Sběr papíru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
19.3.17 13:19

Když jsem ještě pracovala v jedné prodejně, tak k nám jednou za měsíc jezdil pán s dodávkou, nabral rozřezané kartony, katalogy a měl pokaždé plné auto, takže tak to asi jde. Neměl žádnou „firmu“ jen se v místních obchodech domluvil a odvážel to, majitelé byli rádi, že to nemusí řešit a někam odvážet sami :nevim:

@Anonymní píše:
Radeji anonym… Dnes se za to fakt stydim :oops: Jeden cas jsem byla sama se synem a byli jsme na tom opravdu financne spatne. Sbirala jsem papir… Jablka, jerabiny, sipky, orechy a bezinky.. Ano, byl to fajn privydelek. V tu dobu mi to opravdu pomohlo. Ale byly to hodiny a hodiny prace, ono natrhat kilo sipku neni perdel… O potrhanych rukach ani nemluvim… No jsem rada ze uz toto nikdy delat nemusim.

Nemáš se za co stydět, upřímně obdivuji takhle silné ženy, máš mojí poklonu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
19.3.17 13:27
@martina.se píše:
Co myslíte, že dělají bezdomáči a vychcanci? vybírají kontejnery na papír a ve velkém to kradou a vozí do sběru.. vydělat se tim dál, ale kde legálně brát papír :think:

Upřímně, zrovna tahle krádež mě nechává klidnou, neb díky nim mám kam ten papír nacpat a ne chodit sondovat a čekat, až to svozová společnost vysype a letět tam hned ten den, abych to měla kam nacpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.3.17 13:33

@Enmamma a kde ho chceš sbírat? Z toho bych vycházela.
My sbíráme pro synovce do školy. Odevzdávají 2× za rok. Sbíráme my, tchán s partnerkou, tchánova sestra, tchýně s manželem, moji rodiče. Za půl roku dáme dohromady 200-300 kg a to odebíráme dohormady asi 3× noviny a 15 časopisů. K tomu nesčetně letáků.
Jinak u nás v ulici to sbírá jeden chlápek, ale ten denně obchází obchody a kontejnery. To se pak asi dá považovat za přivýdělek.

• Citovat
  • Upravit
20767
19.3.17 13:37
@martina.se píše:
Co myslíte, že dělají bezdomáči a vychcanci? vybírají kontejnery na papír a ve velkém to kradou a vozí do sběru.. vydělat se tim dál, ale kde legálně brát papír :think:

Zrovna tohle mě vůbec netankuje, s jedním pánem se tu už znám a dávám to přímo jemu, jezdí s vozíčkem pravidelně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.3.17 13:45

Nesbiram na privydelek, ale trosku deckam do skolky/skoly sber. A soused si dela brikety papirove.
Ale sak zkus neco za to asi bude, jako brigada dobre. Letaky cpou vsude a temer kazdy je vyhazuje, tak treba se poptat, nekomu i muzes usetrit cas, ze se s tim nemusi otravovat, svazovat to a resit prepravu nekde na sber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.3.17 13:49
@radkka píše:
Když jsem ještě pracovala v jedné prodejně, tak k nám jednou za měsíc jezdil pán s dodávkou, nabral rozřezané kartony, katalogy a měl pokaždé plné auto, takže tak to asi jde. Neměl žádnou „firmu“ jen se v místních obchodech domluvil a odvážel to, majitelé byli rádi, že to nemusí řešit a někam odvážet sami :nevim:Nemáš se za co stydět, upřímně obdivuji takhle silné ženy, máš mojí poklonu :hug:

Moc děkuji. Já už dělám vše, kromě pouliční sociální pracovnice a vybíračky popelnic. Někdy dělám opravdu dobře honorovanou odbornou práci a když není, jsem schopná sbírat i papír. Nestydím se za žádnou slušnou práci. Máme vysoké platby a peníze musím sehnat i kdybych měla duši vypustit. Chtěla jsem se nechat testovat i na léky, ale to mi přítelkyně zatrhla, abych splnila požadavky na testování, musela bych vysadit léky, které beru a nebylo by mi zrovna nejlépe. Také bych musela přestat kouřit a v tom zápřahu, v kterém jsem, by to bylo opravdu hodně těžké. Samozřejmě, že jako hlavní důvod je, že přeci do sebe nenechám bezdůvodně cpát léky na něco, čím netrpím. Sbírání papíru mám ale dovoleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.3.17 13:53

Známá to tak má. Letáky, časopisy… Jednou za čas to odveze do sběru, je to, ale jen pár kaček. Ona to má doma do kasičky, kdyby náhodou.

Na to, aby to byla nějaký pravidelný přivídělek, by jsi musela mít nějaký velko zdroj a nebo víc menších

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.3.17 16:36
@Anonymní píše:
Radeji anonym… Dnes se za to fakt stydim :oops: Jeden cas jsem byla sama se synem a byli jsme na tom opravdu financne spatne. Sbirala jsem papir… Jablka, jerabiny, sipky, orechy a bezinky.. Ano, byl to fajn privydelek. V tu dobu mi to opravdu pomohlo. Ale byly to hodiny a hodiny prace, ono natrhat kilo sipku neni perdel… O potrhanych rukach ani nemluvim… No jsem rada ze uz toto nikdy delat nemusim.

Já za sebe taky hodnotím :palec: :potlesk: Opravdu, na takové práci není nic, za co by ses měla stydět. Je těžká, tvrdá a spousta lidí raději bude fňukat, že nemá na jídlo. Tys měla nápad a realizovala jsi ho, neodradilo Tě, že to stálo hodně práce. Udělalas to, co bylo ve Tvých silách, abys uživila rodinu. Jsi dobrá :pankac: Skvělé je, že teď už jste na tom lépe. A nedivím se, že jste, když máš takový zdravý přístup k řešení problémů. Můžeš být na sebe hrdá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.3.17 23:34

Už máme doma 60 kg papíru :mrgreen: Já vím, že to není žádný zázrak, ale nějaká kačka z toho bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
19.3.17 23:58
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, zrovna tahle krádež mě nechává klidnou, neb díky nim mám kam ten papír nacpat a ne chodit sondovat a čekat, až to svozová společnost vysype a letět tam hned ten den, abych to měla kam nacpat.

Jo, taky tak. Jediné, co mě vytáčí, je když někteří rozhrabou kontejner tak, že je pak bordel po celé ulici. Někdy k tomu stačí i fakt, že někdo nechá otevřený dekl plus vítr, ale občas vidím, jak se tam někdo vysloveně „rochní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
20.3.17 00:03
@Enmamma píše:
Už máme doma 60 kg papíru :mrgreen: Já vím, že to není žádný zázrak, ale nějaká kačka z toho bude :mrgreen:

Přestaň kouřit a hned z toho budou další kačky navíc. Můj kamarád přestal kouřit tak, že za každou koupenou krabičku si dal stejný obnos do neotvíratelné kasičky (koupil za stovku, tak další stovku dal do krabičky), a otevřel to po roce, spočítal, a řekl „definitivně končím“ - od té doby si nezapálil (a za ty prachy jel na super dovolenou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.3.17 00:06
@zrcadlo píše:
Přestaň kouřit a hned z toho budou další kačky navíc. Můj kamarád přestal kouřit tak, že za každou koupenou krabičku si dal stejný obnos do neotvíratelné kasičky (koupil za stovku, tak další stovku dal do krabičky), a otevřel to po roce, spočítal, a řekl „definitivně končím“ - od té doby si nezapálil (a za ty prachy jel na super dovolenou).
:palec: Tak to udělal pěkně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.3.17 01:28
@zrcadlo píše:

Ono se to lehce řekne a hůř provede. Celý život makám jak divá. V jednu dobu jsem měla i dva HPP a jednu brigádu. Natažená na gauči si dovedu představit odnaučování kouřit, v poklusu s jazykem na vestě to jde ale hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.17 05:30

@Enmamma jeď do SAPY. Tam u každý haly je kartonů, že budeš mít plný auto za chvilku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.3.17 07:46
@strýček sally píše:
@Enmamma jeď do SAPY. Tam u každý haly je kartonů, že budeš mít plný auto za chvilku. ;)

Díky za typ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital