Seboroická dermatitida u kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
8.10.12 20:57

A čím malýho myješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakulína
9.10.12 05:39

Já ho koupu už jen 1krát týdně podle doporučení a mám od dr. Linolu, olejovou přísadu do koupele.Ale malý to má teď vyloženě jen na obličeji. Jo a po jídle mu přetřu pusinku jen navlhčenou žíňkou.
No teď ráno jsme se probudili a malý má zase osypaný celý obličej :,( a to je jen třetí den po mazaní kortikoidy…Když nezabere CutisHelp, tak jdeme ke kožní a vydupu si ty stěry. Jedna paní mi taky říkala svou zkušenost, že přišli na to, že malý byl „alergický přímo na ni“,měla totiž v krku nějakého stafilokoka a když si nechala odstranit mandle, tak to malému zmizelo.Je pravda, že bývám náchylná k bolestem v krku, ale může to být náhoda. Jen mě to docela zaujalo…

• Citovat
  • Upravit
52
9.10.12 08:45

Linolu jsem používala pár dní. Malýmu vůbec nepomohla. V lékárně mi doporučila at´používám vždy jeden druh kosmetiky aspoń týden, že by se mělo ukázat jestli to pomáhá a nekombinovat s ničím jiným. Připadalo mi všechno tak hutný a mastný. Každej říkal, namaž ho pořádně mastným. Podle mě pak pokožka nemůže vůbec dýchat. Co mám ty krémy ted´tak taky obsahují olej a přesto nejsou vůbec mastný a krásně promažou. Ze začátku jsem ho mazala hodně často, protože jakmile jsem zaznamenala účinek tak jsem se bála aby se to zase nevrátilo do původního stavu. Možná bych Ti mohla poslat i fotku jak vypadal před a po.Teda ne že bych si fotila průběh, ale možná nějakou najdu.To stěma mandlema je zajímavý. No uvidíš, když to nepomůže tak je příčina asi opravdu jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakulína
9.10.12 20:05

Tak CutisHelp u nás nebude asi taky to pravé :,(,po namazání se mu vyrážky ještě zvýraznili, sice jsem ho mázla jen jednou, ale už poznám, když mu něco nesedí. Asi se vrátíme k naší zatím nejúspěšnější kombinaci Excipial mandl. olej, Leniens. mast, Fenistil kapky a Locoid lipocream.Ten mám mazat jen tři dny, pak pauza.Dr. říkala, když ho budu mazat jen jednou denně v tenké vrstvě s pauzama, že mu to neuplíží. Nám spíš vyhovují ty mastnější krémy.

• Citovat
  • Upravit
52
9.10.12 21:00

No jo, každýmu prostě sedí něco jinýho. Jen si ještě přečti příbalový leták. tohle taky může být normální reakce. Všechno jsem vždycky zkoušela několik dní, účinek nepřijde vždy hned.Po jednom dni to nezatracuj, nic není tak zázračný. Nejsem doktorka a nechci nic nutit, ale vím, že může taková reakce být. Zkus vydržet jeden den, nejlépe aspoń do rána a uvidíš jestli se něco změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakulína
10.10.12 05:43

Zkusím, ale až bude mít pokožku v lepším stavu, teď to má zase tragické, je schopný si to do krve rozškrabat. Nejhorší je to, že to má v obličeji, to se nedá nijak zakrýt, aby se na to nedostal.

• Citovat
  • Upravit
52
10.10.12 07:57

Tak to je mi drobečka líto. To je tím počasím ošklivym. Hlavně at´se to brzy zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
13.4.13 11:00

Ahojte, tak malý má také seboreickou dermatitidu atopickou, zjistili mu to v 1 měsíci, teď jsou mu 3 měsíce. Myslím si, že je tohle i zapříčiněno stresem matky..já měla celý těhotenství velký stres skrz opuštění nás otcem dítěte..a celé těhotenství jsem i proplakala..po porodu jsem měla také stres..Jinak jsme dostali kortikoidovou mastičku u kožní a nějakou mast s Ichthammolum a leniens, calciem a zinkem. Tu kortikoidovou mast jsem dávala týden a pak jsem ji na doporučené dětské lékařky raději přestala mazat..přece jenom jsou to kortikoidy..ztenčení kůže a ty nežádoucí účinky v příbalovém letáku také nic moc..třeba zelený zákal atd, dostane-li se to do oka atd..no ale malý má hlavičku ve vlasech dnes děsnou..plnou žlutých stroupků - furt se drbe o polštář..mele hlavičkou a pak má červené fleky na tvářích, na kterých měl nejdříve takové krusty do žluta a ted mu zůstaly červené fleky… Mám dotaz, také jste měli velký stres v těhotenství či při kojení- myslíte že to může být způsobeno stresem matky? Jinak co vám tedy zabralo tedy nejlépe..chtěla bych trochu tuto diskuzi obnovit..a tomu svému drobečku od toho pomoci..Vrátilo se vám to nebo máte zatím od toho klid..Ještě zkusím mrknout po nějaké té kvasinkové dietě, jak tu někdo radil..možná má i nějakou potravinovou alergii, ale to bych musela nejspíš vysazovat já z jídelníčku některé potraviny a zkoušet na co malý může být alergický a co přechází do mateřského mléka. Kamarádka měla u dcerky atopický ekzém a zjistili ji, že má malá alergii na kravské mléko, takže ani ona když kojila nesměla jíst výrobky obsahující kravské mléko, aby to nepřešlo do jejího mléka..No nic..budu ráda za jakékoliv příspěvky..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
13.4.13 13:54

@linda3 Nám zabírá promastit hlavičku kokosovým olejem a pak to vyčesat hřebínkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
13.4.13 14:37
@Manifee píše:
@linda3 Nám zabírá promastit hlavičku kokosovým olejem a pak to vyčesat hřebínkem.

a jak je staré mimčo? vrací se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
14.4.13 03:52

@linda3 ted je ji 8 mesicu. Uz nema takovy ty zluty stroupky, ale obcas ma tu hlavicku suchou. Tak ji to jednou za cas promaznu tim kokosakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TamaraAlmara
29.4.13 19:16

Byli jsme na tom úplně stejně jako popisuje zakladatelka. Prvně se nám to objevilo okolo 3 měsíce. Domníváme se, že to bylo z kombinovaného očkování, ale důkaz nemáme. Vyzkoušeli jsme skoro všechny možné mastičky od lipobase až po locoid lipocream. Hlavička se nám nejvíce spravila po tělovém mléku Expicial u lipolotio a obličej také. Obličej jsme pak ještě doladili lehkým pleťovým krémem od Sebamedu. A na tělo jsme používali Holtovu mast. Smrdí tedy hrozně, ale zabrala nám dokonale. Rozškrábaná místa se nám zahojila a kůže hezky obnovila. Teď je nám 7 měsíců a vypadáme o 100% líp. Občas se nám objeví trošku červený flíček a hned namažu Holtovkou, ale v tak hrozné míře jako jsme měli předtím se nám to už neobjevilo. Přidávám fotky jak nám to začalo, v co to propuklo a jak se to hodně zlepšilo. Fotili jsme si celý jeho průběh.

• Citovat
  • Upravit
atka01
30.5.13 15:10

Dobrý den, četla jsem Váš příběh, jak bojujete s ekzémem. Pokud se mi chcete ozvat na email, podělím se s Vámi o naše fotografie a jak se nám to podařilo řešit. Pěkný den atka. ruzickova@seznam.cz :mavam:

• Citovat
  • Upravit
simonay
18.9.13 09:36

Dobrý den, malá má 7 týdnů a řešíme to samé. Jinak co se týče vyrážky, myslím, že to není dermatitida, ale toxalergický exantém. Nám úžasně pomohla ovesná koupel:rozvařit ovesné vločky, rozmixovat, přidat lžičku-dvě kvalitního oleje po schládnutí, aby zůstalo zachováno co nejvíce látek (my většinou nečekali a trochu zředili studenou vodou)a pak vylít do lázně a koupat, osušit co nejšetrněji ale už NEOMÝVAT. Co jsem se bavila, tak má tuto zkušenost více lidí a pomáhá i na atopický ekzém. I pediatrička mi říkala, že to doporučují i kožaři a na internetu jsem na to také narazila. Zvažuju, že teď budu vařit denně trošku a mazat jí tím obočí, tam má největší ložiska, po těle nemá, tak ji nechci denně koupat. Jinak nám k dermatitidě na kurzu doporučila homeopatika Graphites 9CH, 3 x denně 5 kuliček. Začala jsem včera večer, takže zatím nemůžu ohodnotit a jako nejvíce, pro ni, ozkoušený šampon z Nobilisu z heřmánku a medu (teprve se chystám koupit). Přeji všem hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
JRybka
19.11.13 21:37
@TamaraAlmara píše:
Byli jsme na tom úplně stejně jako popisuje zakladatelka. Prvně se nám to objevilo okolo 3 měsíce. Domníváme se, že to bylo z kombinovaného očkování, ale důkaz nemáme. Vyzkoušeli jsme skoro všechny možné mastičky od lipobase až po locoid lipocream. Hlavička se nám nejvíce spravila po tělovém mléku Expicial u lipolotio a obličej také. Obličej jsme pak ještě doladili lehkým pleťovým krémem od Sebamedu. A na tělo jsme používali Holtovu mast. Smrdí tedy hrozně, ale zabrala nám dokonale. Rozškrábaná místa se nám zahojila a kůže hezky obnovila. Teď je nám 7 měsíců a vypadáme o 100% líp. Občas se nám objeví trošku červený flíček a hned namažu Holtovkou, ale v tak hrozné míře jako jsme měli předtím se nám to už neobjevilo. Přidávám fotky jak nám to začalo, v co to propuklo a jak se to hodně zlepšilo. Fotili jsme si celý jeho průběh.

Dobrý den,

četla jsem si váš popis ekzému a podle toho jak jsem koukala na foto, máme stejný problém, jen to zatím má synek jen ve vláskách a řekla bych, že mu to začíná i na tváři. Chtěla jsem se ještě jen zeptat, zda-li vám ten ekzém i mokval. Také bych řekla, že nám to vyprovokovalo nebo aspoň teď rapidně zhoršilo očkování. Doktorka nám na to poradila od Biodermy speciální krém, který se pak omývá a já si navíc přečetla, že hodně používají Excipial kids. Stroupků jsme se zbavili, ale zůstalo zarudnutí s puchýřky, které po koupeli mokvají, tak nevím, jestli to je skutečně to samé. Docela mě to zmátlo a nevím, jestli to mazáním krémem ještě nezhorším :(. Díky za reakci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek