelituju se.
Ne opravdu nechci nic zkoušet, teď nevycházím skoro ven.

Mě fascinuje demence lidí, očividně bych se tu mohla opakovat jako kolovrátek, ale po těch letech bych měla být zvyklá :mavam:

P. S. Můžu Ti dát kontakt na člověka, co se rád lituje, až po stopadesáté uslyšíš, že má syndrom týraného dítěte atd. tak poznáš, co to je litovat se :roll:

• Citovat
  • Upravit
9001
11.2.21 22:43
@Anonymní píše:

Mě fascinuje demence lidí, očividně bych se tu mohla opakovat jako kolovrátek, ale po těch letech bych měla být zvyklá :mavam:

P. S. Můžu Ti dát kontakt na člověka, co se rád lituje, až po stopadesáté uslyšíš, že má syndrom týraného dítěte atd. tak poznáš, co to je litovat se :roll:

Já teda myslela, že uvažuješ v budoucnu nad prací, když hledáš tipy na pohovor, máš málo peněz a četla jsem tu, že máte plíseň v bytě. Nechápu teda název diskuze a ani tvůj úvodní příspěvek ani žádné další, když nechceš nic zkoušet. Měla jsem jiný dojem. No tak se jen dál lituj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.2.21 22:47

@Serpentini
Ona prece chtela asi druhym oznamit, ze jsou dementni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 22:49
@Parninas píše:
Tomu rozumím, taky jsem kreativní antitalent. Takže mám na tenhle můj relax koupené takové obrazy plné očíslovaných políček, které postupně vybarvuju. Ale živit se mojí kreativitou, tak umřu hlady. :mrgreen:

To jsem si koupila taky. Rok mi to tady lezelo. Teď jsem to zkusila. Ani to mi nejde. Připadalo mi, že to zvládne každý, ale já štětcem prostě nezvládám. Mám to tady rozmalovane a nevím, jestli to někdy dokončím. A co pak s tím? Vyhodit.

• Citovat
  • Upravit
56505
11.2.21 22:50

Jestli uvažuješ nad prací v budoucnosti, tak si doplň vzdělání. Škol je dodt. Za tu dobu můžeš mit i maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.21 22:51
@Anonymní píše:

P. S. Můžu Ti dát kontakt na člověka, co se rád lituje, až po stopadesáté uslyšíš, že má syndrom týraného dítěte atd. tak poznáš, co to je litovat se :roll:

Teď nezvladnes jít ven. Ale třeba v budoucnu ano. Dostala jsi tady dost rad. A i milé rady. Jenže na něco nereagujes a na něco reaguješ dost nepříjemne. Většina se ti tu snaží dobře poradit. Asi to bereš jako útok. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9001
11.2.21 22:57

@Kelsey No asi jo. Založí diskuzi o hledání práce s ID. Píše, že o nějakém zaměstnání do budoucna uvažuje. Chce poradit s životopisem a pohovorem. Pak se zmíní, že uvažuje nad administrativou na pár hodin a když napíšu, kde by měla větší šanci na přijetí a bylo by to pro ni vhodnější, tak jsem dement, protože ona přece nic zkusit nechce. 8o Tak jsem asi vážně dement, protože to nějak nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
11.2.21 23:08
@Anonymní píše:

Hele a můžu se zeptat co vlastně chceš slyšet? :nevim:

Já to pochopila tak, že se ptáš na to, jak získat s tvými problémy práci. A to jsi tu spoustu rad dostala. To, že se ti nelíbí to jak ti to tu všichni na rovinu píšou, tak to je tvůj problém. Prostě je mi líto, ale ne každý může dělat to co ho baví. Já mám sice aktuálně super práci, ale jsou i jiné vysněné práce, co by se mi líbily. Ale na ty buď nemám mozek nebo schopnosti. A prostě to tak beru. Klidně si žij ve snovém světě, ale z toho se žít nedá.

• Citovat
  • Upravit
21727
11.2.21 23:24

Znám chráněnou dílnu tady u nás, dělají tam různé práce, jak kdo zvládá, něco skládají, šijí, rovnají, u strojů lisuji, sedí i stojí u toho, jak kdo může a taky, jaká je zrovna zakázka. Někteří pracuji tři hodiny, jiní šest nebo sedm. Je to jedna budova, vevnitř pěkně upravená, ti lidé si při práci povídají, zpívají, panuje tam dobrá nálada.
Pár žen pracuje v blízkých jeslich v kuchyni na pár hodin.
Nepřijde mi, že by tam těm lidem někdo ubližoval a byli tam neradi. Všichni jsou tam na stejné lodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat