Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní - já po svých zkušenostech bych se už psychicky tyrat nenechala, kort jestli chces deti. To chces aby. vyrůstali ve strachu, že něco omylem udělají a bude jim to takhle vyčítáno? Já. bych to už nesnesla. Opravdu chces žít svůj život. se strachem, aby se něco nestalo? Takový člověk se podle me nezmění. Bud si. dupni a udelej. poradnej bordel, aby si.to už nedovolil, nebo ho vyraz.
@Granda
Dětem jsou dva a pět let…žijeme domě jeho rodičů. a ano, začalo to až po narození dětí…
Nejhorší je, že jinak je výborný otec…jezdíme na výlety, dětem se věnuje…ale tyhle chvíle…cca. průměrně jednou měsíčně…já jsem pak vyšťavená na několik dni dopředu. Pokaždé si říkám, už ot přešlo, už se to nestane…už to bude dobré a je to dobré…na nějaký čas…než e zase řeší nějaká kravina, třeba, že jsem nezaparkovala rovně…to bylo v létě, když si na to vzpomenu
ještě teď…házel klíčema, vyhrožoval, že nepůjdeme nakoupit, ale hned jedeme domů, to celé před dětmi.
@zdendulka.k píše:
Zdravím, viděl někdo včera na jedničcce film Sebemilenec? Jak vás dostal? Mě až moc, ani sem z toho nespala…moc pěkně udělaný.
Překvapilo mě, že děj byl pozměněn oproti knížce, hlavně tedy ten závěr. Asi právě kvůli tomu, jak Monyová zemřela. Knížka mi naopak vyzněla spíše vesele, k pobavení. Tam se ho kulantně zbavila a bylo..
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že jinak je výborný otec…jezdíme na výlety, dětem se věnuje…ale tyhle chvíle…cca. průměrně jednou měsíčně…já jsem pak vyšťavená na několik dni dopředu. Pokaždé si říkám, už ot přešlo, už se to nestane…už to bude dobré a je to dobré…na nějaký čas…než e zase řeší nějaká kravina, třeba, že jsem nezaparkovala rovně…to bylo v létě, když si na to vzpomenuještě teď…házel klíčema, vyhrožoval, že nepůjdeme nakoupit, ale hned jedeme domů, to celé před dětmi.
Zkusila bych najít takové chovani, které ho. setre. když se mu nelibi, jak jsem zaparkovala, vzala bych děti, dala mu klice do ruky a v klidu bych mu řekla, at to preparkuje, když mu to vadi.
Takhle se chova i k dětem?
Ne, k dětem se tak nechová…prostě nechápu, jak může například z parkování, nebo rozlité sklenice dělat takovou vědu
a roztočit to do takových obrátek. Já pak brečím, celá e klepu a jemu je to totálně u prdele. i když ví do jakého stavu mě tím dostává.
@Anonymní píše:
Ne, k dětem se tak nechová…prostě nechápu, jak může například z parkování, nebo rozlité sklenice dělat takovou vědua roztočit to do takových obrátek. Já pak brečím, celá e klepu a jemu je to totálně u prdele. i když ví do jakého stavu mě tím dostává.
Zapracuj na tom aby té do takových stavů nedostával. když se mu neco nelibi, předej mu to a jdi si po svem… Ať to udela, když to umí udělat lépe.
@denisa 76 píše:
@Weru nebudeš..spíš si budeš tukat na čelo
Takze to odnesou nervy ![]()
@Zizalka píše:
http://www.ceskatelevize.cz/…31329131006/
děkuju ![]()
Mě se teda film moc líbil sice byl krutý ale pravdivý. Já chování týraných žen chápu a chápu i to proč nejsou schopny vystoupit z rozjetýho vlaku. V tom filmu to bylo i docela pěkně ukázaný. Chlap vezme sebevědomí, rozdělí přátelství a už se ženská veze. Ve své práci jsem jich viděla dost.
@Granda píše:
Ne,že zacatku jsem se bála se s nim rozejít,porad vykladal,jak se pomsti rodině svoji ex a pod. Takže.jsrm s nim byla než vychladne a že se s nim pak v klidu rozejdu.
Jakože skutečně reálná obava o zdraví či život blízkých?
A řešením je zůstat a počkat „až bude v klidu“, místo okamžitého odchodu, informování rodiny, čelení situaci společně s jejich podporou, v případě nutnosti kontaktování policie atd.?
Já jsem schopná pochopit to srovnání s tou žábou, že když se vaří ve vodě postupně, tak si toho nevšimne, ale když ji hodíte rovnou do vřelé, tak okamžitě vyskočí. Ale nerozumím tomu, že když už to člověk VIDÍ, tzn. všiml si, tak že to neřeší radikálněji (resp. okamžitě). ![]()
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že jinak je výborný otec…jezdíme na výlety, dětem se věnuje…ale tyhle chvíle…
Kontrolní otázka: Co dělá dobrého otce „dobrým otcem“? Sem tam výlet, věnování se (jak?)…anebo dobrý příklad do života, být vzorem pro své děti, naučit je slušnému chování nejen k cizím, ale i blízkým, jak řešit situace, jak komunikovat, jak být empatický k potřebám druhých, co je to tolerance, jak reagovat a komunikovat v náročnější situaci, jak hledat kompromisy atd.? ![]()
Jenom otázky pro tebe… Nemusíš psát odpověď.
@Granda ale jak?
už jsem zažila jeho vztek, kdy rozbil nějaké talíře…
kvůli kravin…v tu chvíli bych nejradši umřela…on si vůbec neuvědomuje, jak mě ty chvíle trápí…a deprimují..z domova toho neznám, všichni jsme se měli rádi a neřešili blbosti…rozlilo se, utře se, jede se dál…ale toto…Ty za to můžeš, Ty jsi mi tam tu sklenici postavila…jak já jsem měl vědět, že je tam nějaká sklenice byla