Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holciny,
nemate nekdo zkusenost se zvysenou hladinou leukocytu v moci?
Delali mi pocatecni testy krve a moci a v moc mi prave vysla se zvysenym mnozstvim leukocytu. Prinesla jsem jim tam za 4 dny moc jeste jednou a ukazalo se to same.
Docela me to nervuje, protoze nechci malickemu takhle na zacatku tehu uskodit nejakou nemoci nebo praskama. Zatim jsem v polovine 8tt.
Ja se jinak citim uplne zdrava az na tu unavu, ktera s tehu prisla mi nic neni…
Prosim poradte.
""http://newtickers.bump-and-beyond.com/27/2715/271527.png:http://newtickers.bump-and-beyond.com/…5/271527.png
Ahoj Markéto, pokud ti k tomu nikdo nic neřekl, optej se, ale pokud bys měla třeba zánět moč. měchýře nebo ledvin, určitě by s tebou už MUDr. něco dělal… Pokud by jsi dostala léky, tak se neboj, prckovi neublíží. A krev dopadla jak? CRP ti třeba nedělali? Ahoj, M.
Zvýšení leukocitů v krvi nebo v moči signalizuje přítomnost zánětu v těle. Může to být počínající zánět močových cest, zjisti si jaké bylinné čaje můžeš v těhotenství na močové cesty a preventivně jej pij pár dní.
Taky můžeš baštit brusinky, to je taky prevence i léčba.
Ahojky.
Leukocyty jsem měla zvýšený celý první těhotenství ![]()
Nikdo nikdy nic nenašel, nikdo s tím nikdy nic nedělal. Holka je zdravá. Jen mě více hlídali…
Ted jsem těhu podruhý (14.týden) a krevní testy mě teprve čekají, tak uvidím.
nepřihlášená Noona
Ahoj holciny,
dekuji za odpovedi. Krev mi pry dopadla dobre, ty leukocyty jsou jen v moci, doktorka mi dneska rekla vysledky po telefonu, tak tam jdu teprve zitra osobne. No snad do me nebudou hned rvat nejaka antibiotika, ja jsem jeste na polovinu z nich alergicka…
Tak na me zitra myslete.
Ahoj, také jsem měla celé těhotenství zvýšenou hladinu leukocytů. Moje gynekoložka na to nikdy nic neřekla, takže to bylo asi v poho a pak jsem se ještě pro jistotu ptala v porodnici asi týden před porodem jiného doktora a ten na to, že je to v těhu normální. Takže tak ![]()
leukocyty v moci s největší pravděpodobností znaměnají zánět (ještě by tam měly být bakterie), méně pravděpodobně onemocnění ledvin.
Na zánět existuje spousta bezpečných léků, třeba antibiotika penicilinové řady v těhotenství neškodí, nech si v klidu něco napsat.
urologický čaj bych spíš neriskovala, spíš hodně pij, to bude mít stejnej efekt.
Leci se pacient, ne leukocyty v moci, jestli nejsou problemy - paleni, rezani pri moceni, tak se ATB nedavaji.
Dobre je hodne pit a chodit casto na zachod - at moc v mechyri dlouho nestoji.
Taky jsem četla, že urologické čaje a tabletky jsou v těhu tabu. Asi bych neriskovala ani ty brusinky. Ale jinak nevím já měla vždy bílkoviny 0.
Ahoj hocliny,
tak jsem se nechala poucit od tatinka kamaradky, co je urolog a docela me uklidnil. Hladina 10 znamena jen lehke zvyseni a ze pokud tam nenasli nejake velke mnozstvi bakterii, coz se teda jeste musim zeptat a pokud nemam zadne obtize jako ze nemam, tak se to pry muze nekdy i stat tim, ze jak se v tehu hodne prokrvujeme v oblasti delohy, tak je prokrveny i mocovy mechyr a ze tam pak muze par leukocytu proklouznout z krve ve tkani…
Tak to jen vysveteni pro ty, kterym by se to nahodou taky stalo. Ja tam jdu jeste dneska na prohlidku, tak se zeptam na ty bakterie a uvidime.
Jinak na vsechny peniciliny jsem zrovna alergicka, tak v nejhorsim kdyby trvali na lecbe, doufam ze budou mit i jina mene agresivni antibiotika.
""http://newtickers.bump-and-beyond.com/27/2715/271527.png:http://newtickers.bump-and-beyond.com/…5/271527.png
Aho holciny,
tak vite jak to nakonec dopadlo u doktorky? No fraska. Zjistila, ze kdyz jsem s ni mluvila po telefonu, ze se koukala na ten prvni vysledek a ze ten druhy uz byl v poradku, leukocyty nula… ![]()
OBNOVUJI DISKUZI
Moje kamarádka má velké zdravotní problémy trvající už několik let.
Během roku má třeba 7× ATB, stěry vycházejí negativně. Neustále má zvětšené uzliny, horečky a bolesti v krku.
Doktoři si ji přehazují, jak horký brambor.
Už v prvním těhotenství před 4.5 lety měla zvýšené leukocyty, ale gynekolog ji na to nic neřekl.
V dalším těhotenství to samé. Nyní je 5 měsíců po druhém porodu a její zdravotní stav je hrozný.
Leukocyty má 13-14 (mez je do 10), má neustále 39 horečky, plnou pusu aftů, čepy na mandlích.
Obvoďačka ji neustále cpe ATB, ORL ji řekl, že to není infekční a tudíž ji ATB nedoporučuje. Druhá ORL ji cpe už rok a půl homeopatikama.
Nyní ji alergologickoimunologický odběr vyšel negativní a prý ji nemají na co léčit…
Ale nikdo neřeší ty leukocyty. nevíte někdo, kam se má kamarádka obrátit?
Nikdo s tím nic nedělá a už je z toho opravdu špatná. Díky za reakce
ATB jsou na prd, akorát si zničí imunitu. Teď bojuje tchán s něčím podobným. Nemá horečky, ale má zvětšené uzliny, v puse se mu dělají afty a hnusný povlak na jazyku. Celkově fyzicky se cítí špatně. Dobral několikáté atb, stěry negativní. Ale tu,,úrodu´´ v puse má prý nejspíš právě z těch atb, že jich měl už moc. Stěry má negativní…Taky nevíme moc co s ním. Trvá to cca 3-4měsíce
Ahoj. Jsem dneska 18+0 a prisly výsledky z krve a mám Leukocyty na hodnotě 10,5. Na OGTT mám jít co nejdřív. Má s tím někdo zkušenost? Vím že budu muset na tu glukozu aby to věděli, ale vypadá to na cukrovku? ![]()