Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
28.8. (tedy před necelými 8 měsíci) jsem musela podstoupit sectio caesarea minor, jinými slovy malý císařský řez. Důvodem bylo odloučení placenty s úmrtím plodu ve 23+5tt. Nikde jsem nenašla žádnou diskuzi ani nikoho kdo prošel tím samým. A vlastně celkově se nikde o tomto problému moc nepíše.
Doktoři v nemocnici mi doporučovali na další těhu čekat 1-2 roky, můj gynekolog rok. Po pondělní prohlídce říkal, že se můžeme snažit v červenci. Jizva na děloze je prý pěkně zhojená. Jenže já bych chtěla miminko co nejdříve. Bylo to moje první těhu a bohužel skončilo takhle špatně.
Chtěla bych znát váš názor jestli mám doktora poslechnout a čekat do toho července, nebo to zkusit dřív. A taky jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti. Bojím se že když doktora neposlechnu, tak že při těhu jizva praskne, anebo budou jiné komplikace.
Ahoj to je mi líto, mě dělali CS v červnu 2008 a doktorka mi řekla počkat rok, ale byla tu založena diskuse na toto téma a některé maminky to riskli i dřív. Zkusím ti tu diskusi najít.
Evi děkuji. O klasickém císaři jsem četla hodně, jenže tenhle je říznutý jinak a taky jak se dělá když ještě není děloha úplně rozvinutá tak je tam delší řez a pak se to dýl i hůř hojí. Chtěla jsem vědět to čekání právě u toho malýho císaře. Jestli to někdo risknul dřív a jak to dopadlo.
to je jedno jak je dlouhej ne…zalezi jak rychle se to zhoji…zase kdyz je deloha rozvinuta uplne tak trva dyl nez se to da celkove do poradku…je tu fura holek co otehotnela hned po CS…je to vicemene na tobe jestli to risknes i s moznosti problemu…nebo ne. ![]()
Neporadím ti co se týká přímo mě, ale ležela jsem v nemocnici s paní(ted už kamarádkou), která předčasně porodila v 22tt, taky císařem. Z toho co jsme si napovídaly vím že jí doktoři doporučili počkat tak 10 - 12 měs, nejen aby se zhojila jizva, ale aby se i to ostatní uvnitř dalo do pořádku a zaběhlo do cyklu no a taky aby se s tím vyrovnali a nehnali se za dalším hned…při takové diagnoze jsou potraty hrozící a po tom všem co si partneři užijí by to pak bylo možná ještě horší…ale pokud jsi v pořádku a cítíte se dobře, popřeju ti hodně štěstí ![]()
zeptala bych se v tehle poradne: http://www.prozeny.cz/…nska-poradna
v kazdem pripade pamatuji, ze koucky tam nekomu psal, ze po CS minor se uz vzdycky rodi cisarem.
drzim palce
Pudlo - ano měla by se potom už rodit vždycky císařem, ale i tady záleží jak je vedený řez. Ptala jsem se na to doktora a on mi řekl, že mi dělali řez nějak do U a tam je možnost rodit i klasicky, ale většinou se přiklání opět k císaři
Děkuji za odkaz
ahoj issobel, napíšu ti soukromou zprávu, snad se odešle..prý jsem nováček a nemůžu SZ zaslat…tak snad po tomto příspěvku nováček nebudu:-)