Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše:
Myslím, že mnoho diskutujících zmatených z toho, o jakou událost se vlastně jedná… Stružková u nás byla předposlední lekce tanečních nebo také akce s učiteli před maturitním plesem.Nicméně, pokud se jedná přímo o závěrečný maturitní ples, šaty za mě vhodné jsou. Sama jsem měla před pár lety podobné a jednalo se o krajské město, ne Prahu či Brno..
Důležité je, aby na ně měla postavu, nepůsobila vulgárně a slušelo jí to. Za mě jsou šaty top
prostě stužková se to jmenuje, možná je to rozdíl, neboť žijeme na SK a tady se to prostě jmenuje stužková, maturitní ples nemají jakoby
tedy spoň nikdo o tom takhle na SK nemluví
@Anonymní píše:
@Aleriga nevím proč by to měla být ostuda, já spíše řeším praktičnost
Ostuda to nebude, spíš možná tak závist.. Ne každý si tento typ šatů může dovolit, ať už skrz postavu nebo finance.
Za můj maturitní ples naši zaplatili tenkrát dost, měla jsem objednanou kadeřnici i kosmetickou na líčení a neměnila bych. Když jsem někde řekla částku vynaloženou za šaty, tak někteří protáčeli oči…
Ale co.. Prostě jsem si užila večer jako princezna. Ty šaty jsem měla vysněné od dětství a bylo to přesně to, co jsem chtěla ![]()
@Anonymní píše:
Ostuda to nebude, spíš možná tak závist.. Ne každý si tento typ šatů může dovolit, ať už skrz postavu nebo finance.Za můj maturitní ples naši zaplatili tenkrát dost, měla jsem objednanou kadeřnici i kosmetickou na líčení a neměnila bych. Když jsem někde řekla částku vynaloženou za šaty, tak někteří protáčeli oči…
Ale co.. Prostě jsem si užila večer jako princezna. Ty šaty jsem měla vysněné od dětství a bylo to přesně to, co jsem chtěla
Proč anonym?
@Anonymní píše:
Ostuda to nebude, spíš možná tak závist.. Ne každý si tento typ šatů může dovolit, ať už skrz postavu nebo finance.Za můj maturitní ples naši zaplatili tenkrát dost, měla jsem objednanou kadeřnici i kosmetickou na líčení a neměnila bych. Když jsem někde řekla částku vynaloženou za šaty, tak někteří protáčeli oči…
Ale co.. Prostě jsem si užila večer jako princezna. Ty šaty jsem měla vysněné od dětství a bylo to přesně to, co jsem chtěla
@Aleriga píše:
No tak praktické nejsou teda ani omylem
Na ples se neoblékám, aby to bylo praktické, ale abych byla elegantní a vypadala dobře. Lodičky na vysokém podpatku rovněž nejsou praktické, ale na takovéto akce jsou pro mě samozřejmostí. Stejně tak není prakticky makeup a složitý účes. ![]()
@Anonymní píše:
@Aleriga my jsme se nedohodli, já píšu jaká bude stužková, čtení s porozuměním
Promiň, ale porozumění tomu, co píšeš je obtížné. Teprve na 3. straně jsem pochopila, že je to alternativa maturitního plesu.
Tady bývá většinou párty, pak stužkovák, pak maturitní ples a po něm afterparty.
@Milly2 píše:
Na ples se neoblékám, aby to bylo praktické, ale abych byla elegantní a vypadala dobře. Lodičky na vysokém podpatku rovněž nejsou praktické, ale na takovéto akce jsou pro mě samozřejmostí. Stejně tak není prakticky makeup a složitý účes.
Ale já to chápu, já jsem o praktičnosti nezačala…
@Anonymní píše:
Proč závist? Jestli si spíš něco nenamlouváš. Na maturiťáku tyhle šaty zapadnou do davu. Vždyť je to všechno na jedno brdo ![]()
@Anonymní píše:
@Aleriga a proč ty nemáš anonym?
Já se za své příspěvky nestydím.
Praktické nejsou ani omylem. Pokud se neumi pohybovat jako profi tanecnice, tak bude pusobit srandovně. Takze se záhy převleče do něčeho lehčího, pohodlnějšího a celý efekt z hogo fogo šatů bude v háji.
Ještě nevím co je draha sala.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsou podle vas toto vhodné šaty na stužkovou(z osobních důvodů si nechávám anonym)
Mě by zajímalo, jestli ty šaty přijdou přesně v tomto stavu nebo to bude nějaká hrůza. Moc bych si to nemálovala.
@Anonymní píše:
prostě stužková se to jmenuje, možná je to rozdíl, neboť žijeme na SK a tady se to prostě jmenuje stužková, maturitní ples nemají jakobytedy spoň nikdo o tom takhle na SK nemluví
Tak pokud je to jen jiný název pro maturitní ples, tak ano, dívky tam mají krásné princeznovské šaty, většinou z půjčovny, mnohem nákladnější a zdobnější než třeba na ples od tanečních. Šaty jsou krásné, ať v nich jde.
U nás je stužkač party studentů a učitelů, při kterém jsou budoucí maturanti stužkovàni. Je slavnostní večeře, studenti si připraví scénky, soutěže, srandovní focení, tančí se, zpívá, dobré jídlo.
Maturitní ples je ples, předtančení, představení třídy, program, prostě slavnostni ples, rodiče, hosté
Často jej mají dohromady všechny maturitní třídy dané školy. U nás na maturitní ples přispívá finančně škola, bere to jako reprezentaci školy
No tak praktické nejsou teda ani omylem