Screening v 1. trimestru ANO či NE?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1257
1.11.11 23:28

Také jsem rozhodně pro ano. Tento test je mnohém spolehlivější než staré tripl testy, ty bych klidně vynechala. Ale na screening v 1 trim. určitě ano a je to i moc hezký zážitek vidět to malinké stvoření :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
2.11.11 11:28
smurfka píše:
no já jsem z Prostějova..a můj dr. mě poslal k jiné soukromé doktorce..není to žádný gyncentrum nebo tak..nevím jak zjistit jestli přimo tato doktorka má akreditaci..v tom seznamu cos mi posílala její jméno přímo není..nevim jestli muzu jit jinam kam mě můj dr neposlal, p-že vím že v olmiku je na to přímo speciální pracoviště.. :nevim:

Tak zkus ten Olomouc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
2.11.11 11:28
AnitAma píše:
Také jsem rozhodně pro ano. Tento test je mnohém spolehlivější než staré tripl testy, ty bych klidně vynechala. Ale na screening v 1 trim. určitě ano a je to i moc hezký zážitek vidět to malinké stvoření :srdce:

Přesně tak, já uvažuju o tom, že ten triple-test odmítnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.11.11 10:38

prosím Vás holky..dá se ( a zjištuje se ) z krve při odběru na screnning zjistit jestli je těhu prosperující..? myslím jako kdyby to bylo zamlklé těhu, jestli to z té krve zjistí taky? nebo se tá dá zjistit pouze z utz.. :think:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
28.11.11 10:29

AHOJ HOLKY…prosím vás..kdo má za sebou utz na screnningu, tak to probíhá? má před tím doktor nějaké dotazy, dělá se to přes břicho už nebo furt vaginálně? četla jsem že by měl mít člověk plnější močák, že prý to je lepší…říkal vám to někdo?

• Citovat
  • Upravit
101910
28.11.11 10:43
smurfka píše:
AHOJ HOLKY…prosím vás..kdo má za sebou utz na screnningu, tak to probíhá? má před tím doktor nějaké dotazy, dělá se to přes břicho už nebo furt vaginálně? četla jsem že by měl mít člověk plnější močák, že prý to je lepší…říkal vám to někdo?

Dělá se přes břicho a ptal se na nějaké základní věci, co si pamatuju tak:

• datum poslední MS
  • váha, teď už nevím, zda před těhu nebo aktuální či obě
  • zda se to povedlo přirozeně
  • zda jsem brala nějaké léky na úpravu cyklu či podporu ovulace

Jinak s tím močákem mi nikdo nic neříkal, ale taky jsem to někde zaslechla, tak jsem ho tak měla, podle hesla, že vyčůrat se můžu dojít vždycky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.11.11 10:47
j.a.n.i1 píše:
smurfka píše:
AHOJ HOLKY…prosím vás..kdo má za sebou utz na screnningu, tak to probíhá? má před tím doktor nějaké dotazy, dělá se to přes břicho už nebo furt vaginálně? četla jsem že by měl mít člověk plnější močák, že prý to je lepší…říkal vám to někdo?

Dělá se přes břicho a ptal se na nějaké základní věci, co si pamatuju tak:

• datum poslední MS
  • váha, teď už nevím, zda před těhu nebo aktuální či obě
  • zda se to povedlo přirozeně
  • zda jsem brala nějaké léky na úpravu cyklu či podporu ovulace
Jinak s tím močákem mi nikdo nic neříkal, ale taky jsem to někde zaslechla, tak jsem ho tak měla, podle hesla, že vyčůrat se můžu dojít vždycky :lol:

díky.. :*
jen s tou váhou nevím..nemám doma váhu, tak doufám že ji tam mít bude a když tak si mě zváží..a před těhu mám váhu napsanou v těhu průkajdě..

• Citovat
  • Upravit
41
28.11.11 23:27

Mě ho dělal přes břicho a ptal se na poslední MS, váhu aktualní jinak snad ani na nic.Byla jsem tam asi 35 min a hlásil mi co vidí a sestře diktoval hodnoty a nakonec to počítač dal dohromady s výsledky krve a vyjel výsledek. Ale opravdu to chce jít jen k tomu dr.který je na seznamu akreditovaných, jinak ty výsledky nejsou uznávané. muj dr. mě už neposílá ani na Triple testy, že vychází falešně pozitivně a že pokud tohle je negativní, tak je to směrodatný oproti Triplu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.11.11 06:41
Ilona23 píše:
Mě ho dělal přes břicho a ptal se na poslední MS, váhu aktualní jinak snad ani na nic.Byla jsem tam asi 35 min a hlásil mi co vidí a sestře diktoval hodnoty a nakonec to počítač dal dohromady s výsledky krve a vyjel výsledek. Ale opravdu to chce jít jen k tomu dr.který je na seznamu akreditovaných, jinak ty výsledky nejsou uznávané. muj dr. mě už neposílá ani na Triple testy, že vychází falešně pozitivně a že pokud tohle je negativní, tak je to směrodatný oproti Triplu. :mavam:

tak díky holky..
jojo..hledala jsem na netu dlouho a našla jsem akreditovaného a hlavně ho všichni doporučovali že je dobrý..takže to se nebojím.
Taky uvažuju, že pokud dopadne test dobře že už na triply nepujdu..ale tak uvidíme..

• Citovat
  • Upravit
101910
29.11.11 14:06
smurfka píše:
Ilona23 píše:
Mě ho dělal přes břicho a ptal se na poslední MS, váhu aktualní jinak snad ani na nic.Byla jsem tam asi 35 min a hlásil mi co vidí a sestře diktoval hodnoty a nakonec to počítač dal dohromady s výsledky krve a vyjel výsledek. Ale opravdu to chce jít jen k tomu dr.který je na seznamu akreditovaných, jinak ty výsledky nejsou uznávané. muj dr. mě už neposílá ani na Triple testy, že vychází falešně pozitivně a že pokud tohle je negativní, tak je to směrodatný oproti Triplu. :mavam:
tak díky holky..
jojo..hledala jsem na netu dlouho a našla jsem akreditovaného a hlavně ho všichni doporučovali že je dobrý..takže to se nebojím.
Taky uvažuju, že pokud dopadne test dobře že už na triply nepujdu..ale tak uvidíme..

Já na nich taky nebyla, přišlo mi to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.11.11 14:15
j.a.n.i1 píše:
smurfka píše:
Ilona23 píše:
tak díky holky..
Já na nich taky nebyla, přišlo mi to zbytečné.

no tak zbytečné..znám slečnu, která byla na NT..vše dopadlo dobře a na triplech ji řekli že je něco hodně špatně a nakonec taky bylo..takže ono to že je dítě zdravé a v pořádku po NT ještě neznamená, že už tak bude celé těhu..Pokud na ně pujdu a vyjdou špatně tak bych asi na odběr plodovky nešla. ( nechala bych si zkombinoval výsledky prnvího a druhého testu a viděla bych ) ale ještě se rozmýšlím, nevim..času dost.. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Evánek_K
29.11.11 14:27

Rozhodně screening doporučuji! Já byla v gennetu v Praze a stálo to 1100,– (1000 mi pak proplatila pojišťovna Metal Aliance). Samozřejmě že mi pak triple vyšel blbě, tak nás poslali na pohovor s genetikem a samozřejmě navrhli odběr plodovky. To jsem odmítla, protože screening vyšel dobře a genetička taky neviděla v ničem problém, tak mě znovu poslala na velký UTZ a vše v pohodě. Máme krásnou zdravou holčičku. Příště určitě půjdu zase!!! Jen nechápu proč ještě používají triple, když je tak nespolehlivý, v ostatních zemích EU se prý už nepoužívá :cert: a dělají se jiné mnohem spolehlivější testy.Jenže ČR se zřejmě drží v pravidlech EU jen v tom v čem se jí hodí.

• Citovat
  • Upravit
6043
10.12.11 20:54

U nás mi mají brát krev a posílat někam do krajského města a na UZ mám být u svého lékaře, že to tak dělají. Někde jsem zaslecha že na to mají speciální UZ, tak nevím. Je mi hloupé se ptát na akreditaci když už to mám za pár, jsem ve 12tt+1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dee19
10.12.11 21:00

Taktéž rozhodně ANO :-) já platila 850,–

Já prostě nechápu, proč tady ten screening nehradí pojištovna je přesnější než triple test…Prostě to postrádá logiku. Triple test když vyjde negativně i tak je tam nějakých 40% šance, že se narodí dítě s nějakým onemocněním..Měli by si v tom udělat pořádek ..Ale dokud to pojistovna hradit nebude, tak bych to doporucovala vsem :-)

• Citovat
  • Upravit
6043
10.12.11 21:07

Pojišťovna to asi nehradí, protože by je to moc stálo a neměli by na nová sídla za miliardy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí