Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla bych znát Vaše názory na screening v 1. trimestru. Beru každý názor. Já jsem na vážkách, nerada bych něco zanedbala, ale zase nechci být za plašana. Děkuji za názory.
No, já jsewm si ho nechala udělat pro svůj klid, kdyby náhodou vyšly později špatně triple testy. A taky že jo. Takže mi pak nabíizeli amniocentézu, cožjsem odmítla a spoléhala na genetický utz ve 20tt a právě tenhle screening. A máme zdravou holčičku.
Ten screening je daleko přesnější, než triply, ty vychází pozitivní kde komu a pak je z toho člověk na nervy. Akorát se teda platí. U nás 1200.
ahoj já si ho taky nechala dělat, chtěla jsem být v klidu, dr. mi řikal, že v tom prvním trimestru se některé vady dají odhalit lépe. My paltili 1100,–
Já jsem rozhodně pro ANO. Při prvním těhu 1.NT screening nebyl nebo se mu tak neříkalo (na UZ jsem byla a na krvi taky), při druhém těhu jsem na něj už byla objednaná, ale bohužel pár dní před ním jsem byla na kyretáži, takže mi jen vzali krev a k UZ už nedošlo. Cena cca 1500 Kč. Sestra mi říkala, že je spolehlivější a i doktoři ho mají raději než tripple testy, jenže zatím pojišťovna hradí jen ty tripply. Výhodou NT screeningu je hlavně větší spolehlivost a také fakt, že se na případné vady přijde dřív. Držím palečky.
Jančo…taky jsem jednoznačně pro ANO......přesně, jak píše Mischni…taky jsem si ho nechala udělat, kdyby náhodou vyšly špatně triply, pač daleko spolehlivější je právě tenhle screening-a když ty triply špatně vyjdou-dá se přihlédnout k těmto výsledkům a není třeba nutná amniocentéza.
Co vím, tak většina genetiků opravdu k těmto výsledkům přihlíží ![]()
Akorát je nutné se objednat opravdu do specializovaného centra, protože tyhle testy nemůže provádět „jen tak někdo“........a samozřejmě se to platí-já byla v Gennetu v Praze a platila jsem 1100,– korun.....
Tak hodně štěstí
Jo a hlavně se objednat včas-někde jsou i delší čekací doby-musí se provádět do -myslím 12+6tt-já tam byla opravdu na poslední chvíli(buhužel ne vlastní vinou-ležela jsem 14 dní v nemocnici s hematomem)
Kéž by mi nebylo „líto“ 1200kč… Už jsem to mohla mít všechno za sebou…
já jsem absolvovala jen ten prvotrimestrální
můj dr., pokud je tento OK, s tripplama netrápí. utz mi dělali v ordinaci - ale jiný dr., který to dělá i v podolí a mají společnou ord. - a na krvi jsem byla na genetice v krči.
neplatila jsem nic.
byla jsem moc spokojená, že dělá právě jen tenhle v 1T. pokud by nedělal, zaplatila bych si ho a na TT už případně nešla …
jen pak na příjmu v porodnici mě sestra buzerovala, že nemám TT - tak jsem jí mezi kontrakcema poslala do háje, ať si přečte gynekologii
a bylo ![]()
Lacenko - je mi to moc líto ![]()
Ahoj
v prvé řadě Lacenko - přejeme hodně sil .
a v druhé řadě - u prvního jsem nebyla - to se s tímto vyšetřením začínalo a dělalo ho pár odborných pracovišť - ani jsem o něm tehdy nevěděla - jen mi můj lékař ve 12tt na utz zkontroloval nosní kůstku a NT - ale to samo o sobě bez krevních testů je neprůkazné.
U druhého už jsem byla - je to nejdřívější vyšetření ze kterého se dá poznat zda je miminko zdravé či nikoli - takže určitě ANO. žádná negativa to nemá. cena taky kolem 1200,–
Ahoj.já si to také nechala udělat.objednat jsem se musela měsíc předem a nakonec ani nechtěli abych něco platila ![]()
Rozhodně ANO.
Protože další testy se dělají až hodně pozdě, triple testy v 16tt a ty mají vysokou falešnou pozitivitu. A když ti vyjdou špatně, jsi relativně v klidu, protože víš ze 12tt, že je to v pořádku.
Ahojky,
tak já taky říkám jednoznačně ano. Mně ten test dělali v Podolí a neplatila jsem nic. A pak už mě můj Dr. s dalšíma testama netrápil. Říkal, že tento test v 1. trimestru je mnohem přesnější, protože kombinuje více metod dohromady a přesně jak píše chuanitka, pokud se dělá tripple test v tom 16.týdnu, mnoho výsledků je falešně pozitivních a ty maminky to akorát stresuje a lítají po dalších vyšetřeních.
Já jsem byla také v pronatalu v Modřanech ve 12tt, neplatila jsem nic.
Rozhodně ANO.
A neoddaluj to moc dlouho, na odběry jsi už „zralá“, dělají se v 10tt…
UZ pak do 13tt…
Lacenko je mi to moc líto… ![]()
Jsem taky pro ANO. Byla jsem na tomto screeningu v Gennetu, platila jsem 1100 Kč, ale ty mi pak proplatila moje pojišťovna (OZP) v rámci celoročního bonusovýho programu. Takže i doporučuji schovávat si všechna porvrzení o platbách. Pojšťovny leccos proplatí.
Rozhodně jsem taky pro ANO byla jsem ve Zlíně v Baťově nemocnici na screeningu a v e druhém trimestru mě brala sestřička u mého doktora krev na tripple testy a dopadlo to dobře. Neplatila jsem nic.