Sazenice stromků podnikání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Co to znamená, že máš zázemí? My jsme menší firma, která občas zalesňuje, ale není to naší hlavní náplní. Ale i tak bereme ročně desetitisíce sazenic. A to několik druhů a velikosti. Občas některé je problém sehnat. Takže zájem by asi byl. Spíš jestli bys zvládla tolik sazenic vypěstovat a měla na to prostor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
Co to znamená, že máš zázemí? My jsme menší firma, která občas zalesňuje, ale není to naší hlavní náplní. Ale i tak bereme ročně desetitisíce sazenic. A to několik druhů a velikosti. Občas některé je problém sehnat. Takže zájem by asi byl. Spíš jestli bys zvládla tolik sazenic vypěstovat a měla na to prostor.
Děkuji za odpověď, na mysli mám venkovské prostředí - oplocené pozemky, dobrý zdroj vody, přírodní sklípky ve skále.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď, na mysli mám venkovské prostředí - oplocené pozemky, dobrý zdroj vody, přírodní sklípky ve skále.
A nějaká technika? Lidi? Nemyslím si, že by to šlo zvládnout v jednom člověku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však pěstuj. Své kupce si to najde. U nás se jeden zaměřuje na ovocné keře a stromy.
To víš, že je zájem. Postupně s toho udělal takové zahradnictví. Letos potřebuji keře angreštů, rybízů, maliny atd. různé ovocné. Brala bych i netradiční keře, stromky, které se u nás běžně nepěstují. Dají se sehnat leda semena. Já bych raději koupila hotový stromek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
A nějaká technika? Lidi? Nemyslím si, že by to šlo zvládnout v jednom člověku.
Lidé kolem mám, co jsou na mateřské či v důchodu či jinak a jsou schopní kus práce.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Však pěstuj. Své kupce si to najde. U nás se jeden zaměřuje na ovocné keře a stromy.
To víš, že je zájem. Postupně s toho udělal takové zahradnictví. Letos potřebuji keře angreštů, rybízů, maliny atd. různé ovocné. Brala bych i netradiční keře, stromky, které se u nás běžně nepěstují. Dají se sehnat leda semena. Já bych raději koupila hotový stromek.
Ano a to přesně je taková jako moje vize a s kterou mám zkušenost. Sazenice a vzrostlé stromky ze semen. Mě baví shánět a klíčit atd ta semena, ale lidé vždy myslím rozhodně raději koupí předpěstované, obzvlášť když některé semena může být dost náročné nechat úspěšně vyklíčit.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
Mikro? Takže o kolika sazenicích se tu bavíme?
Mikro je myšleno, že bych hned nešla do něčeho velkého, a začala bych spíš různorodostí
- Citovat
- Upravit
Ještě postřeh. Využij toho, že lidi žijí na dědině. Auto a vozík. Naložit zásobu keřů a stromků. Když si zavoláš na obecní úřad a dojí do hlášení, že přijede prodejce. Lidi půjdou jak na lep. Nám takhle jezdí různí prodejci od věci, dvojí prodejci vozí vajíčka, borůvky, maso (přestože tady je řeznictví). Lidi stejně koupí. On i ten náš stromkař hodí echo do hlášení, že bude jarní prodej. Pak má i během roku. Ale pochopitelně teď využije toho, že je lepší čas na sázení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
F. Leffler spustil šílenství okolo vícekmenů do menších zahrad, takže třeba vícekmenné stromy za slušnou cenu jsou docela nedostatkové zboží. Zaměřila bych se na medonosné stromy/keře, protože bychom měli do krajiny vrátit co nejvíc potravy pro včely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano a to přesně je taková jako moje vize a s kterou mám zkušenost. Sazenice a vzrostlé stromky ze semen. Mě baví shánět a klíčit atd ta semena, ale lidé vždy myslím rozhodně raději koupí předpěstované, obzvlášť když některé semena může být dost náročné nechat úspěšně vyklíčit.
Tak to je ale něco jiného než lesní školka. To je spíš zahradnictví. Pokud máš na mysli pěstovat něco, kam si přijde člověk pro pár sazenic, tak OK. Já předpokládala, že chceš založit něco, kam si budou firmy, které se tím zabývají, jezdit pro tisíce sazenic pro zalesňování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máš dost velké pole, louky. Určitě si zasaď co jde na prodej v jarních a podzimních měsících, ale zasaď i Vánoční stromky. Ať máš příjem na zimu. Za to ti lidi taky budou líbat ruce. Kolegyně takhle od místního pěstitele každý rok kupuje jeho výpěstek. On ani nezdražuje. My jsme za ten nejvyšší v nabídce dali 1400 nebo snad 1500,– v Mountfieldu a ona u něj za stejně vysoký platila 750,–. Naše Kavkazská jedle odešla a jí místní výpěstek držel, neopadával. Měla strom doma do února. Ona chodí každý rok jen k němu pro strom. Našel si své stálé zákazníky, kteří se vrací. To je cíl. Ti přivedou další zákazníky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sazenice lesních stromů se prodávají hodně levně, takže si myslím, že mikroškolka je nesmysl, spíš makroškolka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zahradnictvi, klidne uzkoprofilove a zacit s malem, uplne klidne.
A dreviny ze semen stopro, dneska uz se ze semen tolik nepestuje, vsechno to jsou „klony“ na agaru, takze poctivy kvalitni semenac je k nezaplaceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den, jsem sama na tři děti, to tedy není pointa, zatím zvládám, ale chtěla bych, už nad tím přemýšlím dávno, zkusit nějaké podnikání… Silné slovo, prostě něco kreativnějšího, co mohu dělat příležitostně i teď na rodičáku, a tak. Nápady jsem měla různé, ale již po několikáté uvažuji ( období ještě bez dětí ) o takové jako mikro lesní školce s nabídkou sazenic dřevin. Dělala jsem po gymnáziu lesní školu, nedodělala, ale experimentovala léta s rozmnožováním dřevin. Zázemí bych měla. Myslíte, že by bylo o něco takového zájem? Děkuji.