Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla jsem na screeningu před 3 týdny, sestřička, která mi domlouvala v nemocnici termín říkala, ať jdu nalačno, tak jsem nejedla. Pak při odběru krve se mě sestřička ptala, jestli se mě nedělá při odběru krve špatně, tak jsem říkala, že ne, jen jsem hodně hladová, tak snad to bude dobré a ona se začala podivovat, proč jsem se nenajedla, že se to u tohohle odběru může, tak nevím
Pít se rozhodně může, čistá voda ničemu nevadí, hlavně, když ti špatně teče krev je důležité se dostatečně ráno zavodnit ![]()
@Jindřiš negativní je tedy dobře, že ano..já jsem v tom ještě mimo..
největší riziko down..ta hodnota, jak píšeš, je ale dobrá že? Myslíš to tak, že nejhůře ti vyšel down, jak píšeš, ale přesto to bylo negativní..a v době testu ti bylo už 38 ano? Od jaké hodnoty bych mohla být relativn v klidu.. a co tak vychází hůř, krev či screen? četla jsem, že utz je přesnější..
na začátku těhu jsem měla dvě dutiny na sonu, jedna s embryem a druhá prázdná, nevím co to bylo.. trošku se obávám, zda to nebylo nevyvinuté dvojče - rozdělené z jednoho, u toho jsem četla, že může způsobovat pak horší hodnoty..nemáe zkušenost? druhá dutina už teda zmizela..
Ano, negativni je dobre a nejhur vysel down, popravde cekala jsem vetsi riziko, kvuli veku a v dobe odberu mi bylo 38. Popravde jsem se o tu hranici negativni pozitivni nezajimala, rekla jsem si, ze se dopredu nebudu nervovat a resit to budu az jak to dopadne.
@Jindřiš děkuji..
Jo máš pravdu… radši na to tak nebudu myslet..
až kdyby nedej Bůh něco..
Díky za info.
Šla jsem nalačno, pila jsem vodu předtím. Ani jsem to nevěděla, ale testovali mi i cukr a na ten mě dr poslal ještě jednou, protože mi vyšla hraniční hodnota. Takže já bych si bývala dávala pozor, co jím, už den předem. Bych si ušetřila jednu cestu. Brali mi asi tři zkumavky. Nevím jistě.
Výsledky jsem se dozvěděla zároveň s UTZ a pak na kontrole u dr právě mluvil o tom cukru.
Platila jsem za ten screening 500 Kč. Překvapilo mě, že tak málo.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, proč se udává váha při screeningu? Dnes jsem bla na odběrech a sestra chtěla váhu, ale tak jsem dala odhad..protože jsem se zrovna vážila pár dní před a jedna váha mi měří 57,5 a druhá 61,3..a nevím, co je pravda, řekla jsem 60..jak velkou roli udání váhy hraje a hlavně, proč to potřebují..to se dává až při konci vyhodnocení -tudíž krev, váha, věk a sono? díky
Ahoj. No já váhu teda neudávala… Jen mi vzali krev zrovna jsme to zaplatila a pak počkala v čekárně a šla na UZ… večer mi volali výsledky krve
@Kajka9 Hm, tak to má dobrý..já budu čekat tři týdny na utz..kde se dovím i výslekdy krve.. ![]()
@Anonymní píše:
@Kajka9 Hm, tak to má dobrý..já budu čekat tři týdny na utz..kde se dovím i výslekdy krve..
Ale já byla až 13+3 na screeningu..většinou co berou krev do předu tak se bere tak 12tt a screening je okolo 13tt..mě to dělali za ráz takže až 13+3 a dělá se do 13+6
Takžže ono to tak výjde na stejno..Horší by bylo kdyby vzali krev zrovna v den UZ a výsledky by byly pak za 14 dní to tu holky psali že to taky tak měli..