Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vysočina, my zatím doma v kořenáčcích, v pondělí mrzlo a známým pomrzlo dost, co dali už ven, okurky, jahody, rajčata… takže my až příští víkend.
Ale na netu jsem dopo četla, že zmrzlíci nebudou a vše může ven. ![]()
@Viking píše:
Zmrzlí se prý letos nekonají, takže dnes jdou rajský ven:)
Můžu se vetřít s dotazem? Jak moc rajčatům vadí přímé slunce (na terase otevřené na východ, jih i západ)?
Slunce rajčatům nevadí. My je máme na přímém slunci celý den a každý rok máme kalamitu
je se musí opravdu pravidelně zalévat. Zaléváme většinou večer, když jsou velká vedra tak i ráno.
Jo a sázet je budeme během příštího týdne - Vsetínsko
Já ještě nemám ani koupenou novou fólii na fóliovník
loni nám ji rozbily kroupy. Ale rodiče už mají zasazeno (severní Morava).
Zkusila jsem minulý víkend tři dát pokusně ven, dvě z nich zmrzly. Tak jsem se vyplašila a týden ještě počkám.
Už máme asi 3 týdny ve skeníku zasazeno. Děti nutně potřebovaly zasazovat. Když jsem je viděla, jak hrabou v tý hlíně, ulamujou větvičky apod., tak jsem si říkala, že by sazenice stejně zmrzly. A světe div se, sazenice rostou, jak prokoplý. Asi ta dětská láska je hřeje, nebo kýho vejra ![]()
Nevim, kdy je babicka dala ven, ale dnes jsem koukala a maji uz skoro metr a nektere uz zacinaji kvest. JČ
V Brně, co jsem viděla, sázeli někteří už začátkem dubna. Já v půlce. A krásně rostou ![]()
Hm, tak jako že by mrzlo, to ne. Ovšem jestli neuplavou, tak shnijou:(
Ja je dala ven prave az včera, aby nahodou z toho deste nechytla plisen- ted uz ma byt zase celkem pekne
![]()
Ahoj
chtěla jsem se zeptat, dala jsem ještě pár semínek rajčat do truhlíku není už na to pozdě ![]()
@plaminek semínek? To už je pozdě. Kup si radši na trhu sazeničky a dej je do truhlíku.
Vy co žijete na severu? Jen pro inspiraci, za chvíli to začne ![]()