Sebevražda - a co duše?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pokud byl nemocny, asi by me netrapilo to, ze to udelal, ale jen to, ze je pryc. Ale kdybych vedela na sto procent, co je s dusi po smrti, byla bych fakt moc stastna, ale nikdo ti to nerekne, ani mne ne ![]()
Mozna by ti „ulevil“ film Jak prichazeji sny s Robinem Williemsem (jak symbolicke
), kde je podobna tematika, krasne vytvarne ztvarnena. Neda samozrejme odpoved, ale je to to tema a ty se u toho „vybrecis“, coz ja osobne povazuju za dulezitou ocistu v takovych chvilich. Velkym bolestem clovek nema utikat, musi si je opravdu protrpet, jinak se s tim nevyrovna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upinala bych se k tomu, ze at je to jakkoli, nic uz ho netrapi. Pokud pujdeme do krestanskeho hlediska, kde je sebevrazda tezky hrich, stejne bych se netrapila. Buh mu to kvuli nemoci a trapeni jiste odpustil a duse tak odpociva v raji. Uprimnou soustrast ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle ti tu nikdo nerekne, ja osobne nevidim rozdil mezi smrti starim, nehodou nebo sebevrazdou, zivot je proste pryc a co se deje s dusi vi jenom ty co uz tu nejsou. Kdyz to vezmu podle viry, tak se rika, ze kdo spacaha sebevrazdu nezaslouzi si jit do „nebe“. Ale ber to podle sebe, uz ho nic neboli, netrapi, ma „klid“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj tata spachal sebevrazdu a pak jsem ho nekolik let „vidala“ u sebe a citila ho.. bylo to jakoby se snazil neco odcinit.. citila jsem jak me provazi zivotem a chrani.. duse se urcite neztrati..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za odpovědi.
A co zkušenosti lidí, kteří si prošli klinickou smrtí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xsenova píše:
@Imkova a ty si uz nejaku dusu videla?
Vážně myslíš, že existovat může jen to, co je viditelné okem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alkata píše:
S jakou dusi? Clovek neni pneumatika, žádnou dusi nema.
Ses normalni
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Tohle ti tu nikdo nerekne, ja osobne nevidim rozdil mezi smrti starim, nehodou nebo sebevrazdou, zivot je proste pryc a co se deje s dusi vi jenom ty co uz tu nejsou. Kdyz to vezmu podle viry, tak se rika, ze kdo spacaha sebevrazdu nezaslouzi si jit do „nebe“. Ale ber to podle sebe, uz ho nic neboli, netrapi, ma „klid“.
Nebe není za zásluhy. To by bylo prázdné nebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je těžko se nad tím netrápit, i když to udělal, protože byl nemocný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru021 píše:
Ahoj, můj partner spáchal sebevraždu, byl moc nemocný. Jak je to s jeho duší? Stalo se tohle taky některé z vás? Jak jste se s tím vyrovnávaly?
V první řadě - upřímnou soustrast. Je mi líto, co si teď prožíváš.
Pokud se ptáš na to, jestli jeho duše mohla dojít odpočinku (ať už v nebi či kdekoliv jinde), pak věřím, že ano. Sebevražda je něco, co by se dít určitě nemělo, ale nevěřím, že existuje hřích, který by nebyl odpustitelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru021
Uprimnou soustrast
Nevim jak souvisi sebevrazda s klinickou smrti, ale… ja sama sebe videla, jak tam lezim a ozivuji me (srdecni zastava) jakoby jsem se videla na zemi, hlasy se vzdalovaly, ale byl to krasny pocit, citila jsem teplo (ackoliv jsem lezela polonaha ve snehu)
Po tehle zkusenosti vim, ze je tvuj pritel na lepsim miste.
Drz se
Anonym K- je to velice osobni
- Citovat
- Upravit
To je právě ono. Kdyby po smrti nic neexistovalo, jak by mohly vzniknout výpovědi lidí, co se s nimi dělo krátce po smti - po zástavě srdce. Tohle přece nemùžou být výmysly nebo nějaké halucinace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já věřím tomu, že když člověk spáchá sebevraždu, tak duši trvá nějaký čas než najde klid a stejně tak věřím, že po smrti něco je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja taky věřím, že po smrti musí něco být. Musím v to věřit, jinak by se s tou ztrátou nedokázala vyrovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit