Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
byli jsme s manželem na dovolené a měli jsme možnost využívat relaxační centrum - sauna, pára, vířivka. Vůbec mi tehdy nedocházelo, že můžu ohrozit mimíska zvýšením své tělesné teploty. Pochopitelně vím, že teplota těla nad 38°C je špatná najme v těhotenství, ale holt mi to v tu chvíli nedocvaklo, mám asi teď zpomalené závity
Moc jsme to nepřeháněli, dělali jsme po pár minutách dlouhé přestávky, tak doufám, že se tak rychle tělo neohřeje… Opravdu doufám.
Jak velké je riziko poruchy nervového systému mimíska v 11tt v důsledku zvýšené teploty?
Vím, že s tím teď už nic nenadělám a můžu jen doufat, že jsem to totálně nepodělala
Potřebuji nejspíš jen uklidnit, vynadala jsem si už sama dost.
Renjula
Ahoj, já byla ve vířivce pul hodiny v 7 tt a dobrý. Naopak pomohlo mi to od nevolnosti na ten den
Pokud jsi to nepřeháněla, tak by se nic stát nemělo.
Kykoušek píše:
Ahoj, já byla ve vířivce pul hodiny v 7 tt a dobrý. Naopak pomohlo mi to od nevolnosti na ten denPokud jsi to nepřeháněla, tak by se nic stát nemělo.
Vířivka je, myslím, v pohodě. Ale sauna má až 90°C…
No, snad máš pravdu. Dík za povzbuzení a hezký den.
No já myslím, že by to uškodit nemělo. Kolikrát holky chodí do solária (a nevedi, že jsou těhu) a tam je nekdy taky pěkný vedro. Uvidíš, co ti tady ještě poradí, ale nestresuj se. Mimčo je určitě v pořádku. Na konci těhu vím, že se nemá. Protože dochází k vetšimu prokrvení a předčasnému porodu.
Kykoušek píše:
No já myslím, že by to uškodit nemělo. Kolikrát holky chodí do solária (a nevedi, že jsou těhu) a tam je nekdy taky pěkný vedro. Uvidíš, co ti tady ještě poradí, ale nestresuj se. Mimčo je určitě v pořádku. Na konci těhu vím, že se nemá. Protože dochází k vetšimu prokrvení a předčasnému porodu.
Taky se utěšuju tím, že kde kdo ani neví, že je těhu a třeba pije alkohol nebo bere ATB a nakonec je vše OK… Prostě vystrašená prvotěhule, no ![]()
Ještě jednou děkuju za podporu.
No právě, někdo kouří. A já taky brala ATB a mimčo je v pořádku a to jsem doma každý pátek savovala koupelnu, že jsem tam ani dýchat nemohla kolikrát. No blázen. A vystrašený jsou i druhotěhulky… je to normální, že máš strach o mimčo.
Kykoušek píše:
No právě, někdo kouří. A já taky brala ATB a mimčo je v pořádku a to jsem doma každý pátek savovala koupelnu, že jsem tam ani dýchat nemohla kolikrát. No blázen. A vystrašený jsou i druhotěhulky… je to normální, že máš strach o mimčo.
Tak to s tím Savem je taky dobrý… Savovali jsme byt při rekonstrukci (odplísňovali podlahu) a byla to teda lahůdka. Ale to jsem si o těhu naštěstí nechávala tehdy jen zdát.
Aneb jak poslední dobou stále častěji říká můj manžel: „prosim Tě, nešil“ ![]()
Ahoj,
já jsem chodila do sauny v začátku těhotenství, jednou týdně, nevěděla jsem, že jsem těhotná. Asi do 8tt, potom jsem už nešla. Mudr. mi řekla, že by to nemělo ohrozit plod, ale že už dál chodit nemám. Narodil se mi zdravý kluk, sauna mu neublížila. Takže si myslím, pokud jste byli jen jednou, tak by to snad nemělo uškodit. Pokud ses cítila dobře, tak buď v klidu a raději už nechoď. Krásné těhu ![]()
Vlastička píše:
Ahoj,
já jsem chodila do sauny v začátku těhotenství, jednou týdně, nevěděla jsem, že jsem těhotná. Asi do 8tt, potom jsem už nešla. Mudr. mi řekla, že by to nemělo ohrozit plod, ale že už dál chodit nemám. Narodil se mi zdravý kluk, sauna mu neublížila. Takže si myslím, pokud jste byli jen jednou, tak by to snad nemělo uškodit. Pokud ses cítila dobře, tak buď v klidu a raději už nechoď. Krásné těhu
Byli jsme cca 3× 10 min. v sauně a párkrát v různě aromatických párách, taky vždy na pár minut. Tak snad to bude dobré. Na kontrole UTZ srdíčko v pořádku, velikost taky odpovídá, jen jsem se někde teď dočetla, že to může mít špatný vliv na vývoj nervové soustavy prcka, tak jsem začala vyšilovat, co jsem to provedla…
Děkuju ![]()
Tak já jsem se ani v těhu sauny nevzdala! Nepřeháněla jsem to s délkou pobytu uvnitř a bylo to v poho. Jen jsem nechodila každý týden jako dřív, ale asi tak jednou dvakrát do měsíce.
Haničku už taky saunujem a miluje to!!!!!!
Když se to nepřehání..... je to asi jako se vším…
Já bych se nestresovala, to může být daleko horší. Kolikrát matky ani neví, že jsou matky a dělají takový věci. Moje sestřenice skákala padákem a potápěla se s bombou a byla v 9t a neměla o tom ani páru, protože menstruovala do 16t. A má zdravýho teď už 2letýho kluka.
Jestli máš nerva nechej si udělat prvotrimestr. screening (někteří gyndr. ho dělají automaticky a jiní ne) a budeš v pohodě, protože mimísek je taky v pohodě. ![]()
Děkuju moc za uklikdnění. Na tu psychiku je možná lepší o tom co nejdéle nevědět a zbytečně tak nepanikařit. To ovšem u mně, která 5 dnů před MS hledala na testu // nehrozí ![]()
Lulje - taky máme pro mrně-holku jméno Hanička ![]()
Ještě jednou děkuju za uklidnění a pěkný den.
zaneth píše:
Já bych se nestresovala, to může být daleko horší. Kolikrát matky ani neví, že jsou matky a dělají takový věci. Moje sestřenice skákala padákem a potápěla se s bombou a byla v 9t a neměla o tom ani páru, protože menstruovala do 16t. A má zdravýho teď už 2letýho kluka.
Jestli máš nerva nechej si udělat prvotrimestr. screening (někteří gyndr. ho dělají automaticky a jiní ne) a budeš v pohodě, protože mimísek je taky v pohodě.
Vida, já měla za to, že se zrovna tohle vyšetření dělá automaticky. Určitě na něm budu trvat. Myslím, že je dost důležité.