Sebevražda - a co duše?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
442
4.3.15 10:08

@Nancynka

tomu co píšeš, nevěřím. Jaký úkol, co splnit?

To je takové téma, o kterém se můžeme bavit donekonečna. Zajít za médiem, tomuto nevěřím. Vím pouze o jednom faráři v ČR, který má povolení na vymítání ďábla, ale to je zase něco jiného.

souhlasím s @bozska-mrcha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
4.3.15 10:10
@BlueFairy píše:
Tady bych se spíš obrátila k věřícím a zeptala se - kde byl bůh když tohle dopustí… :poblion:

ti si najdou vždycky nějaký důvod proč nás bůh takhle zkouší :roll: že jen ten kdo skutečně trpí dojde spásy a pod…to je asi ta samá demagogie jako momentálně razí Islámský stát…vyhoď do povětří co nejvíc nevěřících a brána do ráje je ti otevřená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
4.3.15 10:12

Já si teda taky myslím, že život po životě/nebe a pod. je stějně vymyšleno jen proto, aby lidi měli pocit nějakého smyslu života, nebáli se tolik smrti, no a jako bonus, kolik lidí by se (dnes i ve středověku) chovalo jako hovada, kdyby neměli aspoň nějakou hrůzu z toho, že jim to pak „nahoře“ jednou někdo spočítá? Jsem asi pro někoho nevěřící cynik, myslím si, že tohle je hlavní důvod, proč „někdo“ vymyslel nebe a peklo… :nevim:

Příspěvek upraven 04.03.15 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
4.3.15 10:12
@Virginia píše:
Já nevnímám Boha jako loutkovodiče, který něco dopouští, něco nedovolí, někomu zabrání.
Vidím ho jako nekonečnou lásku, ke které všichni směřujeme, že to je přirozenost našeho nitra a naší duše, že každý člověk žije rád v harmonii a spokojenosti, že tohle je to, co chceme. Ani mu nemusíme říkat Bůh, je to prostě přirozená touha po klidu a míru. Třeba stres nebo špatné věci nás stresují, rozhodí, protože to je odklonění od toho klidu, který je nám nejbližší.No a protože nikomu nic nepřikazuje, nikoho nemanipuluje a máme každý svobodnou vůli, tak ti, kteří se chovají jako hovada, jimi prostě jsou.

Já to vidím podobně, nejsem věřící, ale víru si představuji takhle… Myslela jsem to na ty, kteří mají boha jako pána na obláčku, já nějak nevím, jak to vysvětlit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.15 10:14

Eeee dámy, prosím Vás klid :lol: přece se nebudete kamenova, protože má každá jiný názor? :) Já se zeptala jen tak, zajímají mě různé názory na tuhle věc, sama ještě žádný nemám, proto se ptám a dělám si o tom vlastní obrázek, ale po prvních pár příspěvcích nějak už nemám chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
4.3.15 10:18

Proto se lidé bojí smrti, toho neznáma, co bude?
Tady je jim slibováno, že každý se bude mít dobře, každému dojde odpuštění.

Snažím se žít tak, abych nikomu úmyslně neubližovala. Přesto dělám spoustu chyb, které jsou lidské a snad i omluvitelné. Jsem člověk, proto chybuji.

Jsem ráda, když mě někdo odpustí už nyní za mého života, moje přešlapy a omyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.3.15 10:18
@BlueFairy píše:
Já to vidím podobně, nejsem věřící, ale víru si představuji takhle… Myslela jsem to na ty, kteří mají boha jako pána na obláčku, já nějak nevím, jak to vysvětlit :think:

Já jsem věřící a aktivní dokonce v té nejtradičnější církvi.
Ale tak myslím, že ten Bůh na obláčku, který nás organizuje, už není ani v programu církve, to, co tu bylo po staletí,, se pomalu mění. Je bohužel pravda, že to byla hlavně mocenská organizace ovládající bohabojné a přizdisrá**ské masy, ale soudný člověk s vlastním úsudkem si může udělat obrázek jaký chce, nikdo ho za to nebude nijak trestat. Chápu však, že obraz, který tvořila po staletí si asi nikdy nesmaže. Nezbývá než víra v lásku jako takovou a zdravý rozum k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.3.15 10:32
@Mar__tanka1983 píše:
Já si teda taky myslím, že život po životě/nebe a pod. je stějně vymyšleno jen proto, aby lidi měli pocit nějakého smyslu života, nebáli se tolik smrti, no a jako bonus, kolik lidí by se (dnes i ve středověku) chovalo jako hovada, kdyby neměli aspoň nějakou hrůzu z toho, že jim to pak „nahoře“ jednou někdo spočítá? Jsem asi pro někoho nevěřící cynik, myslím si, že tohle je hlavní důvod, proč „někdo“ vymyslel nebe a peklo… :nevim:Příspěvek upraven 04.03.15 v 10:15

Já mám třeba představu nějaké absolutní spravedlnosti. Příčí se mi představa, že člověk, který celý život rozséval zlo a má třeba na svědomí miliony lidských životů si v klidu dožije někde na pláži do vysokého věku a někdo, kdo s láskou celý život třeba pečuje o postižené dítě umře v chudobě s bolavýma zádama a pak už nebude nic.
A nebe a peklo si představuju tak, že právě to nebe bude nekonečný pobyt v lásce a harmonii a peklo právě utrpení duše z absence té lásky.
Ale tak je to jen představa, jednou uvidíme. Věřím, že jo. :D Protože když se z nicotnýho vajíčka a ještě nicotnější spermie vyvine něco tak dokonalého, jako je člověk, tak prostě někde něco je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
4.3.15 10:54
@Lenon píše:
@bozska-mrcha

pěkně napsané :srdce:

souhlasím, důležitý je dnešek, co bude zítra uvidíme, co bude pak nezměníme

Přesně tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
54030
4.3.15 11:07
@BookLover píše:
Eeee dámy, prosím Vás klid :lol: přece se nebudete kamenova, protože má každá jiný názor? :) Já se zeptala jen tak, zajímají mě různé názory na tuhle věc, sama ještě žádný nemám, proto se ptám a dělám si o tom vlastní obrázek, ale po prvních pár příspěvcích nějak už nemám chuť :)

Nenech se ovlivnit. Je to tvůj život a nikdo ho za tebe žít nebude. Buď otevřená a hledej dál. Nikdy nedostaneme to, co chceme, ale to, co právě potřebujeme. Tuto diskuzi ber jako svoji zkoušku. Skládá se z nich život a sama sis je určila :kytka: To je odpověď pro ty, kteří si myslí, že něco způsobil Bůh. Sebevražda je špatné rozhodnutí a duše se nedostane tam, kam si přeje. Naopak ještě ublíží. Tomu, s kým se chtěla setkat a těm, které dobrovolně opustila. Nemůžu a nechci se víc rozepisovat. Drž se svojí cesty, potom můžeš pomoct lidem, kteří o to budou stát. Sebevraha nezastavíš, když sám nebude chtít. Člověka nezachráníš před smrtí hladem, když mu dáš rybu, ale když ho naučíš je chytat. Ukaž mu cestu. Svým příkladem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
4.3.15 11:28
@bozska-mrcha píše:
@Nancynka nevím,ale tohle mi přijde jako boha pusté pindy aby se člověku večer lépe usínalo a jendnoho dne snáze umíralo…protože tím by se dalo pak ospravedlnit kde co, ať už obyčejným zabíjením počínaje či bestiálním mučením konče :roll: nějak nechápu na př úkol desetiletého dítěte, které někdo připraví surovým způsobem o život a předtím ho ještě znásilní…nebo co třeba oběti koncentračních táborů…nebo co denně kopy zbytečně zavražděných a mučených po celém světě :roll:

K tomuhle mě napadlo. Můj děda byl před válkou ateista, po válce se vrátil jako věřící člověk. A to prošel peklem.

• Citovat
  • Upravit
13714
4.3.15 12:03
@Menora píše:
K tomuhle mě napadlo. Můj děda byl před válkou ateista, po válce se vrátil jako věřící člověk. A to prošel peklem.

Já zase pamatuju úryvek z rozhovoru s Arnoštem Lustigem, který říkal, že jeho maminka přestala v Boha věřit, když měla odvážet ke spálení hromady mrtvolek dětí. Nevím, jak by se člověk zachoval, myslím, že je to nepřenosné. A pro nás, co jim dá zubař i znecitlivující injekci i nepředstavitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
4.3.15 12:06
@Virginia píše:
Já zase pamatuju úryvek z rozhovoru s Arnoštem Lustigem, který říkal, že jeho maminka přestala v Boha věřit, když měla odvážet ke spálení hromady mrtvolek dětí. Nevím, jak by se člověk zachoval, myslím, že je to nepřenosné. A pro nás, co jim dá zubař i znecitlivující injekci i nepředstavitelné.

Přesně tak, tyto zkušenosti jsou nepřenositelné. Mnoho lidí tváří v tvář hrůze víru ztratili, mnozí ji našli.

• Citovat
  • Upravit
14
4.3.15 12:53

@Michelangelo Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
4.3.15 13:56

@Michelangelo :palec: Hezky řečeno, myslím si to samé. Doporučuji skouknout na youtube film „Náš domov“ leccos třeba objasní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat