Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím vás maminky, malý měl pár měsíců okolo fontanely takový žlutý flek, který vypadal jak hojici se modrina, byl vidět pouze, když měl mokré vlásky, jinak bych si toho vůbec nevšimla a teď se najednou na tom místě začali dělat šupiny. Je možné, že by se mu začala dělat seborea až teď skoro v roce? ![]()
Je to možný, synovi se objevila až teď a to mu je přes 2 a půl roku.
@Kriss Tina @Kamkam Fuuu to nejsem tedy moc nadšená. Co na to holky prosím?
Já jsem ty stroupky opatrně odstraňovala a pak jsem na to mazala Bepanthen Baby a docela brzo to zmizelo.
@Drndadvě Zrovna v pondělí sme s tím byli na kožním, Dr doporučila šampon a krém od Bioderma - abcderm.
@Žižkovská žena @Kriss Tina holky díky za doporučení. Něco zkusíme. ![]()
Na kožním v Motole nám říkali ať půl hodiny před koupelí napatláme olivovým olejem. Jednou za pár měsíců se objeví, ale tohle je celkem rychle zase odstraní. Odstraňujeme pouze kousky, co už jsou odpadlé (zapletené ve vlasech).
Skvěle na to fungují šampony z lékárny, nechej si tam poradit. Já používala nějaký od La Roche-possay.
Ja taky doporucim obycejny olej. Mela jsem gazove ctverecky (asi by sel i kousek obyc obvazu). Napatlala jsem olej a po cca 30 min, az to zmeklo, temi ctvereckami vytirala. Jsou trochu drsne, netlacit moc. Za me lepsi nez vycesavat.
Pripravek Keloual od Ducray, zabral po prvni aplikaci
mala to mela hodne a mazat a vycesavat nezabiralo, az toto
Ahoj, mame Seboreu, jsou nam 2mesice. Padaj mu s tim i vlasky
dorostou mu?
@Anonymní píše:
Ahoj, mame Seboreu, jsou nam 2mesice. Padaj mu s tim i vlaskydorostou mu?
Ve 2 m padaji vlasky normalne, ony se ty novorozenecke vymenuji…dcera ma od narozeni haro, neco ji vypadalo, pak narostlo jeste vic…seboreu ma do ted, v mensi mire, nez kolem toho ctvrtroka, ale porad…jsou ji 3..jednou zacas namatlam olivovej olej, vycesu vsivackem, vlasy ji kvuli tomu nepadaji
@Anonymní píše:
Ahoj, mame Seboreu, jsou nam 2mesice. Padaj mu s tim i vlaskydorostou mu?
Ty jí máš taky?
Vlasy mu dorostou, miminům padaj běžně.
Ono mu padají tak kde ma Seboreu. Takže mi přijde ze brzo bude mít cédéčko jak starší pán
![]()