Sebevražda - a co duše?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
21.5.17 20:17

Ja taky věřím, že po smrti musí něco být. Musím v to věřit, jinak by se s tou ztrátou nedokázala vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
23.5.17 17:58

@Alkata
Nevidela som dusu. A netvrdim, ze existuje.Ale rovnako si nedovolim tak sebavedomo a kratkozrako tvrdit, ze neexistuje.Mame len 5 zmyslov, ktorymi vnimame svet okolo nas.Aj to su tie zmysly dost obmedzene.Este aj zvierata dokazu byt vnimavejsie. Takze si myslim, ze vieme velke prd o tom co existuje mimo nase zmysly.Ale mam aspon dostatok empatie, aby som niekomu neopodstatnene brala nadej a vysmiala sa mu do tvare za jeho nadeje. Pride cas, ked bude dufat aj ty. Potom si spomen na svoj vyrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.17 19:50
@Imkova píše:
@Alkata
Nevidela som dusu. A netvrdim, ze existuje.Ale rovnako si nedovolim tak sebavedomo a kratkozrako tvrdit, ze neexistuje.Mame len 5 zmyslov, ktorymi vnimame svet okolo nas.Aj to su tie zmysly dost obmedzene.Este aj zvierata dokazu byt vnimavejsie. Takze si myslim, ze vieme velke prd o tom co existuje mimo nase zmysly.Ale mam aspon dostatok empatie, aby som niekomu neopodstatnene brala nadej a vysmiala sa mu do tvare za jeho nadeje. Pride cas, ked bude dufat aj ty. Potom si spomen na svoj vyrok.
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
308
1.6.17 09:43
@SlečnaDahlia píše:
V první řadě - upřímnou soustrast. Je mi líto, co si teď prožíváš.Pokud se ptáš na to, jestli jeho duše mohla dojít odpočinku (ať už v nebi či kdekoliv jinde), pak věřím, že ano. Sebevražda je něco, co by se dít určitě nemělo, ale nevěřím, že existuje hřích, který by nebyl odpustitelný.

Ahoj, já teda nevím, možná něco existuje, možná ne, ale jak píšeš, že nevěříš, že neexistuje hřích, co by nebyl odpustitelný. To myslíš jako fakt? A co třeba vražda nevinného dítěte, co ho předtím ještě znásilní? A co tisíce lidí, co zemřeli při teroristických útocích? Nebo v koncentráku? To je všechno odpustitelný??S tím zásadně nesouhlasím a doufám, že tihle, co to způsobili, budou nějakým způsobem taky potrestaní.
Jestli jsem to pochopila špatně, tak se omlouvám, ale musela jsem reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
1.6.17 11:36
@andrejka4 píše:
Ahoj, já teda nevím, možná něco existuje, možná ne, ale jak píšeš, že nevěříš, že neexistuje hřích, co by nebyl odpustitelný. To myslíš jako fakt? A co třeba vražda nevinného dítěte, co ho předtím ještě znásilní? A co tisíce lidí, co zemřeli při teroristických útocích? Nebo v koncentráku? To je všechno odpustitelný??S tím zásadně nesouhlasím a doufám, že tihle, co to způsobili, budou nějakým způsobem taky potrestaní.
Jestli jsem to pochopila špatně, tak se omlouvám, ale musela jsem reagovat.

Ne, nepochopila jsi to špatně. Nevěřím, že by existoval hřích, který by pro Boha nebylo možné odpustit. Ani vrahovi dítěte, ani pachateli teroristických útoků, ani mučitelům v koncentráku. Ti všichni jsou pro mě nepochopitelné zrůdy, jejich skutky já jako člověk nedokážu vstřebat a pro ně si přeji světskou spravedlnost, která by jim byla dostatečnou odplatou za to, co provedli (že tomu tak často není a nebylo, že tresty jsou někdy mírné, někdy nejsou vůbec žádné, to už je jiná věc), a Boží milosrdenství. Sáhnout mi někdo na dítě, zaškrtím ho vlastní rukou, ale „věčná muka pekelná“ nepřeji opravdu nikomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.6.17 15:22

Já četla knihu, ve které se taky řešili tyto věci, a podle autora nejsou žádné rozdíly mezi tím když člověk odejde nečekaně nebo si život vezme sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.6.17 18:44
@Milunise píše:
Já četla knihu, ve které se taky řešili tyto věci, a podle autora nejsou žádné rozdíly mezi tím když člověk odejde nečekaně nebo si život vezme sám :)

A jak se ta knížka jmenovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.6.17 09:40

Myslím že vím co Paní myslí, jmenovalo se to život po životě nebo tak nějak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
2.6.17 09:54
@BookLover píše:
Ahoj, měla bych otázku… četla jsem nějakou knihu o posmrtném životě a psalo se tam, že duše, které třeba odejdou ze světa dřív než by měli, jako je sebevražda, že nedojdou klidu a chodí tady mezi námi. Nebo tak nějak no… nevím jak to lépe říci. Mě by zajímalo, jak je to s dušema, které odejdou takzvaně za někým. Myslím, když vám umře někdo, koho milujete a vy se rozhodnete odejít za ním. Co se stane? To zůstanete bloudit někde mezi?

Tak to záleží na Nejvyšším. Ten šéfuje vesmíru všemu živému i nezivemu. Já si myslím, že za vraždu těla, které tu mělo nějaké poslání se de do pekla trpět. A doufám, že snad ne do té nejhorší úrovně-ohně. Takže pokud jde člověk do „lehčí“ - hrozné úrovně za to, že byl zlý nebo ovládal lidi tak tomu věřím a je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
2.6.17 10:01
@bozska-mrcha píše:
@BookLover jednou tohle tajemství rozluštíme všichni. Nevím, sama mám za sebou téměř úspěšný odchod ze života a z vlastní vůle a možná díky tomu od té doby už moc nevěřím na život po životě. Nechci nikomu brát iluze, ale smrt je možná jen prosté nic, prostě jako když se vytáhne šňůra ze zásuvky a pak už jen ticho a tma :nevim: kdo ví. Právě proto by se měl člověk zabývat tím co je teď, ne co bude až jednou…to už nám tak nějak může být jedno

Já věřím, že sou 3 možnosti. 1. Tu, kterou píšeš ty. Proste jakoby omndlis.Nic. 2.Jdes trpět za konkrétní hříchy do pekla. 3. Žiješ věčně. O teto spravedlnosti rozhoduje Nejvyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
2.6.17 10:10

Slečna Dhalia: v bibli je psané, že kdo by se nějak provinil nebo by urazil Ducha Svatého, toe neodpustitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.6.17 21:07

Proč tolik lidí poslední dobou páchá sebevraždy - ať už oběšením nebo jakkoli jinak ( možná to tak bylo i dříve, ale až po smrti partnera jsem si toho začala všímat )? Proč tolik lidí volí poslední dobou dobrovolný odchod ze světa? Je to proto, že ten člověk je přesvědčený, že po sebevraždě začne časem nový život ( reinkarnace ) a bude moct některé věci vyřešit jinak „lépe“? Tohle je přece ale nesmysl - každý máme jen jeden život - ten nynější. To, co bude po smrti, to neví nikdo. Můj partner se léčil na deprese, oběsil se, byl psychicky moc nemocný. Já bych si přála jen ze všeho nejvíc, aby mu teď už bylo dobře, aby se netrápil, byl šťastný. A pokud existuje něco jako „druhý život“, tak vím, že se naše cesty v „dalším životě“,znovu zkříží'. A budu se na to těšit. I když si to nebudu pamatovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
2.6.17 22:34
Proč tolik lidí poslední dobou páchá sebevraždy - ať už oběšením nebo jakkoli jinak ( možná to tak bylo i dříve, ale až po smrti partnera jsem si toho začala všímat )? Proč tolik lidí volí poslední dobou dobrovolný odchod ze světa? Je to proto, že ten člověk je přesvědčený, že po sebevraždě začne časem nový život ( reinkarnace ) a bude moct některé věci vyřešit jinak „lépe“? Tohle je přece ale nesmysl - každý máme jen jeden život - ten nynější. To, co bude po smrti, to neví nikdo. Můj partner se léčil na deprese, oběsil se, byl psychicky moc nemocný. Já bych si přála jen ze všeho nejvíc, aby mu teď už bylo dobře, aby se netrápil, byl šťastný. A pokud existuje něco jako „druhý život“, tak vím, že se naše cesty v „dalším životě“,znovu zkříží'. A budu se na to těšit. I když si to nebudu pamatovat…

Když se budeš učit Růženec, tak „zemře v pokoji“,pac každý kdo se učí Růženec na tom bude o „9% líp“..a hlavně ti mrtví, kterých může být „5 000 000“ v pekle v určité úrovni dole.Teda nahoře? :nevim:

Příspěvek upraven 03.06.17 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
3.6.17 11:02
@Aenne píše:
Myslím si, že každý má právo svuj život ukončit, kdy to uzná za vhodné… jsou ruzne náboženství a to, že se nekto narodil zrovna nekde v Europě do rodiny, která ho učí, že za samovraždu bude následovat trest a pujde do pekla, je jen jeden z mnohých pohledu a závisí jen na vás, jestli tomu věříte, nebo ne.
Jsou ruzne náboženství, a nekteré si myslí, že peklo je tady, že žijeme v pekle a že je to tak trochu jiné peklo, jak vypadalo v našich detských představách..Ono tomu ani není tak težké uvěřit, když člověk vidí, jak se nejaké dite narodí nekde v Africe a pak trpí hladem a násilím a zamře v bolestech na težkou chorobu… skrátka existují názory, že jsme tady proto, abychom prožili to, co jsme sami nekomu nekdy udelali (reinkarnace) a na vlastní skušenosti studovali školu života a tak duchovne rostli a tahle škola je neco jako peklo.
Já nevím jak je to doopravdy, jsem agnostik a připouštím ruzné možnosti…snad okrem té jediné, že člověk, který se rozhodne odejít, protože tohle peklo už nezvláda žit, bude za to nejak trestán.
Prošla jsem si jedním moc težkým. obdobím, když jsem si šáhla na samo dno a tehdy jsem už nevládala nest dál tu bolest a chtela jsem umřít, aby všechno to peklo skončilo. A proto naprosto chápu, že jsou lidi, kterí nemají sílu víc žit a rozhodnou se odejít.Já se tehdy rozhodla pokračovat a muj život se začal obracet a sny se začali plnit a dnes žiju s mužem, kterého miluji, na miste, o kterem sem vždy snila a kde jsem žít chtela, na břehu Pacifiku a denne koukám na ten nádherni, modrý, nekonečný horizont..

Já věřím tomu, že spravedlnost Nejvyššího je taková, že ti co tu trpí na Zemi (chudí, nemocní, zotročovaní atd.)budou žít věčně, tak jako i všecky děti, které jsou bez hříchu. Takže brzy z rána při cestě do práce, když vidím jednoho pána co sám žije o samotě v lese, jak jde v děravym kabátě s vlasama a plnovousem až dolů kolem silnice na procházku se psem, tak bych mu neměl závidět, páč je hladový, nemá domov jako my, ani auta ani peřiny, má jen svůj život. „A už je zase o kousek blíž k věčnému životu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 20:37

Jak nekdo muze vedet nebo tvrdit, ze sebevrahove se reinkarnuji, aby dostali prilezitost vse jeste jednou v dalsim zivote napravit? A to treba porad dokola? Dle ceho to nekdo muze tvrdit, na zaklade ceho…?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat