Screening v 1. trimestru- jak probíhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
9.5.13 16:05

Minulý týden mi brali krev a po týdnu UTZ. Výsledek řekl hned a dostala jsem zprávu do ruky.ted tu zase hledám něco o nosní kůstce, jsem magor, místo, abych se radovala :?. Ale kamarádka byla taky v kolíně a nějakou hodnotu měla špatně, takže ji dělali nějaký rozšířený screeniing a tam až zkoumali jestli je nosní kůstka. jsem taky ráda, že přítel prcka viděl a je to pro něj víc reálné než ten můj špek na břiše a větší prsa :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzakapounek
9.5.13 16:12

Já jsem také četla o té nosní kůstce, že nemusí být a nemusí to znamenat nic špatného: http://www.naseporodnice.cz/…rimestru.php
Důležité je, že celkově jsou výsledky v pořádku, buď v klidu :-)ale rozumím Ti, já taky když je problém, tak sednu na net a hledám… :-)

• Citovat
  • Upravit
74
9.5.13 16:14

Držím pěsti a zítra si to užijte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
9.5.13 16:21

Ještě jsem našla komentář jedné maminy k tomuhle tématu. Takže tak a já na to prdim a jdu se radovat nebo bude prcek nervák už břiše ;)

(Byla jsem na screeningu u MUDr. Břešťáka v Praze a po mém dotazu, zda vidí nosní kůstku, mi velice slušně, leč již dost unaveně sdělil, že n. k. je dnes vzhledem k metodě zjišťování míry rizika postižení pouze doplňkově sledovaný ukazatel a naznačil, že se na něj ženy v ČR z neznámých důvodů (že by internet?) upínají jako na prokazatelné potvrzení možné vady.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzakapounek
9.5.13 16:24

Přesně tak :potlesk: :) měj se krásně a ať je vše jen nej a v pořádku! :hug:

• Citovat
  • Upravit
470
23.1.17 18:33

Dnes jsem byla na 1 screeningu. Ultrazvuk dopadl dobře, šíjové projasnění nízké 1,3mm. Jen odběr krve byl hraniční Volný beta-hCG 31,2IU/I Ekvivalentní 0,49 MoM
PAPP-A 1,410 IU/I Ekvivalntní 1 MoM. V laboratoři doporučili ještě odběr krve v 16tt. Jinak celkový výsledek s přepočítání s ultrazvukem je negativní. Měla jste to také některá tak? Mám se bát? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
23.1.17 19:24

@Mefag-r Neboj se :D mě vyšla vyšší PAPP-A než měla, byla jsem na genetice.. a teď na druhém screeningu už vše v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
23.1.17 19:36

Já jsem byla na odběru krve ráno a hned pak jsem měla ultrazvuk. A ihned při odběru mi sestra říkala, že berou krev ještě v 16. týdnu a teprve pak jsou výsledky. Ale jak vidím, tak praxe lékařů jsou různé ;) neboj, určitě bude vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
23.1.17 20:05

Ženský děkuji. Jinak ultrazvuk byl vpořádku, ale s tímhle nemám zkušenost. Ani nevím jestli je to špatně. To budou nervy do toho 16tt :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.17 08:57

Ahoj ženy, prosím rady.. zítra si jdu pro žádanku do laboratoře na odběry krve kvůi screeningu.. jdu do nemocnice, můj gyn to nedělá.. chci se zeptat, mám jít na lačno? Sestra snad říkala, že ne, ale někde jsem četla, že jim to bylo doporučeno. Pít mohu a co jíst sladké? Blbé otázky, ale hcci mít jistotu. Dále se chci zeptat, kolik asi berou krve, dost špatně mi teče krev a dost blbě mi jí nabírají.. A platit budu už tedka za ten odběr, nebo až při sono, nevíte? Kolik je asi tak cena, já netuším..plus mínus? A nejdůležitější otázka..výsledky krve mi dají vědět, nebo se to dovím až se screeningem? Nebo respektive, zda budu vědět výsledky krve předem, pak mě bude čekat sono a udělají komplet výsledek, nebo mi tu krev taky řeknou až při sonu? Jde mi o to, že bych si ráda oddechla, že krev je třeba v pořádku..V době porodu mi bude už 35, navíc jsem po IVF v nativu, nevím, co tam vše zohledňují takže mám trošku bobky.., ale věřím, že to dobře dopadne. Jo a jdu na sono mezi koncem 13. a zač. 14 týdne, je to ok? Dr. říkal, že se to dělá až do 14.tého..tak snad ano. Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
2249
22.5.17 09:00

Brali mi tři zkumavky, na lačno, screening mě jednou stál 1300 a podruhé 1600 korun.
Výsledky jednou poslali, pak přímo do toho centra a tam mi i řekli všechny výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
22.5.17 09:05

Platila jsem 1000-VZP propácí, neměla jsem jíst ani pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
22.5.17 09:06
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, prosím rady.. zítra si jdu pro žádanku do laboratoře na odběry krve kvůi screeningu.. jdu do nemocnice, můj gyn to nedělá.. chci se zeptat, mám jít na lačno? Sestra snad říkala, že ne, ale někde jsem četla, že jim to bylo doporučeno. Pít mohu a co jíst sladké? Blbé otázky, ale hcci mít jistotu. Dále se chci zeptat, kolik asi berou krve, dost špatně mi teče krev a dost blbě mi jí nabírají.. A platit budu už tedka za ten odběr, nebo až při sono, nevíte? Kolik je asi tak cena, já netuším..plus mínus? A nejdůležitější otázka..výsledky krve mi dají vědět, nebo se to dovím až se screeningem? Nebo respektive, zda budu vědět výsledky krve předem, pak mě bude čekat sono a udělají komplet výsledek, nebo mi tu krev taky řeknou až při sonu? Jde mi o to, že bych si ráda oddechla, že krev je třeba v pořádku..V době porodu mi bude už 35, navíc jsem po IVF v nativu, nevím, co tam vše zohledňují takže mám trošku bobky.., ale věřím, že to dobře dopadne. Jo a jdu na sono mezi koncem 13. a zač. 14 týdne, je to ok? Dr. říkal, že se to dělá až do 14.tého..tak snad ano. Děkuji moc.

Před odběrem na screening můžeš normálně jíst. Nezajímá je hladina cukru, ale markry, které by mohly znamenat genetické vady plodu. Berou 1 zkumavku, to dáš. Pro mně byl mnohem horší odběr 5-ti zkumavek u mojí dr. na cukr a pohlavní choroby a krevní obraz a tak, co dělají ve 12. tt. Výsledky kompletují s výsledky NT screeningu z UTZ. Takže se je nedozvíš dřív, než budou moci hodnotit i ten UTZ. Cena asi jak kde. Ale obecně od 500 do 1500 Kč. Já jdu na UTZ ve 13 týdnu a tvářili se, že už je to skoro na hraně. Ale asi záleží na zařízení, kde ti to dělají. Obecně lze až do 14. tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.17 09:09

Screening z krve jsem měla na dvakrát. Poprvé se nejednalo pouze o genetiku, ale zároveň mi nabrali i laboratoř - tam jsem musela přijít na lačno. Odebíralo se toho fakt hodně (možná takových téměř 10 zkumavek…přesně jsem je nepočítala).
Podruhé už byly pouze 2 zkumavky na genetiku, tam jsem na lačno jít nemusela.
Za krev jsem nikdy neplatila nic…až následně za ultrazvuk (1000,–). Výsledky mi zdělil můj gynekolog na následné prohlídce, pokud by bylo něco špatně, sestřička by mi volala dříve. Ale tohle bude na domluvě, v každé ordinaci a možná i laboratoři budou mít jiné zvyklosti a nedá se paušalizovat.
Ultrazvuk mi dělal doktor ve 14tt. - takže ano, je to v pořádku. ;)

• Citovat
  • Upravit
10683
22.5.17 09:34

Na screening co se tyka odberu jsem musela byt na lacno, ale brali mi krev i na neco jineho, celkem 4 zkumavky. Platila jsem az po ultrazvuku, 1500,–, tisicovku mi proplatila pojistovna. Je mi 38 a screening mi vysel negativni, nejvetsi riziko down 1:2466. Bala jsem se vysledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí