Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj tak nejdřive ti vezmou krev a pak asik za 14 dní přijdeš na ultrazvuk kde budou koukat na mimink budou se mu koukat na mozek a hledat nostní kustku a měřit šijov= projasnění. Vubec to nebolí a vysledky budeš vědět hned udělaji zavěr stve krve a s zltrazvuku. jinak se kouknou jestli ma vše co ma mit neboj se určitě to dopadne dobře držím palečky
Mně vzali krev a vyšetření dělali ve stejný den.
Informace najdeš třeba tady
Já si to užila, konečně jsem viděla miminko na hodně kvalitním ultrazvuku, doktor mi popisoval, na co se právě dívá, počítali jsme prsty a tak ![]()
A zaplatila jsem si i fotku.
Takže se neboj, ale těš se
![]()
Ja na tom byla v Pze-Podoli.Jen ti vezmou krev a mne jeste ten den delali to vysetreni.Je to obycejny ultrazvuka,le delsi.Coz je super.Vse vidis,vse meri a kouka,jak se vyviji organy.Trvalo to asi 20minut,je pravda,ze se mala nechtela otocit,jinak to asi trva trochu kratsi cas.Ale vysledky mi rekli hned.Coz bylo super.A take jsem byla na nervy den predem jsem ani nespala a pak jsem se musela smat,ze celou noc nespim a nakonec bylo vse naprosto ok.
jak psaly holky. mě ještě doktor dával naměřené hodnoty do statistického sytsému a vyhodnocoval riziko vývojových vad (což se jinak dělá při tripltestech - ale v prvním trimestru je to jistější, tripltesty bývají falešně pozitivní). u mě to je tak, že v 10tt byl odběr krve, ve 12tt UTZ a ještě jdu v 16tt do Gennetu na další odběr krve. konečné výsledky budou z těchto tří měření.
buď absolutně v klidu, vše bude OK. stres miminku nesvědčí!
(a hlavně moc nesurfuj na netu a nečti všechny ty příběhy se špatným koncem
)
Ahoj SARO, pred casem jsme si psaly ve stejne diskusi o MUDr. Kunesovi z Nataliny
. Chci se zeptat, do Podoli te na ten prvni velky UZ poslali z ordinace ? a jak dopredu jsi se musela objednavat ? ja jdu teprve zitra na potvrzeni pripadneho teh. do ordinace, mohla bych byt tak 8tt. ..diky !
Zítra mě čeká screening v 1.trimestru v Podolí, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti, jestli nevíte, zda na ultrazvuk s sebou mohu vzít partnera? Někde jsem se dočetla, že je to možné… a výsledky mi řeknou hned osobně, nebo později telefonicky? Děkuji za radu. Zuzka
Ahojky, byla jsem na tom ve 12 tt. Nejdřív jsem šla na ultrazvuk, tam Dr. koukal na nosní kůstku, jestli se dobře vyvíjí, na mozek, kosti na rukách a nohách, jestli máme všechny prstíky a tak…:-) Všechno u toho vykládal a říkal, že je vše OK. A protože jsem měla podle ultrazvuku vše OK, tak říkal, že odběr krve na DS není nutný (v tom 12 tt), ale jestli ho chci, tak si ho můžu zaplatit. Stál myslím 1200,–. Výsledek byl za týden. A pak jsem na ten samý odběr šla ještě v 16 tt a tam je hrazen pojišťovnou. Výsledek taky do týdne:-) Můj Dr. říkal, že ten v 16 tt by měl stačit, ale proč si ho neudělat raději dvakrát, když je ta možnost, že..:-)
Jinak partnera tam určitě vzít můžeš.
Děkuji moc za radu, zní to báječně, těším se, že mimíska uvidím takhle „detailně“ a přítel bude taky nadšený. Může už být vidět pohlaví?
Na pohlaví si myslím je ještě dost brzo, pokud jsi kolem toho 12 tt. To by musel být nějakej super ultrazvuk
Nám pohlaví prozradili až v 21 tt. A to si na začátku toho UZ nebyl Dr. jistý.. Až ke konci se nám prcek otočil a ukázal pindíka
Týden na to jsme šli na ultrazvuk na kontrolu srdíčka malého a tam nám to taky potvrdili.. Na další jdu teď 20., tak doufám, že nenastala nějaká změna ![]()
Jsem 13+1 a taky mi můj gyn řekl, že pohlaví až ve 20.týdnu na velkém ultrazvuku… nevadí, bude to zatím pořád překvapení
Gratuluji k chlapečkovi, teď už je to asi jistota, když už to 2× potvrdili!
ať je vše pořád v pořádku ![]()
Děkuji:-) Taky držím palečky, ať máte všechny testíky v pohodě ![]()
Ahoj děvčata. Dnes jsem byla na prvotrimestrálním screeningu v Kolíně. Byla jsem hrozně nervozní. Protože nemám ráda, když nevím do čeho jdu, tak jsem měla načteno a ještě dělám ve zdravotnictví a doktorům nějak nevěřím. Doktor začal prohlížet, prcek válel sudy, to bylo hezké. Ale celou dobu Mudr. mlčel a prohlížel. Začala jsem mega nervozní, přítel když to viděl, tak mě chytil za ruku, to bylo hezké
.pak jsem se musela zeptat, zda je vše ok, tak jen zabručel, že ano. Nic jiného nám neříkal. Škoda, že jsem si díky tomu tolik neužila vidět mimčo společne s přítelem
. Ale vše ok.Jen mě zarazilo, že chybí zápis o přítomnosti nosní kůstky. Pak jsem se dočetla, že to není to nejdůležitější. Hlavně projasnění šíje a celkový výsledek spolu s odběry. Držím všem pěsti. ![]()
Ahoj Luci, tedy to věřím, že jsi byla mega nervózní, to bych taky byla! Doufám, že to u mě nebude probíhat tak v „tichosti“… Ale důležité je, že je vše OK, to je super
přítele také beru s sebou pro podporu a doufám, že z toho bude mít i zážitek
za jak dlouho Ti řekli výsledky po ultrazvuku?
Zdravím všechny zkušené
,jsem v 6tém týdnu a ráda bych věděla jak tohle vyšetření probíhá mám z toho docela obavy.Jsem objednaná v des.týdnu zatím jen na odběr krve a vyšetření bude posléze..Zajímalo by mě kdy mi řeknou výsledky,doufám že hned.Nekouřím nepiju ani jsem tomu nikdy neholdovala ani nikde v rodině nebyli s těhotenstvím problémy tak doufám že i já budu ok…Někdy se mi o tom zdá a strašně si přeji at je vše ok…prosím popište mi průběh toho vyšetření a podpořte budoucí starostlivou maminku (která by starostlivá taky nebyla že
)