Sebevražda - a co duše?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
4.3.15 09:39

Sebevražda- a co duše?

Ahoj, měla bych otázku… četla jsem nějakou knihu o posmrtném životě a psalo se tam, že duše, které třeba odejdou ze světa dřív než by měli, jako je sebevražda, že nedojdou klidu a chodí tady mezi námi. Nebo tak nějak no… nevím jak to lépe říci. Mě by zajímalo, jak je to s dušema, které odejdou takzvaně za někým. Myslím, když vám umře někdo, koho milujete a vy se rozhodnete odejít za ním. Co se stane? To zůstanete bloudit někde mezi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1461
4.3.15 09:44

Já myslím, že tohle nikdo nemůže říct. Nikdo to neví… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
4.3.15 09:48

Nemyslím si že by tu bloudili… každej tady máme určitý úkol, když ho splníme prostě odejdeme do jiného světa, nebe každej tomu říká jinak, když není úkol splněn člověk se narodí znovu, (nemusí to být hned, na zemi je čas, tam nic plyne doba úplně jinak) dokud svůj úkol tady nedokončí. Takžespíš než samovraždit by bylo lepší si zajít za médiem, myslím že stejně se s milovanou osobou člověk před dokončením úkolu nesetká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.15 09:51

@ArumLily0 Výjimka potvrzuje pravidlo ;) Ne jen vtip, je mi jasné, že to nikdo neví :lol: ale tak třeba má někdo na to nějaký názor, já nevím, co za teorii si vybrat, tak se ptám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.15 09:53
@Nancynka píše:
Nemyslím si že by tu bloudili… každej tady máme určitý úkol, když ho splníme prostě odejdeme do jiného světa, nebe každej tomu říká jinak, když není úkol splněn člověk se narodí znovu, (nemusí to být hned, na zemi je čas, tam nic plyne doba úplně jinak) dokud svůj úkol tady nedokončí. Takžespíš než samovraždit by bylo lepší si zajít za médiem, myslím že stejně se s milovanou osobou člověk před dokončením úkolu nesetká :think:

Hmm to zní hezky, těžko říct, jestli to tomu dannému člověk jde vysvětlit, když někoho ztratí… :think: No a co třeba vražda, se říká, že lidi, co jsou zavraždění, tak někdy nemůžou dojít klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.3.15 09:53

Jak je to s ježíškem? Asi tak nějak. Ne, nedělám si legraci, sama se o tato témata zajímám, ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
4.3.15 09:54

@BookLover jednou tohle tajemství rozluštíme všichni. Nevím, sama mám za sebou téměř úspěšný odchod ze života a z vlastní vůle a možná díky tomu od té doby už moc nevěřím na život po životě. Nechci nikomu brát iluze, ale smrt je možná jen prosté nic, prostě jako když se vytáhne šňůra ze zásuvky a pak už jen ticho a tma :nevim: kdo ví. Právě proto by se měl člověk zabývat tím co je teď, ne co bude až jednou…to už nám tak nějak může být jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
4.3.15 09:57

@bozska-mrcha z toho přirovnání k zástrčce mě ojela hrůza 8o (jakože ne ve zlém ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
4.3.15 09:58

@bozska-mrcha

pěkně napsané :srdce:

souhlasím, důležitý je dnešek, co bude zítra uvidíme, co bude pak nezměníme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
4.3.15 10:00

@Nancynka nevím,ale tohle mi přijde jako boha pusté pindy aby se člověku večer lépe usínalo a jendnoho dne snáze umíralo…protože tím by se dalo pak ospravedlnit kde co, ať už obyčejným zabíjením počínaje či bestiálním mučením konče :roll: nějak nechápu na př úkol desetiletého dítěte, které někdo připraví surovým způsobem o život a předtím ho ještě znásilní…nebo co třeba oběti koncentračních táborů…nebo co denně kopy zbytečně zavražděných a mučených po celém světě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
4.3.15 10:02
@bozska-mrcha píše:
@Nancynka nevím,ale tohle mi přijde jako boha pusté pindy aby se člověku večer lépe usínalo a jendnoho dne snáze umíralo…protože tím by se dalo pak ospravedlnit kde co, ať už obyčejným zabíjením počínaje či bestiálním mučením konče :roll: nějak nechápu na př úkol desetiletého dítěte, které někdo připraví surovým způsobem o život a předtím ho ještě znásilní…nebo co třeba oběti koncentračních táborů…nebo co denně kopy zbytečně zavražděných a mučených po celém světě :roll:

Tady bych se spíš obrátila k věřícím a zeptala se - kde byl bůh když tohle dopustí… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
4.3.15 10:03
@Lenon píše:
@bozska-mrcha

pěkně napsané :srdce:

souhlasím, důležitý je dnešek, co bude zítra uvidíme, co bude pak nezměníme

asi tak, pokud bude člověk žít podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, může mu být šumák jestli něco po životě je, protože život si užije podle svých představ a už to je svým způsobem velká výhra a pokud by náhodou něco po bylo, dojde odměny tak jako ak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.3.15 10:06

Ti už to mají za sebou. bolest v duši zůstane jen těm, co je měli rádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.3.15 10:08
@BlueFairy píše:
Tady bych se spíš obrátila k věřícím a zeptala se - kde byl bůh když tohle dopustí… :poblion:

Já nevnímám Boha jako loutkovodiče, který něco dopouští, něco nedovolí, někomu zabrání.
Vidím ho jako nekonečnou lásku, ke které všichni směřujeme, že to je přirozenost našeho nitra a naší duše, že každý člověk žije rád v harmonii a spokojenosti, že tohle je to, co chceme. Ani mu nemusíme říkat Bůh, je to prostě přirozená touha po klidu a míru. Třeba stres nebo špatné věci nás stresují, rozhodí, protože to je odklonění od toho klidu, který je nám nejbližší.
Edit: A ani to, k čemu směřujeme, nemusí být pro někoho Bůh, nebo bytost, která ho přesahuje, může to prostě být normální slušný život, kde nečiním nikoho nešťastným a na konci zemřu smířená se světem.
No a protože nikomu nic nepřikazuje, nikoho nemanipuluje a máme každý svobodnou vůli, tak ti, kteří se chovají jako hovada, jimi prostě jsou.

Příspěvek upraven 04.03.15 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.3.15 10:08
@bozska-mrcha píše:
@BookLover jednou tohle tajemství rozluštíme všichni. Nevím, sama mám za sebou téměř úspěšný odchod ze života a z vlastní vůle a možná díky tomu od té doby už moc nevěřím na život po životě. Nechci nikomu brát iluze, ale smrt je možná jen prosté nic, prostě jako když se vytáhne šňůra ze zásuvky a pak už jen ticho a tma: kdo ví. Právě proto by se měl člověk zabývat tím co je teď, ne co bude až jednou…to už nám tak nějak může být jedno
:think: trefné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat