Screening v 1. trimestru ANO či NE?

1357
14.5.09 23:57

Screening v 1. trimestru ANO či NE?

Ahoj chtěla bych znát Vaše názory na screening v 1. trimestru. Beru každý názor. Já jsem na vážkách, nerada bych něco zanedbala, ale zase nechci být za plašana. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5100
15.5.09 07:19

No, já jsewm si ho nechala udělat pro svůj klid, kdyby náhodou vyšly později špatně triple testy. A taky že jo. Takže mi pak nabíizeli amniocentézu, cožjsem odmítla a spoléhala na genetický utz ve 20tt a právě tenhle screening. A máme zdravou holčičku.
Ten screening je daleko přesnější, než triply, ty vychází pozitivní kde komu a pak je z toho člověk na nervy. Akorát se teda platí. U nás 1200.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
15.5.09 07:46

ahoj já si ho taky nechala dělat, chtěla jsem být v klidu, dr. mi řikal, že v tom prvním trimestru se některé vady dají odhalit lépe. My paltili 1100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.5.09 07:58

Já jsem rozhodně pro ANO. Při prvním těhu 1.NT screening nebyl nebo se mu tak neříkalo (na UZ jsem byla a na krvi taky), při druhém těhu jsem na něj už byla objednaná, ale bohužel pár dní před ním jsem byla na kyretáži, takže mi jen vzali krev a k UZ už nedošlo. Cena cca 1500 Kč. Sestra mi říkala, že je spolehlivější a i doktoři ho mají raději než tripple testy, jenže zatím pojišťovna hradí jen ty tripply. Výhodou NT screeningu je hlavně větší spolehlivost a také fakt, že se na případné vady přijde dřív. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
15.5.09 08:25

Jančo…taky jsem jednoznačně pro ANO......přesně, jak píše Mischni…taky jsem si ho nechala udělat, kdyby náhodou vyšly špatně triply, pač daleko spolehlivější je právě tenhle screening-a když ty triply špatně vyjdou-dá se přihlédnout k těmto výsledkům a není třeba nutná amniocentéza.
Co vím, tak většina genetiků opravdu k těmto výsledkům přihlíží 8)
Akorát je nutné se objednat opravdu do specializovaného centra, protože tyhle testy nemůže provádět „jen tak někdo“........a samozřejmě se to platí-já byla v Gennetu v Praze a platila jsem 1100,– korun.....
Tak hodně štěstí

Jo a hlavně se objednat včas-někde jsou i delší čekací doby-musí se provádět do -myslím 12+6tt-já tam byla opravdu na poslední chvíli(buhužel ne vlastní vinou-ležela jsem 14 dní v nemocnici s hematomem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
15.5.09 09:01

Kéž by mi nebylo „líto“ 1200kč… Už jsem to mohla mít všechno za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.5.09 09:20

já jsem absolvovala jen ten prvotrimestrální :) můj dr., pokud je tento OK, s tripplama netrápí. utz mi dělali v ordinaci - ale jiný dr., který to dělá i v podolí a mají společnou ord. - a na krvi jsem byla na genetice v krči.
neplatila jsem nic.
byla jsem moc spokojená, že dělá právě jen tenhle v 1T. pokud by nedělal, zaplatila bych si ho a na TT už případně nešla …

jen pak na příjmu v porodnici mě sestra buzerovala, že nemám TT - tak jsem jí mezi kontrakcema poslala do háje, ať si přečte gynekologii 8) a bylo :D

Lacenko - je mi to moc líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
15.5.09 09:21

Ahoj

v prvé řadě Lacenko - přejeme hodně sil .

a v druhé řadě - u prvního jsem nebyla - to se s tímto vyšetřením začínalo a dělalo ho pár odborných pracovišť - ani jsem o něm tehdy nevěděla - jen mi můj lékař ve 12tt na utz zkontroloval nosní kůstku a NT - ale to samo o sobě bez krevních testů je neprůkazné.
U druhého už jsem byla - je to nejdřívější vyšetření ze kterého se dá poznat zda je miminko zdravé či nikoli - takže určitě ANO. žádná negativa to nemá. cena taky kolem 1200,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.09 09:30

Ahoj.já si to také nechala udělat.objednat jsem se musela měsíc předem a nakonec ani nechtěli abych něco platila :wink:

• Citovat
  • Upravit
14721
15.5.09 09:53

Rozhodně ANO.
Protože další testy se dělají až hodně pozdě, triple testy v 16tt a ty mají vysokou falešnou pozitivitu. A když ti vyjdou špatně, jsi relativně v klidu, protože víš ze 12tt, že je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
15.5.09 10:03

Ahojky,
tak já taky říkám jednoznačně ano. Mně ten test dělali v Podolí a neplatila jsem nic. A pak už mě můj Dr. s dalšíma testama netrápil. Říkal, že tento test v 1. trimestru je mnohem přesnější, protože kombinuje více metod dohromady a přesně jak píše chuanitka, pokud se dělá tripple test v tom 16.týdnu, mnoho výsledků je falešně pozitivních a ty maminky to akorát stresuje a lítají po dalších vyšetřeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
15.5.09 11:27

Já jsem byla také v pronatalu v Modřanech ve 12tt, neplatila jsem nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.5.09 11:35

Rozhodně ANO.
A neoddaluj to moc dlouho, na odběry jsi už „zralá“, dělají se v 10tt…
UZ pak do 13tt…

Lacenko je mi to moc líto… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
15.5.09 11:40

Jsem taky pro ANO. Byla jsem na tomto screeningu v Gennetu, platila jsem 1100 Kč, ale ty mi pak proplatila moje pojišťovna (OZP) v rámci celoročního bonusovýho programu. Takže i doporučuji schovávat si všechna porvrzení o platbách. Pojšťovny leccos proplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
15.5.09 11:54

Rozhodně jsem taky pro ANO byla jsem ve Zlíně v Baťově nemocnici na screeningu a v e druhém trimestru mě brala sestřička u mého doktora krev na tripple testy a dopadlo to dobře. Neplatila jsem nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí