Sebevražda - a co duše?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Emimin7 píše:Šak toe jedna z variant. Mince má taky 3 strany.Je to individuální.
Ja si vzdycky rikal, ze po smrti neni nic. Stejne jako pred narozenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, obnovuju diskuzi. Anonymně.
Jde o to, že se mi zasebevraždila kamarádka, už nesnesla těžkosti života, měla dluhy apod. Měla jsem ji neuvěřitelně ráda, od té doby co to vím jen brečím a nedokážu se s tím vyrovnat. Mám červené opuchlé oči a mám je napuchlé tak, že skoro až nevidím, ale stejně nedokážu přestat. Tak strašně moc to bolí. Tak moc, že to nedokážu snést. Prosím vás jak se s tím mám vyrovnat? Mám pocit, že ta bolest je tak nesnesitelná, že to nemůžu unést. Naštěstí snad věděla, že ji mám ráda, rozloučily jsme se hezky, když jsme spolu naposledy mluvily. A vím, že i ona měla ráda mě. Často jsme si to říkaly, že jsme rády, že se máme. Snažila jsem se ji vždy podpořit, bohužel bojovala s depresemi a těmi dluhy.
V opilosti se pak předávkovala.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuju diskuzi. Anonymně.Jde o to, že se mi zasebevraždila kamarádka, už nesnesla těžkosti života, měla dluhy apod. Měla jsem ji neuvěřitelně ráda, od té doby co to vím jen brečím a nedokážu se s tím vyrovnat. Mám červené opuchlé oči a mám je napuchlé tak, že skoro až nevidím, ale stejně nedokážu přestat. Tak strašně moc to bolí. Tak moc, že to nedokážu snést. Prosím vás jak se s tím mám vyrovnat? Mám pocit, že ta bolest je tak nesnesitelná, že to nemůžu unést. Naštěstí snad věděla, že ji mám ráda, rozloučily jsme se hezky, když jsme spolu naposledy mluvily.
Dát si čas. Je to 14 dní, co to samé udělal můj nejlepší kamarád
jeho volba, člověk se musí naučit to respektovat. Ty si prozij tu bolest, to je normální a je to třeba.. časem se hrany otupí. Pokud by to nešlo, tak psycholog. Já se víc soustředila a rodinu atd.. ale myslím na něj pořád. Částečně jsem strašně zklamaná, částečně hrozně naštvaná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodám se ke skupině. Před pár týdny se zabil spolužák. Nebyli jsme si sice blízcí ale dostalo mě to taky. Párkrát jsme mu s naším společným kamarádem volali. Měli několik malých akci. Věděla jsem o jeho problémech(samozřejmě okrajově, ne osobně). Že je to tak vážně by mě nenapadlo. Docela mě mrzí, že jsem nestihla rozloučení. ![]()
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
Dát si čas. Je to 14 dní, co to samé udělal můj nejlepší kamarádjeho volba, člověk se musí naučit to respektovat. Ty si prozij tu bolest, to je normální a je to třeba.. časem se hrany otupí. Pokud by to nešlo, tak psycholog. Já se víc soustředila a rodinu atd.. ale myslím na něj pořád. Částečně jsem strašně zklamaná, částečně hrozně naštvaná
Děkuju za odpověď. Já to prostě nedokážu nějak pochopit. Vím moc dobře, jaké měla potíže s financemi. Mluvily jsme o tom. Ale měla plán. Chtěla to vyřešit. Já vím, že je to její volba, ale nedokážu tu bolest unést nějak. Nedokážu se přes to přenést. Ta bolest z její ztráty je tak neúnosná, že nevím, co mám dělat. V pondělí jsem už objednaná k psycholožce, ale nevím, co by mi musela říct, aby to přestalo tak strašně moc bolet. Já prožívám pocit hlubokého smutku, ale stejně jako jsi psala, tak je tam i trochu naštvání…ale spíš na celou tu situaci. Že s tím nemůžu nic dělat, nijak to vrátit. Že už ji nikdy neuvidím a neřeknu jí, jak moc ji mám ráda.
M.
Příspěvek upraven 17.08.23 v 12:02
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prodám se ke skupině. Před pár týdny se zabil spolužák. Nebyli jsme si sice blízcí ale dostalo mě to taky. Párkrát jsme mu s naším společným kamarádem volali. Měli několik malých akci. Věděla jsem o jeho problémech(samozřejmě okrajově, ne osobně). Že je to tak vážně by mě nenapadlo. Docela mě mrzí, že jsem nestihla rozloučení.
To je mi líto…co se to poslední dobou děje s těmi sebevraždami?:(
M.
- Citovat
- Upravit
Lide co to udělají už prostě nemají sílu dál žít. Berou to jako vysvobození. Teď už se netrápí. Dokážu to pochopit. Pokud bych nějakou situace nebyla schopna zvládnout, udělám to taky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuju diskuzi. Anonymně.Jde o to, že se mi zasebevraždila kamarádka, už nesnesla těžkosti života, měla dluhy apod. Měla jsem ji neuvěřitelně ráda, od té doby co to vím jen brečím a nedokážu se s tím vyrovnat. Mám červené opuchlé oči a mám je napuchlé tak, že skoro až nevidím, ale stejně nedokážu přestat. Tak strašně moc to bolí. Tak moc, že to nedokážu snést. Prosím vás jak se s tím mám vyrovnat? Mám pocit, že ta bolest je tak nesnesitelná, že to nemůžu unést. Naštěstí snad věděla, že ji mám ráda, rozloučily jsme se hezky, když jsme spolu naposledy mluvily. A vím, že i ona měla ráda mě. Často jsme si to říkaly, že jsme rády, že se máme. Snažila jsem se ji vždy podpořit, bohužel bojovala s depresemi a těmi dluhy.V opilosti se pak předávkovala.
Respektuj její volbu a ber to tak, že ona si vybrala a ukončila trápení. A ano, většina sebevrahů, pokud mají kolem sebe blízké lidi, jsou sobci, co nepřemýšlí o tom, že sobě uleví, ale jiným to trápení způsobí. Takže brečíš pro někoho, kdo neřešil, zda ti tím ublíží, nešel se s tebou poradit a nespíš ti nenechal ani těch pár posledních písmen v dopise, aby ti vysvětlila svůj odchod a omluvala se ti, že už tu pro tebe nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ta_holka_co_pise píše:
Lide co to udělají už prostě nemají sílu dál žít. Berou to jako vysvobození. Teď už se netrápí. Dokážu to pochopit. Pokud bych nějakou situace nebyla schopna zvládnout, udělám to taky.
Souhlas.
Pokud se nekto zasebevrazdi, musi byt ta bolest strasna, pud preziti je strasne silnej, strach ze smrti zlomi jen takova bolest, kterou uz nejde dal unest. Nikdy bych nebyla na sebevrazha nastvana, myslela bych na to, ze se uz netrapi. Kazdy ma pravo ukoncit svuj zivot kdy on chce.
My nedavno meli v rodine asistovanou sebevrazdu nemocne pribuzne, ( zije ve statu, kde je eutanazie legalni ), vypila kokteil, ktery ji uspal a hned nato zemrela. Konec dlouheho obdobi bolesti duse i tela, prilis dlouheho, o nicem jinem posledni rok nemluvila, bylo to jeji nejvetsi prani, aby tu uz nezila. Kdyby zila ve statu, kde eutanazie neni legalni, by ji to skomlikovalo uz i tak tak strasne tezky zivot.
Příspěvek upraven 17.08.23 v 13:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Respektuj její volbu a ber to tak, že ona si vybrala a ukončila trápení. A ano, většina sebevrahů, pokud mají kolem sebe blízké lidi, jsou sobci, co nepřemýšlí o tom, že sobě uleví, ale jiným to trápení způsobí. Takže brečíš pro někoho, kdo neřešil, zda ti tím ublíží, nešel se s tebou poradit a nespíš ti nenechal ani těch pár posledních písmen v dopise, aby ti vysvětlila svůj odchod a omluvala se ti, že už tu pro tebe nebude.
To je to, že ona nechala dopis, ale zatím to má policie, která ho nevydala.
Takže se asi rozloučila a vysvětlila to, ale nevíme, co v tom dopise zatím je. Až se to nějak ukončí, tak se to snad dozvíme. A podle mě za to mohl alkohol, nevěřím, že by to udělala za střízliva. ![]()
M.
Příspěvek upraven 17.08.23 v 13:22
- Citovat
- Upravit
@rmot píše:
Umis si predstavit, jak moc musi trpet clovek, ktery si sahne na zivot? A vycitat mu, ze pri te bolesti duse se nemel rozhodnout, jak se rozhodl, protoze mel myslet na pozostale, je proste nesmysl. Kdyby byla jeho bolest unesitelna, neudela to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To je to, že ona nechala dopis, ale zatím to má policie, která ho nevydala.Takže se asi rozloučila a vysvětlila to, ale nevíme, co v tom dopise zatím je. Až se to nějak ukončí, tak se to snad dozvíme. A podle mě za to mohl alkohol, nevěřím, že by to udělala za střízliva.
![]()
M.
Příspěvek upraven 17.08.23 v 13:22
Alkohol za to nemohl, byla to jen berlička, každý není takový frajer, aby něco takového udělal za plného vědomí. Taky bych to nedokázala, chápu to.Snad v dopise najdeš, co potřebuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@My Melody píše:
Umis si predstavit, jak moc musi trpet clovek, ktery si sahne na zivot? A vycitat mu, ze pri te bolesti duse se nemel rozhodnout, jak se rozhodl, protoze mel myslet na pozostale, je proste nesmysl. Kdyby byla jeho bolest unesitelna, neudela to.
Já třeba k té kamarádce nemám žádné negativní emoce ani po tomhle. Mám ji ráda a budu ji mít ráda napořád. Pamatuju si ji jako úžasného človíčka, který mi svým humorem vždycky zvedl náladu a rozesmál mě. Vím, že hrozně trpěla a udělala to, aby to trápení ukončila. Ale tak strašně moc teď trpím, že takovou bolest jsem snad nikdy nezažila. A vůbec netuším, jak se mám s něčím takovým vyrovnat, byly jsme si hodně blízké. Já tu bolest prostě nedokážu žádným způsobem utišit, nejde snad ani popsat, jak silná je. Neumím si vůbec bez ní představit život, bylo to moje spřízněná dušička. ![]()
M.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuju diskuzi. Anonymně.Jde o to, že se mi zasebevraždila kamarádka, už nesnesla těžkosti života, měla dluhy apod. Měla jsem ji neuvěřitelně ráda, od té doby co to vím jen brečím a nedokážu se s tím vyrovnat. Mám červené opuchlé oči a mám je napuchlé tak, že skoro až nevidím, ale stejně nedokážu přestat. Tak strašně moc to bolí. Tak moc, že to nedokážu snést. Prosím vás jak se s tím mám vyrovnat? Mám pocit, že ta bolest je tak nesnesitelná, že to nemůžu unést. Naštěstí snad věděla, že ji mám ráda, rozloučily jsme se hezky, když jsme spolu naposledy mluvily. A vím, že i ona měla ráda mě. Často jsme si to říkaly, že jsme rády, že se máme. Snažila jsem se ji vždy podpořit, bohužel bojovala s depresemi a těmi dluhy.V opilosti se pak předávkovala.
Měla veliké štěstí, že přes smolný život měla tebe.
Bylo to její rozhodnutí, asi pečlivě uvážené.
Jestliže to viděla jako nejvhodnější řešení a naplnila ho, přijmi to jako skutečnost. Je to nyní tak, jak si přála, aby to bylo.
A uchovej si v paměti vše to hezké, co jste spolu zažili.
Někdy je lidem souzeno potkat se jen chviličku. A přesto je i to krátké setkání v rámci života lepší, než se nepoznat vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prodám se ke skupině. Před pár týdny se zabil spolužák. Nebyli jsme si sice blízcí ale dostalo mě to taky. Párkrát jsme mu s naším společným kamarádem volali. Měli několik malých akci. Věděla jsem o jeho problémech(samozřejmě okrajově, ne osobně). Že je to tak vážně by mě nenapadlo. Docela mě mrzí, že jsem nestihla rozloučení.
Je to pár týdnů, co to samé udělal můj bývalý spolužák
zhruba 9 měsíců od smrti dobré kamarádky… je to život, bohužel ![]()
- Citovat
- Upravit