Saténové povlečení pro děti

2.10.19 16:26

Saténové povlečení pro děti

Zdravím, jaký máte prosím názor na saténové povlečení pro děti? Je to zbytečný luxus nebo se to vyplatí jim ho dopřát?
Našla jsem za poslední dobu spoustu nádherných vzorů… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
2.10.19 16:29
@mariefiura píše:
Zdravím, jaký máte prosím názor na saténové povlečení pro děti? Je to zbytečný luxus nebo se to vyplatí jim ho dopřát?
Našla jsem za poslední dobu spoustu nádherných vzorů… :srdce:

Za mě je nejpříjemnější bavlna. Hladké povlečení. Vypratelné na 60°. I to mi občas prijde jako luxus sehnat takové povlečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
2.10.19 16:31

Teď ještě čekám od nováčka odkaz na ty nádherné vzory.
Jinak pokud máš na mysli bavlněný satén, tak proč ne, kvalitní povlečení, ale proč luxus? Pokud polyesterový, tak na té klouzavé umělině nevidím luxusního pranic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
2.10.19 16:40

No nevím, holky mi nechtějí spát v ničem jiném, než obyčejné hladké bavlně. Vzory si sice vybírají samy, ale stejně jsou peřiny přes den uklizené a v noci toho na vzoru moc nevykoukají. Já koukám hlavně na to, aby to šlo lehce vyprat, usušit a něco to vydrželo.

@ugluk píše:
Teď ještě čekám od nováčka odkaz na ty nádherné vzory.

Nápodobně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.10.19 16:52
@Murka píše:
No nevím, holky mi nechtějí spát v ničem jiném, než obyčejné hladké bavlně. Vzory si sice vybírají samy, ale stejně jsou peřiny přes den uklizené a v noci toho na vzoru moc nevykoukají. Já koukám hlavně na to, aby to šlo lehce vyprat, usušit a něco to vydrželo.Nápodobně :D

Hádám, že zakladatelka asi jestě nikdy neprala cíchy, když se dítě poblinkalo. Jinak by fakt neuvažovala o saténu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
2.10.19 17:12

Hele ale ten bavlněný satén je v podstatě složením i údržbou úplně normální bavlna. Akorát v saténové vazbě, takže je měkčí a jemnější. Ale neklouzavá jako ty lesklé polyesterové hrůzy, do pračky to na 60 úplně klidně hodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.10.19 17:50
@ugluk píše:
Hele ale ten bavlněný satén je v podstatě složením i údržbou úplně normální bavlna. Akorát v saténové vazbě, takže je měkčí a jemnější. Ale neklouzavá jako ty lesklé polyesterové hrůzy, do pračky to na 60 úplně klidně hodím.

Já ani nevím, že satén je bavlněný. Mám ho zafixovaný jako studený a klouzavý hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
2.10.19 19:37
@Russet píše:
Já ani nevím, že satén je bavlněný. Mám ho zafixovaný jako studený a klouzavý hnus.

Jo, to je ten polyesterovy, takový to lesklý, divný, umělý, příšerně klouzavý. Ale jinak satén je druh vazby, takže bavlněný satén je na povlečení fakt super věc, oproti tomu polyesteru opravdu nebe a dudy. Akorát se to neleskne, tak to nebude působit tak „luxusně“, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.10.19 20:21
@ugluk píše:
Hele ale ten bavlněný satén je v podstatě složením i údržbou úplně normální bavlna. Akorát v saténové vazbě, takže je měkčí a jemnější. Ale neklouzavá jako ty lesklé polyesterové hrůzy, do pračky to na 60 úplně klidně hodím.

Miluji bavlněný satén, v podstatě nespíme v ničem jiném, dříve klasický satén, kupovala jsem roky přímo v Hedvě a velká spokojenost, potom mi přišlo, že se Hedva pokazila, tak jsme přešli na bavlněný a už nechci spát v ničem jiném.
Miluji i krep, nemusím klasickou bavlnu.

• Citovat
  • Upravit
53518
2.10.19 21:51
@ugluk píše:
Jo, to je ten polyesterovy, takový to lesklý, divný, umělý, příšerně klouzavý. Ale jinak satén je druh vazby, takže bavlněný satén je na povlečení fakt super věc, oproti tomu polyesteru opravdu nebe a dudy. Akorát se to neleskne, tak to nebude působit tak „luxusně“, no :lol:

Hm, díky za rozšíření obzorů. Zkusím pohledat a sáhnout. Předpokládám, že žehlení se u toho nevyhnu, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
2.10.19 23:14

@Russet nevím, už léta cpu do sušičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.10.19 23:17
@ugluk píše:
@Russet nevím, už léta cpu do sušičky :mrgreen:

Sušička ještě nepatří do arzenálu v naší domácnosti. Ale jestli se to nemačká tolik jako bavlna, mohla bych to vzít na milost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
2.10.19 23:26

@Russet já už si normál bavlnu ani nevybavuju… ale fakt zkus, je to příjemný a furt je to bavlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
3.10.19 07:18
@Russet píše:
Hm, díky za rozšíření obzorů. Zkusím pohledat a sáhnout. Předpokládám, že žehlení se u toho nevyhnu, co? [/citacBavlněný satén se nemačká a nežehlí, je strašně příjemný na dotek.
  • Citovat
  • Upravit
9066
3.10.19 12:31

Se s dovolením také přidám. Bavlněný satén miluju, ale dětské vzory nikde nemají. Vesna, Matějovský atd. mají v tomto luxusnějším provedení jen „dospělácké“ motivy. Nemáte někdo tip na kvalitní povlečení z bavlněného saténu s kočkami, pandami, delfíny,… (prostě pro školní holky)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí