Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny. Stala se někomu podobná situace? Můj gynekolog mě objednal na screening ve 12. týdnu do Predika ve Zlíně. Dal mi termín, ale já v tu dobu opravdu nemám kam dát 2leťáka. Prostě není kam a chůvu platit nebudu. Se mnou nesmí. Neposunou mi to ani o půl hodiny, abych měla aspoň šanci dát dítě na hlídání. Tak jsem Prediko zrušila a objednala se na screening do baťovky. Tam mi dali termín, který mi pasuje, hlídání nebude problém. A tak jsem volala svoji gyneko, že teda nevím jak to je s krví, co mi brali na screening, ale že Prediko jsem zrušila a ať to pošlou do baťovky. A vypadalo, že s tím mají docela problém. Mám čekat komplikace, že jim do baťovky ty výsledky krve nepošlou nebo si to vyřídí mezi sebou? Podotýkám, že o termínu v Prediku se se mnou nikdo nebavil, dali mi to černé na bílém jako hotovou věc, ať si asi děcko uvážu před barákem u sloupu jak psa, nebo nevím jak si to představujou a ještě byli vykulení, že jsem to zrušila. Aby se z toho covidu nepotento ![]()
Bych to dítě vzala sebou a vůbec se jich neptala. Výsledky krve bych si od nich vyžádala ať je můžou dát dohromady tam kde ti budou dělat utz.
Taky bych neřešila a dítě vzala s sebou
Zbytečně jsi si to zkomplikovala.
Tak ten termín většinou člověk ví 14 dní dopředu, to je i tak problém zařídit hlídání? Ve spoustě dětských skupin a miniskolek existuje možnost jednorázového hlídání, to by taky nešlo? Manžel, kamaradi, babičky, teticky, sourozenci, sousedi…? Nikdo nic? Pokud to fakt nejde, tak se na řešení neptej tady, ale u těch doktorů. Když ses objednavala na to druhe místo, mělas rovnou říct že krev ti už brali jinde, tak jeslti si přeposlání zajistí, nebo to máš zajistit ty nebo ti ji vezmou znovu… půl minuta mluvení a řešení víš hned.
Na bstovce berou krev v den screeningu. A dítě můžete mít sebou…gynekolog je kkt
@JancaS84 už nevezmu, už jsem se objednala jinde, v tu dobu bude tatínek doma, tak to bude fajn, mám to do Zlína 60 km, tak bude lepší, když nepojede, kor teď v tom počasí, ldy pořád sněží a cesty jsou dost nejisté
ale ten přístup mě zarazil. Dítě tam nesmí a termín neposunou, mají plno. A po… se. Spíš by mě zajímalo co s tou krví, já ty výsledky nemám, oni si to posílají mezi sebou automaticky. Nic mi k tomu neřekli, když jsem se ptala, jestli to pošlou do baťovky. Jenom něco ve stylu že si to snad pošlou mezi sebou
tak já nevím jestli to mám řešit já nebo na to kašlat, že to nějak dopadne. Nebo volat na gyneko, asi jo, příští týden tam zavolám jestli ty výsledky mi dají nebo je tam poslali.
@JancaS84 píše:
Bych to dítě vzala sebou a vůbec se jich neptala.
@unuděná píše:
Taky bych neřešila a dítě vzala s sebouZbytečně jsi si to zkomplikovala.
Tak to bych si osobně tedy netroufla… risknout, že mi tam pak ve finále řeknou „pardon, ale s dítětem Vás sem prostě nevezmeme, na shledanou a vyřiďte si to se svým lékařem“… to bych si to taky radši zařídila někde jinde.
@Asterea píše:
Podotýkám, že o termínu v Prediku se se mnou nikdo nebavil, dali mi to černé na bílém jako hotovou věc, ať si asi děcko uvážu před barákem u sloupu jak psa, nebo nevím jak si to představujou a ještě byli vykulení, že jsem to zrušila. Aby se z toho covidu nepotento
Dali Ti to sice jako hotovou věc, ale zcela jistě ne ze dne na den, nýbrž dostatečně dlouho dopředu - takže ano, v podstatě máš pravdu. To, že máš druhé dítě, je Tvoje starost a zařiď si to, jak chceš - jiní mají zase povinnosti v zaměstnání nebo jakékoli jiné komplikace… to je celkem normální u specializovanějších vyřešení, holt si to každý musí zařídit.
Jezis ty jsi hysterka, proste priste zaplat chuvu. Jsi mela s druhym ditetem pockat, taky bys mohla byt pulku těhotenství hospitalizovana nebo chodit mnohem casteji na odborne vysetreji.
Takhle jim to komplikovat… nechapu
@Asterea píše:
Zdravím všechny. Stala se někomu podobná situace? Můj gynekolog mě objednal na screening ve 12. týdnu do Predika ve Zlíně. Dal mi termín, ale já v tu dobu opravdu nemám kam dát 2leťáka. Prostě není kam a chůvu platit nebudu. Se mnou nesmí. Neposunou mi to ani o půl hodiny, abych měla aspoň šanci dát dítě na hlídání. Tak jsem Prediko zrušila a objednala se na screening do baťovky. Tam mi dali termín, který mi pasuje, hlídání nebude problém. A tak jsem volala svoji gyneko, že teda nevím jak to je s krví, co mi brali na screening, ale že Prediko jsem zrušila a ať to pošlou do baťovky. A vypadalo, že s tím mají docela problém. Mám čekat komplikace, že jim do baťovky ty výsledky krve nepošlou nebo si to vyřídí mezi sebou? Podotýkám, že o termínu v Prediku se se mnou nikdo nebavil, dali mi to černé na bílém jako hotovou věc, ať si asi děcko uvážu před barákem u sloupu jak psa, nebo nevím jak si to představujou a ještě byli vykulení, že jsem to zrušila. Aby se z toho covidu nepotento
Já bych poprosila kamarádku. Ale když už jsi to zrušila, musíš se modlit, aby výsledky přeposlali…
@Midaku nemám hlídání v tu konkrétní dobu. Měla bych o hodinu pozděj, to jsem zjišťovala. Což u nich nelze. Nepotřebuju se tady zpovídat, proč nemám hlídání. Prostě nemám. O tom nechci a nebudu diskutovat. Máte zkušenost, poradíte? Jestli ne, tak si nechte svoje rozumy, děkuji.
@Asterea píše:
@Midaku nemám hlídání v tu konkrétní dobu. Měla bych o hodinu pozděj, to jsem zjišťovala. Což u nich nelze. Nepotřebuju se tady zpovídat, proč nemám hlídání. Prostě nemám. O tom nechci a nebudu diskutovat. Máte zkušenost, poradíte? Jestli ne, tak si nechte svoje rozumy, děkuji.
A když zítra bude muset nastoupit do nemocnice, manža taky nebude mít čas a ty podepíšeš reverz?
Pacienti někdy mají přehnaně futuristické představy o elektronizaci zdravotnictví - nikdy nešlo předávání dokumnetů obzvláště hladce a momentálně, kdy je třeba všechno opatřit xterem souhlasů a kódovat, to vážně není snažší.
Dobré je nepředpokládat (že se doktor v Ostravě podívá na zprávu z hospitalizace v Olomouci) a ptát se. Jak by to bylo nejšikovnější? můžete to nějak poslat, mám si pro to přijít…
Liší se to pracoviště od pracoviště.
@Asterea ty máš naladicku…za radu se říká děkuji, pokud to slovo teda znáš. Poradila jsem ti spouští způsobů hlídání pro případy že by tě třeba něco z toho nenapadlo. Taky jsem poradila, že nejrychleji zjistíš odpověď tak, že dotyčnému lékaři nebo centru zavoláš. Jak prosté… ale to se ti evidentně nezdá, ty sis totiž přišla jen zanadavat, jak jsou všichni blbí, že neprizpusobi chod lékařského pracoviště tvému hlídání…
@Russet
Kamarádka má nemocné děti, druhá taky, třetí čerstvé miminko. Zbytek je pracující. Já to mám 60 km, takže tím zabiju půl dne, tak dlouho malého nenechám s pro něho cizím člověkem. To by jenom řval a řval
Babičky jedna covid, druhá má ten den zubaře. Dědečky nemáme, tetičky strýčky nemáme. Chlap v práci musí být aspoň do 10 hodin, pokud nemá potvrzení od doktora, volno nedostane, mají půlku lidí marod.
@Asterea píše:
@Russet
Kamarádka má nemocné děti, druhá taky, třetí čerstvé miminko. Zbytek je pracující. Já to mám 60 km, takže tím zabiju půl dne, tak dlouho malého nenechám s pro něho cizím člověkem. To by jenom řval a řvalBabičky jedna covid, druhá má ten den zubaře. Dědečky nemáme, tetičky strýčky nemáme. Chlap v práci musí být aspoň do 10 hodin, pokud nemá potvrzení od doktora, volno nedostane, mají půlku lidí marod.
A když ty lehneš, stane se co?